BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen / Fredhäll

Fredhällsgatan 5, 3tr

  • 2.5 rum och kök
  • 77 kvm
  • Såld
  • 9228
  • 2650
  • 4155
Värdera din bostad

Beskrivning

På lugn adress i natursköna Fredhäll hittar du denna pärla med bästa möjliga kombination av innerstadens puls samt Stockholms unika närhet till grönska. Precis invid Tora Dahls park på Fredhällsgatan på tryggt avstånd från trafik och nattliv finner du denna charmiga 20-talspärla. Med alla charmiga attribut från eran när klassicismen och funkisen flöt ihop, så som högt i tak, vackra fönsternischer, spröjsade fönster och iögonfallande snickeridetaljer. 

Lägenheten disponeras med en avskiljd hall innan den stora inre hallen varifrån du når badrum, vardagsrum, kök och sovrum. Kaklat badrum med handfat, wc samt dusch. Här finns utrymme för badkar alternativt tvättmaskin vid önskemål. Köket är fullt utrustat med kyl/frys och spis med ugn. Köket erbjuder en väl tilltagen förvaring i form av över- och underskåp med gott om utrymme vilket även innebär ordentligt med arbetsyta.
Sovrummet ligger separat från lägenhetens sociala ytor med plats för en dubbelsäng med utgång direkt till lägenhetens balkong. Belägen i trevligt solläge med sol under förmiddag, lunch och tidig eftermiddag. Balkongen vetter ut mot föreningens innergård i lugnt och tyst läge. Vardagsrummet är rymligt och ljust utan insyn. Här får du enkelt plats med en större soffgrupp samt ett matbord för större sällskap. Med fönster mot Tora Dahls park och med Fredhällsklipporna runt hörnet befinner du dig i den perfekta symbiosen mellan vatten och grönska.
Den inre hallen kan nyttjas på många sätt. En kreativ hörna för skapande eller en lugn läsning. Alternativt kan du upprätta ditt eget hemmakontor. Kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information.

- Svårslagen adress med grönskande omgivning
- Välskött förening med låg avgift
- Nära till Fredhällsklipporna, parker, caféer, restauranger och fritidsaktiviteter.
- Charmiga detaljer så som djupa fönsternischer, högt i tak, spröjsade fönster samt tidstypiska snickerier
- Hiss i fastighet
- Möjlig trea
- Dolda tillgångar i forma av hyresrätter
- Charmig och lugn innergård

Fastigheten stod klar 1932 är ritad av arkitekt Edvin Engström på beställning av Stockholms Kooperativa Bostadsförening. Fastigheten är gulklassad på Stadsmuseets kulturhistoriska klassificeringskarta. Gult är den tredje nivån som används vid klassificering. En gulklassning innebär att fastigheten har bebyggelse av positiv betydelse för stadsbilden och/eller av visst kulturhistoriskt värde. 

Fastigheten är sprungen ur en era som vi kommit att kalla Folkhemmet med sina klassicistiska detaljer i stilren övergång med tydliga svenska inslag som internationellt sett uppmärksammats som Swedish Grace. Fastigheten har ett trevligt trapphus med hiss och breda trappuppgångar med avsatser med gemensamma vädringsbalkonger. Vidare finns en trevlig innergård med härligt solläge utrustat med utemöbler och grill för medlemmens bruk. Dessutom finns här ett cykelställ med tak samt en trevlig trädgårdstomt med grönska och blomsterrabatter. Fastighetens tvättstuga är belägen i källaren och består av två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare, torkrum samt mangel. Trappstädningen sköts av ett företag regelbundet.

Föreningen heter Brf Askungen. Föreningen består av 41 lägenheter varav 40 upplåts som bostadsrätter samt 1 lägenhet upplåts som hyresrätt. Vidare finns två hyreslokaler som inbringar hyresinkomster till föreningen. Dessutom finns en övernattningslägenhet som medlemmar kan nyttja mot en billig penning.

Skicket på fastigheten är genomgående gott och föreningen har haft en gedigen skötsel genom åren. Alla större och kostnadskrävande renoveringar är genomförda. Framöver finns inga större planerade renoveringar och föreningen följer en underhållsplan.

Området är klassisk mark och grannskapet bär på mycket historia.

Lägenheten är belägen i närheten av vattnet där det finns trevliga promenadstråk och badplatser vid Fredhällsklipporna samt även Kristinebergs strand och Hornsbergs strand, där man kan sola och bada de soliga sommardagarna. Mysiga och populära Solstugan ligger i närheten. Fastigheten är i gott skick med löpande underhåll och föreningen har stabil ekonomi.

Här har ni ett charmigt boende på attraktiv adress med samtliga attribut!