BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hägersten - Solberga

Kristallvägen 8

  • 4 rum och kök
  • 107 kvm
  • 3.550.000 kr /accepterat pris
  • 251
  • 6820
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till en fyra, möjlig femma, med gavelläge i gemytliga Solberga! Här erbjuds ett lugnt boende med genomgående fräscha ytskikt och vitmålade parkettgolv. En uteplats i söderläge löper längs nästan hela bostaden, som i övrigt disponeras med tre sovrum, kök, vardagsrum, badrum och gäst-wc.

- Uteplats i söderläge
- Möjlig femrummare
- Genomgående fräscha ytskikt
- Marbodalkök
- Treglasfönster med lås
- Familjevänligt läge nära Kristallens parklek, fotbollsplaner och skolor. Telefonplans butiker och restauranger samt röda tunnelbanelinje ligger på gångavstånd och likaså Älvsjö centrums butiker, service, bussar och pendeltåg.

Hall
Väl inne i lägenheten möts du av en rymlig hall med goda avhängningsytor, både med fristående hallmöbel och plats för mer dold garderobslösning.

Vardagsrum
Här öppnas upp mot vardagsrummet som är rymligt och ljust, och rymmer enkelt tv-möbel och sällskapsmöblemang. Här finns även plats för ett större bord för exempelvis pyssel eller större middagssällskap.

Uteplats
Från vardagsrummet nås den gemytliga uteplatsen med läge mot gården. Här är du en del av aktiviteten och leken utanför, samtidigt som du har en avskild plats för frukost och middagar. Den väl tilltagna storleken tillåter såväl sällskapsmöblemang som matbord.

 

Kök
Köket har ljusa materialval och är producerat av Marbodal och här ryms enkelt ett stort matbord. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, ugn, micro, häll med överhängande fläkt, samt diskmaskin.

Sovrum
Det inre sovrummet disponeras rymmer enkelt en dubbelsäng och här finns en rymlig klädkammare med skjutdörrar. Tack vare ljusinsläpp från två håll finns möjligheten att här dela av rummet till två mindre sovrum om så önskas, se alternativ planskiss för inspiration.

Sovrum
Från hallen nås ett avskilt sovrum med fönster mot gården.

Sovrum
Bostadens tredje sovrum nås från vardagsrummet. Även detta har fönster mot gården samt en garderobsvägg för förvaring.

Badrum
Badrummet är rymligt och helkaklat, utrustat med dusch med duschvägg, wc och handfatskommod. En tvättavdelning finns här, med tvättmaskin och torktumlare. En smidig arbetsyta ovanför samt överhängande skåp för extra förvaring. Golvvärme håller fötterna varma året runt.

Gäst-wc
Från hallen nås även en gäst-wc, med handfatskommod och wc samt klinkers på golvet.

Förråd/klädkammare
I bostaden finns ett extra förråd/klädkammare. Här ryms exempelvis städredskap och liknande.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan entréplan, hiss finns. Lägenhetsnummer 80111. Föreningen Brf Akvamarinen 1.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.550.000 kr /accepterat pris. Månadsavgift 6 419 kr (värme, vatten ingår. Ett obligatoriskt tillägg om 250 kr för kabel-tv, bredband och IP-telefoni tillkommer månadsavgiften. ingår ej). Andel i föreningen är 3.7532 %.

Driftskostnad

Totalt 920 kr/mån (11 040 kr/år) varav el 700 kr/mån, försäkring 220 kr/mån. Antal personer: 4.

Föreningen
Brf Akvamarinen 1 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2015. Föreningen är belägen på Kristallvägen 2-8 och består av 41 lägenheter, varav 7 stycken är hyresrätter och 34 bostadsrätter. Tomten är upplåten med tomträtt och gäller i 10 år fram till 2027, avgiften ligger på ca 218 000 kronor/år.

Byggnadsår
2009

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
Inga större renoveringar har utförts sedan huset byggdes.

Kommande renoveringar och avgiftsförändringar
Inga beslutade avgiftsändringar finns. I nuläget finns inga större renoveringar planerade förutom uppfräschning av entréer 2018.

Gemensamhetsutrymmen
I port 6 och 8 finns särskild barnvagnsrum och på den gemensamma innergården finns utemöbler och grill.

Förråd
Ett vindsförråd hör till varje lägenhet.

TV- och internetanslutning
Föreningen har ett gällande gruppavtal med Telia om leverans av så kallad Triple Play (bredband, digital-tv (kanalpaket "Lagom") och IP-telefoni). Avtalet gäller för alla lägenheter och betalas via ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 250 kr.

Bilplats
Totalt har föreningen 29 st parkeringsplatser, 12 stycken på framsidan och 17 st på baksidan huset. I dagsläget finns det lediga platser kvar och avgiften ligger på 350 kr/månad.

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande, till exempel mellan föräldrar och barn eller sambos, där 10 % är lägsta ägarandel. Juridisk person godkänns inte som medlem i föreningen. En överlåtelseavgift om 1 120 kr betalas av bostadsrättens köpare och vid pantsättning utgår en avgift om 448 kr per pant.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Här bor du lugnt och skönt med grönskan inpå knuten och med utmärkta kommunikationer till såväl Telefonplan som Älvsjö station och med närhet till all tänkbar service du kan tänkas behöva i vardagen.

 

I omedelbar närhet till bostaden finns Solbergaskogen som bland annat har en kulturstig med fornminnen och i anslutning finns också parkleken Kristallen, ett sant paradis för de små med bland annat lekland, djurhus, fotbollsplan och snickerihus. En nyanlagd kosntgräsplan finns i området och på nära avstånd har du också Telefonplan och Midsommarkransen med butiker och trevliga restauranger.