BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hässelby

Måbärsstigen 50

  • 5 rum och kök
  • 121.5 kvm
  • Såld
  • 9461
  • 5550
Värdera din bostad

Beskrivning

Fint arkitektritat 50 tals radhus med originaldetaljer bevarade, i ett lugnt, tyst, lummigt och högt beläget område, 3 minuter från Mälaren och badstrand. Huset ligger med ett högt och ljust läge på en lugn återvändsgata. Uteplatsen ligger insynsskyddat och i perfekt söderläge. Bra kommunikationer med endast 10 minuter till tunnelbana och 2 minuter till busshållsplatsen.

Föreningen bildades 1958 och husen ritades av arkitekten Bertil Karlen. Ett flertal kända personer som arbetade på Sveriges Radio valde att bosätta sig i funkishusen. Några av dem var Allan Schulman, Pekka Langer, Putte Wickman, Olle Hellbom och Lars Ramsten. Radhusområdet fick därför snart smeknamnet "Radiohusen". Tag chansen att bo i ett genuint 50-tals hus med spännande arkitektur samt en otroligt historik.

Väl inne i boendet erbjuds öppna och sociala ytor, ett trivsamt kök, två luftiga sovrum med möjlighet till ytterligare två. Färgskalan är ljus och materialvalen tidlösa. Fantastiska ljusinflöden skapas från stora fönsterpartier, takfönster och den öppna planlösningen. En rogivande och vackert designad öppen spis i vardagsrummet. Goda förvaringsutrymmen i förråd och flera platsbyggda garderober. För områdets barn finns en stor ostörd lekplats i naturpark.

-Garage ingår i separat förening
-Vacker rogivande öppen spis
-Original 50-tals parkett
-Goda ljusflöden från stora fönster och takfönster
-Spännande och unik arkitektur
-Luftiga rum med ljusa färger och delvis högt i tak
-Goda förvaringsutrymmen i förråd och flera platsbyggda garderober
-Ett bevarat originalkök
-En underbar grönskande uteplats
-Grönskande uteplats
-Trivsam hall med kapprum och god förvaring
-Stabil förening med en trevlig gemenskap och de stora renoveringarna gjorda