BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Högalid

Hornsgatan 94, 5 tr

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm
  • 4.250.000 kr / Bud
  • 4017
  • 11577
Värdera din bostad

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Lägenhetsnummer 6052. Föreningen Brf Uven Större 25.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.250.000 kr / Bud. Månadsavgift 2 906 kr (Värme, Vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Byggnadsår
1943

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
1986 - Stambyte. I samband med detta renoverades stora delar av fastigheten. 
2013 - Ny undercentral
2015 - Stamspolning
2015 - Renvering tak

Föreningen och Fastighet
Brf Uven Större 25 registrerades 2008-01-29 och förvärvade fastigheten 2010. Föreningen är en så kallad äkta bostadsrättsförening och upplåter i dag 45 st lägenheter med bostadsrätt, fyra st lägenheter med hyresrätt och tre st lokaler med hyresrätt. Hyreslokalerna ger goda hyresintäkter.

Köksfläkten ska vara kolfilterfläkt.

Föreningen äger marken. 

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga en trappa upp från denna bostad. Likaså vindsförråd. Vidare finns cykel- /barnvagnsrum inom föreningen. 

TV- och internetanslutning
TV: Com Hem, basutbud ingår. 
Bredband: Stokabs fibernät. 100/100 Mbit via Bredband2. (129kr/månad).

Bilplats
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Boendeparkering via Stockholms Stad på angivna gator i området. 

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande, ingen lägsta gräns. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1 120 kr. Debiteras köparen. 

Pantsättningsavgift
448 kr

Rumsbeskrivning

Hjärtligt välkomna till en härlig, stilren och charmig 2:a med stort kök, härligt vardagsrum, stor balkong som man når från två rum och nyrenoverat och påkostat badrum. En härlig lägenhet att trivas i. Lägenheten har en ovanligt charmig planlösning med små burspråk och stora fönsterpartier vilket gör bostaden otroligt ljus. Alla fönsterpartier och bostadens balkong vetter mot innergården. Här bor du mitt i Söders puls med närhet till kommunikation och utbud.

Hall
Redan i hallen slås man av bostadens enorma ljusinsläpp genom de stora fönsterpartierna. Direkt till höger i anslutning till hallen finns det smakfullt renoverade badrummet. Hallen är välkomnande och har plats för ytterkläder och skor. Ekparketten och de vitmålade väggarna är genomgående i hela lägenheten. 

Badrum
Stort och smakfullt och lyxigt badrum med badkar som renoverades år 2012. Påkostade materialval från exklusiva märken. Duschblandare med inbyggd funktion vilket förhindrar att man kan bränna sig vid för hög temmperatur. 

Kök
Härligt, stort och stilfullt kök med möjlighet till stort matsalsbord om så önskas. Från köket når man lägenhetens balkong från ena hållet som vetter mot lugna innergården. Det stora köket renoverades 2011 och har vitlackade över- och underskåp. Svart kakel ovanför arbetsbänken. Köksutrustningen består av integrerad kyl/frys, diskmaskin, spishäll och inbyggd varmluftsugn med kombinerad micro och grill. 

Vardagsrum
Detta rymliga rum har också en ingång till balkongen där man kan sitta i ett skyddat läge i eftermiddagssolen. Vardagsrummet är stort nog för både arbetsplats samt större soffmöblemang. 

Sovrum
Sovrum med förvaring och plats för dubbelsäng. 

Områdesbeskrivning

Lägenheten är belägen på populära Hornsgatan med omedelbar närhet till affärer och butiker längs hela Hornsgatan och vid Mariatorget. Ett mycket centralt läge med goda kommunikationer och promenadavstånd till Slussen. Närmaste tunnelbana ligger endast ett par hundra meter bort vid Zinkensdamm eller Mariatorget. Här har man även nära till promenadstråken kring de kulturmärkta kvarteren uppe på Mariaberget.

Kvarteren här omkring Mariatorget tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden. I närområdet finns en mängd butiker av alla dess slag, populära och prisbelönta restauranger och mycket mer - allt i omedelbar närhet! I samma kvarter återfinns italienaren Nostrano och ekologiska glassbaren och i närheten finns populära Marie Leveau samt Ivar Lo's park med underbar utsikt över staden. All tänkbar övrig service finns precis runt hörnet med bl. a. mataffärer, klädbutiker, apotek, post och bokhandlare.