BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Aktergatan 9, vån 3 - ACCEPTPRIS

  • 1 rum och kök
  • 44.5 kvm
  • 3.125.000 kr / ACCEPTPRIS
  • 2437
  • 875
Värdera din bostad

Beskrivning

Lägenheten säljs för - ACCEPTPRIS!

Välkommen till denna mycket hemtrevliga lägenhet med en stor härlig uteplats i västerläge. På uteplatsen kan man i lugn och ro njuta av solen och sommaren. Lägenheten ligger på våning 3 i huset och uteplatsen vetter mot den övre av föreningens två lummiga gårdar. Bostadens genomgående planlösning i kombination med generösa fönsterytor och lättillgängliga rum skapar en ljus och luftig atmosfär. Ett boende att trivas i året runt, i stabil förening med ett ypperligt läge i Sjöstaden.

Generellt om lägenheten
- Härlig atmosfär med fint samspel mellan ute- och innemiljö.
- Hemtrevligt kök med fokus på matlagning och umgänge.
- Stor uteplats om ca 10 kvm som ligger med skyddat läge mot den övre gården som även utgör taket för våning 2.
- Genomgående planlösning med stora fönsterpartier.
- Högt till tak 2,73 m.
- Stort vardagsrum med gott om plats för såväl soffgrupp, säng som övrigt möblemang.
- Väldisponerat badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrummet är även utrustat med kombinerad tvättmaskin/torktumlare under praktisk bänkyta med förvaringsskåp ovan.
- Hall med bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring.

 Annat smått och gott
- Elen ingår i avgiften
- Stort garage i huset med 68 platser och endast 3 personer i kö (kostnad 1 200 kr/mån och plats).
- Till lägenheten hör ett bra källarförråd och hissen når även bekvämt förrådsplanet.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 1 rum och kök . Våningsplan 3 av 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 03173. Föreningen Brf Sjöstaden 2.

Byggnadssätt

Ventilation: Mekanisk. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.125.000 kr / ACCEPTPRIS. Månadsavgift 1 986 kr (Värme, Vatten, El, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.5083 %.

Driftskostnad

Totalt 150 kr/mån (1 800 kr/år) varav försäkring 150 kr/mån.

Överlåtelseavgift

1 120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr.

Allmänt om föreningen
Brf Sjöstaden 2 förvärvade fastigheten Brädgården 9 år 2003. Föreningen består idag av 110 lägenheter med bostadsrätt och 8 kommersiella lokaler med hyresrätt. Föreningen äger även en del i en gemensamhetsanläggning innefattande ett garage. Föreningen omfattar adresserna Lugnets Allé 22-24, Hammarby Allé 173-175 och Aktergatan 5-13. Byggnadens totalyta är 11 699 kvm varav 8 755 kvm utgör bostadsyta och 2 944 kvm utgör lokalyta.

Garage
Brf Sjöstaden 2 äger en del i en gemensamhetsanläggning innefattande ett garage med totalt 85 platser. 68 av garagets platser disponeras av Brf Sjöstaden 2 (60 bilplatser i undre garaget och 5 i det övre garaget. Dessutom har föreningen 3 mc-platser). I dagsläget är alla platser uthyrda men det är kort kö (3 medlemmar i kö 2017-10-03). Avgiften för bilplats är 1 200 kr/mån och för MC är avgiften 400 kr/mån. Hissen når även bekvämt garaget.

Stark ekonomi
Föreningens ekonomi är mycket god och man har en av Sjöstadens lägsta avgifter. Föreningen kommersiella lokaler är attraktiva och ger mycket goda intäkter på över 5 miljoner kronor per år. Bland hyresgästerna finns bland annat hamburgerrestaurang Max, Systembolaget, Gym, Vivels etc. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Låga avgifter
Det finns inga planerade avgiftsändringar i dagsläget men man har tack vare sin goda ekonomi vid ett flertal tillfällen haft avgiftsfria månader, senast i juli 2017.

El ingår i månadsavgiften
Den el som du förbrukar ingår i den månadsavgift som du betalar till föreningen. Du behöver därför inte skaffa något el-avtal eller likande när du flyttar in i föreningen.

Marken
Föreningen äger även marken.

Planerade renoveringar
Föreningens byggnader befinner sig i gott skick och det finns inga större renoveringar planerade, endast normalt periodiskt underhåll. 

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har två tvättstugor. Dessa finns på Aktergatan 9 med fönster mot Aktergatan samt på Lugnets allé 40 i källarplan. I varje tvättstuga finns två tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp samt två kallmanglar. I tvättstugan på Lugnets Allé 40 finns även en grovtvättmaskin som bokas separat. I varenda trappuppgång finns tillgång till ett cykel-, barnvagns- och rullstolsrum. På Aktergatan finns ett källsorteringsrum och här finns behållare för papper, kartong, glas, metall, plast, glödlampor och lysrör, batterier samt mindre hushållsel. Föreningen har även två fina och lummiga innergårdar där den ena gården ligger i markplan medan den andra återfinns på plan 3.

Internet
Fiberbredband (Ethernet standard Cat5E) som stödjer hastigheter på upp till 1 Gbit/s. Här är det fritt för de boende att välja leverantör.

Kabel-TV
Kabel-tv via ComHem. Samtliga medlemmar har tillgång till det analoga grundutbudet från ComHem vilket ingår i den ordinarie avgiften.

Föreningens hemsida
www.sjostaden2.se

Områdesbeskrivning

I Hammarby Sjöstads marina miljö har du nära till både natur och storstadens alla bekvämligheter och möjligheter. I området finns mängder av restauranger, caféer och butiker vilket bidrar till områdets charmiga atmosfär. Här finns givetvis även post, bank, apotek, dagis, kyrka, bibliotek och allt annat som du kan önska dig. Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur med vatten inpå knuten.

Närområdet
I närområdet finns även Sickla sjö som erbjuder barnvänlig badstrand och flertalet badbryggor. På vintern går det för övrigt även att åka slalom i Hammarbybacken som vintertid lyser upp kvarteren och varför inte avsluta med after ski på restaurang Göteborg. Hammarby Sjöstad gränsar även mot Nackareservatet och inom några kilometer finns trevliga Hellasgården. Hellasgården är perfekt för bad sommartid och långfärdsskridskor vintertid. Inom behagligt promenadavstånd finns populära Sickla köpkvarter där det finns mängder av affärer, butiker, biografer, fik och restauranger.

Kommunikationer
Kommunikationerna är utmärkta och dina vänner når dig lätt med cykel, båt, tåg eller buss. Tvärbanan trafikerar Alvik-Hammarby Sjöstad via Liljeholmen och Gullmarsplan (där du ansluter till tunnelbanenätet). Inom kort gångavstånd finns även busslinjerna 71, 74 och nattbuss 96. Vid station Årstaberg når du även pendeltågen. Båttrafiken med m/s Lotten och m/s Lisen är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm med 10 till 15 minuters intervall mellan 06.00 och 24.00. På Södermalm får du även kontakt med flera busslinjer som tar dig vidare. M/S Emelie trafikerar Hammarby Sjöstad - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund.

Boendeparkering
Är du folkbokförd i stadsdelen kan du få tillstånd för boendeparkering på gatan. Ansök hos trafikkontoret på tfn 08-508 263 00. Du kan även gå in på deras hemsida http://www.stockholm.se/boendep och fylla i din ansökan där.