BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Jarlaberg

Landåvägen 45

  • 3 rum och kök
  • 76 kvm
  • 2.595.000 kr /budstart
  • 4968
  • 4940
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu finns möjlighet att förvärva en trevligt planlöst 3 rum och kök med gavelläge i familjevänliga Jarlaberg! Här finns en renoveringschans på 76 kvm med inglasad balkong och ljusinsläpp från stora fönster i tre väderstreck. Toppläge precis intill Nyckelvikens naturreservat och med gångavstånd till såväl Nacka Forum som Nacka Strands hamn och restauranger.

- Väldisponerad
- Inglasad balkong
- Fönster i tre väderstreck tack vare gavelläge i huset
- Stabil HSB-förening
- Bilfri innergård
- Belägen i familjevänliga Jarlaberg precis intill Nyckelvikens naturreservat
- Gångavstånd till Nacka Forum och Nacka Strand
- Bussarna till Slussen tar runt 15 minuter och från Nacka Strand går SL:s skärgårdsbåtar till Lidingö och Nybroplan.

Bostaden disponeras med hall, två sovrum, vardagsrum, kök, badrum samt rymlig balkong i härligt västläge.

Hallen har goda förvaringsmöjligheter i form av garderobsvägg samt plats för avhängning av vardagens ytterkläder. De båda sovrummen ligger i varsin ände av lägenheten och rymmer enkelt garderober, dubbelsäng och exempelvis arbetsplats. Köket är fullt maskinellt utrustat och vetter mot den lugna och lummiga innergården. Möjlighet att öppna upp väggen mot vardagsrummet finns och skulle då skapa en öppnare disposition. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen som enkelt går att möblera och verkligen fungerar som ett extra rum. Badrummet är rymligt och förberett för tvättmaskin.

Varmt välkomna på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2283-1-3-7. Föreningen HSB Brf Mården i Nacka.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.595.000 kr /budstart. Månadsavgift 5 017 kr (värme, vatten, bredband, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.40937 %.

Driftskostnad

Totalt 620 kr/mån (7 440 kr/år) varav el 450 kr/mån, försäkring 170 kr/mån. Antal personer: 2.

Byggnadsår
1989

Uppvärmning
Bergvärme

Utförda renoveringar
2017 - takrenovering gård 12
2017 - renovering av träfasader gård 12
2016/2017 - nya tvättmaskiner i tvättstugorna
2016 - OVK-kontroll

Kommande renoveringar
Alla träd på och utanför gården skall ses över/beskäras våren 2018. Efter takrenoveringen ska trapphusen ses över och målas efter det ökade slitaget de utsatts för. OVK-åtgärder samt takrenovering på föreningens andra gård. Föreningen diskuterar fönsterrenovering, men inga beslut finns tagna.

Föreningen
Brf Mården är en stabil HSB-förening bestående av 237 lägenheter med bostadsrätt samt två kommersiella lokaler belägna på två gårdar med adress Landåvägen 4-44 och 45-77. Föreningen klassas som äkta och äger marken. Administrativ och teknisk förvaltning sker genom HSB Stockholm, 08-785 30 00.

För medlemskap i bostadsrättsföreningen krävs att medlemskap även tecknas i HSB Stockholm. Insatsen är 500 kr/delägare och sedan utgår en årlig avgift per medlem.

Avgiftsförändringar
Avgifterna höjdes med 7 % från den 1 april 2017. Inga andra avgiftsförändringar är diskuterade.

Gemensamhetsutrymmen
Välutrustade tvättstugor med nya maskiner finns i gårdshusen. Varje hus har 6 bokningsbara tvättmaskiner samt en maskin för spontantvätt. Föreningen har även två gårds-/festlokaler på gård 12 &13, två gästlägenheter på Landåvägen 38 & 57 samt en bastu. Föreningen disponerar även sju lokaler som upplåts till både kommersiell och ideell föreningsverksamhet. Föreningen har en uteplats med grill.

Förråd
Vindsförråd hör till lägenheten. Extra förråd finns att hyra i föreningen, kontakta info@brf-marden.se för mer information.

TV- och internetanslutning
Tv och bredband levereras av Comhem. Basutbud för kabel-tv och bredband 100/10 Mbit ingår i avgiften.

Parkering
Samfälligheten i Jarlaberg äger tre garage på Landåvägen, Diligensvägen samt Fyrspannsvägen. Det finns platser för bil eller mc, utom-/inomhus, med eller utan motorvärmaruttag samt p-platser i bur. Den tekniska, ekonomiska och administrativa förvaltningen av samfällighetens garage utförs av CEMI Förvaltnings AB.

Ägande
Föreningen tillåter delat ägande, minsta ägarandel är 10 %. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
3,5 % av prisbasbeloppet, 2018 innebär det 1593 kr, betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
1,5 % av prisbasbeloppet, 2018 innebär det 683 kr.

Områdesbeskrivning

Jarlaberg är ett trivsamt område mycket nära både till staden och skärgården och med gröna naturreservatet Nyckelviken inom promenadavstånd. Området som är bilfritt har flera förskolor och en skola åk 1-6 i området.

För shopping och annan service finns bl.a. Forum Nacka med stort utbud av affärer, bank, vårdcentral etc. på promenadavstånd. Man kan storhandla på ICA Maxi Stormarknad nere i Skvaltan som befinner sig på gångavstånd från Jarlaberg.

Slussen når man med buss på mindre än en kvart. Det finns också möjlighet att åka skärgårdsbåt till staden och skärgården från hamnen i Nacka Strand.

Med bil tar man sig lätt till Sickla Köpkvarter eller Södra Länken med avfarter bl.a. till Hammarby sjöstad, Globen och Nynäshamn. Man når E4 med bil på c:a 10 min.

I friluftsområdet och naturreservatet Nyckelviken finns en 4H-gård med djur, handelsträdgård och ett litet kafé. På helgerna anordnar de korvgrillning och hästridning för de små. Det finns också ett motionsspår runt området. I Jarlaberg finns lekplatser för både stora och små. En fotbollsplan där den framgångsrika idrottsföreningen Jarlaberg IF huserar, bouleplan och en tennisbana.