BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bromma / Traneberg

Porfyrvägen 9, 3tr

  • 2 rum och kök
  • 41 kvm
  • 2.795.000 kr / BUD
  • 5629
Värdera din bostad

Beskrivning

I natursköna Traneberg finner ni denna ytterst ljusa och välplanerade 2a om 41 kvm högst upp i huset på våning 3 av 3. Här får ni ett totalrenoverat kök (2017), öppen spis (eldningsbar) och balkong i sydväst! Lägenheten har genomgående omsorgsfullt renoverats de senaste åren där ingenting är lämnat åt slumpen, här har ni ett inflyttningsklart boende med samtliga attribut som passar både paret och singeln med högt ställda krav. Attraktiv adress intill rogivande grönskande omgivningar endast 5 min promenad till tunnelbanan och tvärbanan.

Väl inne i lägenheten är färgskalan ljus och harmoniserar fint med övrig interiör. Här erbjuds man toppfina och yteffektiva ytor. Ett komplett boende med luftiga ytor som bjuder in till umgänge med vitlaserad fiskbensparkett och stilrena ljusgråa väggar. Vidare finner ni ett lyxigt helrenoverat kök med bland annat bänkskiva i carraramarmor och samtliga moderna integrerade vitvaror. Badrummet är helkaklat med både golvvärme och badkar för samtlig komfort.

Kliv ut på den rymliga balkongen i ett fritt sydvästläge vilket erbjuder sol från lunch och hela eftermiddagen fram mot kvällen. Här kan ni möblera upp ytan med både bord och stolar. Lägenheten har genomgående stora fönsterpartier i original vilket ger ett härligt ljus och sol stora delar av dagen. Centralt placerad i det rymliga vardagsrummet finner ni den öppna spisen som går och elda i.

Utmärkta förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober i både hall och sovrum. Till lägenheten hör även ett rymligt vindsförråd samt matkällarförråd. Tvättstuga och cykelförråd finns bekvämt i samma port på entréplanet. Föreningen har även en trevlig gemensam grönskande innergård med sittgrupper och grillmöjligheter under sommaren. Här bor ni bekvämt med tillgång till både garage- och parkeringsmöjligheter på fastigheten.

En kort promenad ner till Alviks Torg finns en stor välsorterad ICA-butik, butiker, apotek, vårdcentral, SALK-hallen med gym (SATS, World class) samt ett flertal caféer, pizzerior och restauranger t ex trevliga Sjöpaviljongen. Bo bland de lugna, attraktiva och trivsamma kvarteren i grönskande och rofyllda Traneberg med närhet till natursköna promenadstråk vid Mälaren och utegym vid vattnet, bad och motionsspår. Ett stenkast från kommunikationer med t-bana, buss, tvärbana och endast tio minuters promenad över bron till Kungsholmen.

Missa inte denna fina pärla, varmt välkommen på visningarna!

- Välplanerad topprenoverad 2a med balkong och öppen spis!
- Öppen och ljus planlösning - upplevs större på plats optimal för singeln och paret!
- Välbevarad fiskbensparkett och i övrigt ljus interiör samt generös takhöjd
- Ljust, tyst och rogivande med grönskande omgivningar och stora fönsterpartier
- Stilrent renoverat kök med ljusgråa luckor, bänkskiva i carraramarmor och moderna vitvaror
- Helkaklat sedan tidigare stambytt badrum med golvvärme och badkar
- Trevlig förening med gemensam gård och tillgång till garage- och parkeringsplats på fastigheten
- Utmärkta kommunikationer med 5 min till Alviks T-bana, tvärbana och bussar
- Grönskande omgivningar med chans till bad och motionsslingor

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 1201. Föreningen Brf Borrhålet nr 1.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.795.000 kr / BUD. Månadsavgift 2 897 kr (Värme, VA, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 6.477 %.

Driftskostnad

Totalt 250 kr/mån (3 000 kr/år) varav El 150 kr/mån, Försäkring 100 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 120 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

448 kr.

Om föreningen
Föreningen Brf Borrhålet nr 1 bildades 1976 och består av 13 st lägenheter belägna på Porfyrvägen 7 -9. Marken upplåts med tomträtt som precis har lagts om och löper vidare med oförändrad avgift fram till 2028-03-31.

Utförda renoveringar
- Stambyte badrum och kök (1995)
- Byte av elstigar (1995)
- Balkongrenovering (2004)
- Renovering av fönster (2002-2005)
- Byte av samtliga radiatorer i lägenheter och trapphus (2007)
- Fasadrenovering (2008)
- Ventilationskontroll OVK (2009)
- Ommålning av garagedörrarna (2014)
- Reparation och underhåll av värmepump (2015)
- Nya tvättmaskiner och torktumlare till tvättstuga (2015)

Kommande renoveringar
Större planerade renoveringar de närmaste åren: Ommålning av trapphus samt inköp av ny bergvärmepump ska enligt underhållsplan genomföras 2020 respektive 2021.

Ekonomi
Nytt tomträttsavtal med start 2018-04-01 har tecknats med Stockholms stad. Tomträttsavgälden ligger på 49900 SEK/år och löper på 10 år. Föreningen har i dagsläget inga planerade avgiftshöjningar.

Gemensamhetsutrymmen
I källaren finns även ett cykel- och barnvagnsförråd. I källaren finns också föreningens tvättstuga (renoverad 2015) med 2 tvättmaskiner, mangel, torktumlare samt torkrum med fläkt. Föreningen har en trevlig uteplats med grillmöjligheter samt stolar och bord som kan nyttjas av föreningens medlemmar. Föreningen har också en väldigt välskött trädgård med elektroniskt bevattningssystem, då flera medlemmar är trädgårdsintresserade. Till lägenheten hör ett förråd.

TV- och internetanslutning
Kabel-TV (basutbudet) ingår i avgiften via Comhem. Bredband via Comhem abonnemang tecknas och debiteras separat.

Parkering
Föreningen har 9 garageplatser varav 6 stycken varmgarage och 3 stycken kallgarage. Kostnad för varmgarage är 925 kr/mån och kallgarage 780 kr/mån. Det är i dagsläget ingen kö. Ett kontrakt är uppsagt från och början av 2018. Är kön tom så tar föreningen in externa hyresgäster. För övrigt gäller boendeparkering i området. 500 kr/mån eller 35 kr/dygn.

Övrigt
Föreningen har anlitat en firma som sköter trappstädningen. OVK gjord under hösten 2017 och godkänd i denna lägenhet. Gemensam trädgårdsdag 2 gånger/år. Den ekonomiska förvaltningens sköts av Bergman och Partner. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 1120 kr som debiteras köparen. Vid pantsättning tar föreningen ut en avgift om 448 kr per pant. Föreingen godkänner delat ägande men ej juridisk person.

Områdesbeskrivning

Bo bland de lugna, attraktiva och trivsamma kvarteren i Traneberg med närhet till natursköna promenadstråk vid Mälaren. Vid Alviks Torg finns en stor välsorterad ICA-butik, post, banker, inredningsbutiker, blomsteraffär, klädbutiker, sportanläggningar samt ett flertal caféer, pizzerior och restauranger t ex trevliga Sjöpaviljongen.

För mer information besök www.alvikstorg.se. I Tranebergsområdet finns matbutik, restauranger, apotek, motionsslinga, strandpromenad, badplatser, Tranebergs småbåtshamn, lekplats och fotbollsplan m.m.

På kort reseavstånd ligger det stora och fina köpcentret Bromma Blocks som är beläget intill Bromma flygplats. En modern galleria med ca 80 butiker i en spännande mix, med delikatesbutiker, caféer och ett flertal restauranger har blivit en ny plats i Stockholm för shopping. Mer info hittar du på www.brommablocks.se

Från Alviks Torg är kommunikationerna mycket goda med flertalet bussar, Tvärbanan, T-bana (grön linje) och 12:ans spårvagn (Nockebybanan). Bl a nås Stockholms Central med tunnelbana på ca 10 minuter. Till Bromma flygplats tar man sig snabbt och smidigt med buss från Alviks Torg med en restid på ca 15 min. För närmare information besök www.sl.se för turlistor och trafikinformation.

Tvärbanan kommer till stan! Den nya linjen går från Alvik under Traneberg, genom Ulvsunda, över Bällstaån, vidare mot Sundbybergs Centrum och sedan vidare mot Frösundaleden och Solna centrum för att avsluta vid Solna station. Nu kan du lätt åka hela vägen från Solna och Sundbyberg till Alvik, Gullmarsplan och vidare till Hammarby Sjöstad.