BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Telefonplan/Hökmossen

Tångvägen 46, 3 tr

  • 3 rum och kök
  • 56 kvm
  • 3.495.000 kr / FAST PRIS
  • 2755
Värdera din bostad

Beskrivning

FAST PRIS FÖRST TILL KVARN! TILLTRÄDE FLEXIBELT! KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING!

Varmt välkomna till Hökmossens kanske bästa lägenhet som nu är till salu! En stilren och insynsskyddad gaveltrea högst upp i huset med balkong i söderläge. Lägenheten erbjuder fönster i tre väderstreck vilket ger ett genomgående ljusinsläpp i hela lägenheten.

Vardagsrummet erbjuder stora fönsterpartier i två väderstreck som släpper in gott om ljus och skapar en god atmosfär. Här finns det plats för en rejäl soffa, tv-möbel och även en matplats för  4-6 personer om så önskas. Genom vardagsrummet kommer man ut på den härliga balkongen som vetter mot söder. Balkongen fungerar väldigt bra som ett extra rum sommartid. Lägenheten har två fina sovrum med bra förvaringsmöjligheter. Det ena sovrummet är något större. Det andra sovrummet ligger lugnt beläget mot husets baksida, detta rum passar utmärkt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Köket är modernt och elegant inrett med ett fint ljusinsläpp från fönstret. Här finns det goda förvaringsmöjligheter, arbetsytor samt vitvaror i rostfritt stål från Siemens. Välkomnande och rymlig hall med bra förvaring, klinkergolv och golvvärme. I anslutning till hallen ligger det helkaklade och stilrena badrummet med golvvärme, wc, dusch, handdukstork samt ett härligt fönster som släpper in mycket ljus. Plats och möjlighet för tvättmaskin finns.

Fint belägen vid lugna villakvarter med gångavstånd till Telefonplan, där röda linjens tunnelbana tar dig in till City på ca 15 minuter. Från Tångvägen 46 går ni ca 300 meter till busshållplats Hökmossen, där ni kan ta buss 147 till Liljeholmen.

Bara att flytta in och trivas från dag ett, välkommen!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 3 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 07522-12022. Föreningen Brf Tångspiken.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.495.000 kr / FAST PRIS. Månadsavgift 3 226 kr (Värme, Vatten, kabel-TV grundutbud ingår). Andel i föreningen är 3.93371 %.

Driftskostnad

Totalt 370 kr/mån (4 440 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 170 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr.

Byggnadsår
1944

Utförda renoveringar
Fastigheterna och lägenheterna genomgick en stor renovering 2011-2013 innan de ombildade, samt hade ett underhåll av taket 2015. Sedan 2016 har föreningen en underhållsplan. Både rörstammar och elstigar byttes 2012. Tångvägen 44 - 46 har fått nya balkonger.

Kommande renoveringar
Spikvägen 49-53 kommer att få nya balkonger till våren. I samband med det arbetet kommer även fasaden på Spikvägshuset att putsas och målas om. Då fasadarbetet kräver minst +5 grader beräknas arbetet påbörjas i februari, runt vecka 6. Kapital finns i föreningens kassa för att finansiera renoveringarna.

Föreningen och Fastighet
Föreningen Brf Tångspiken äger två flerbostadshus belägna på samma fastighet, Antennen 5 i Hägersten, med adresserna Spikvägen 49-53 och Tångvägen 44-46. Byggåret är 1944 och 2013-04-08 förvärvades byggnaderna på fastigheten Antennen 5 för ombildning till bostadsrätt. Föreningen är en äktabostadsrättsförening och upplåts med tomträtt. Föreningen har 29 bostadsrätter och 3 hyresrätter, samt hyr ut 3 lokaler.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör det ett förråd. I föreningen finns det ett cykelförråd och tvättstuga, den finner ni genom portarna på Spikvägen 49 och 51.

TV- och internetanslutning
Föreningen har ett avtal med ComHem om distribution av kabel-TV, vilket ger ett analogt grundutbud. Den boende får själv teckna ett avtal med ComHem om större utbud önskas. Föreningen har ingen gruppavtal när det gäller internet. Det finns kabel från ComHem och fiber från Telia, men varje boende måste själv skaffa ett abonnemang.

Bilplats
Föreningen innehar inga parkeringsplatser.

Kommande avgiftsförändringar
Avgiften har varit oförändrad sedan 2013 men från 1 april 2017 planeras en höjning med 2%.

Äger föreningen marken?
Nej, den upplåts med tomträtt av Stockholms stad. Tomträttsavgälden löper från 2016 – 2023 och är för närvarande 95 632 kr.
 
Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1 120 kr. Debiteras av förvärvaren.

Pantsättningsavgift
448 kr.

Viktigt att veta:
Enligt den ekonomiska planen är lägenheten registrerad som 2 rum och kök.

Övrigt
För mer information se föreningens hemsida: www.tangspiken.wordpress.com
Styrelsen nås på adressen tangspiken@gmail.com