BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Skärholmen

Ekholmsvägen 255, 4 tr

  • 2 rum och kök
  • 36.5 kvm
  • 1.795.000 kr / BUD
  • 2358
Värdera din bostad

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 4, hiss finns. Föreningen Brf Ekholmsängen .

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.795.000 kr / BUD. Månadsavgift 3 668 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 1.0128959 %.

Driftskostnad

Totalt 375 kr/mån (4 500 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 175 kr/mån.

Överlåtelseavgift

1 120 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

448 kr.

Förening

Byggnadsår
1999

Uppvärmning
Fjärrvärme med bergvärme som komplement.

Utförda renoveringar
Byte av motorvärmare 2016
Fasaden putsades 2000

Kommande renoveringar

Byte exteriörbelysning 2017 - Byte tvättutrustning 2017 - Byte värmeväxlare 2020

Föreningen och Fastighet

Brf Ekholmsängen har inga planerade avgiftsförändringar. (Kontrollerat med ordförande 2017-03-01) Kommande/Gjorda renoveringar.

Gemensamhetsutrymmen

Det finns tvättstuga i båda fastigheterna.Cykelförråd finns inomhus och i ett yttre förråd. Alla lägenheter har ett vindsförråd.I trädgården finns lekplats och uteplats med grill. Trapphusstädning sköts av städfirma. Köksfläkt kopplas till ventilationen. 3-fas el finns indraget. Allmänt om föreningenMarken upplåts med tomträtt. Föreningen förvaltas av Riksbyggen. Föreningen godkänner delat ägande. Minsta ägarandel 10%.

TV- och internetanslutning

Kabel TVComhems basutbud ingår i aviften.

Bilplats
Boendeparkering på gatan. 

Kommande avgiftsförändringar
Inga beslut om kommande avgiftsförändringar. 

Ägande
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1 551 kr. Debiteras köparen. 

Pantsättningsavgift
665 kr.

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna ljusa välplanerade 2:a om 38 kvm med stor och trevlig balkong i soligt läge. På balkongen finns det gott om plats för möblering med bord och stolar. Väl tilltaget helkaklat badrum med badkar. Garderobsvägg i hallen med gott om förvaring, samt en separat klädkammare i anslutning till hallen. Luftigt sovrum med plats för dubbelsäng.
Föreningen har en trevlig uteplats med grillmöjligheter och lekplats.

Här bor du i ett trivsamt och lugnt område med närhet till grönområden och vatten. Med en kort promenad på cirka fem minuter når du Skärholmens centrum via tunnelbanan når du city på 20 minuter, Skärholmen är också en knutpunkt för flera busslinjer till bland annat Flemingsberg och Huddinge. Sommartid går båtar in till Gamla stan från en ångbåtsbrygga i närheten.

Lägenheten presenterar följande planlösning:

Hall
Hall med perfekt förvaring i form en stor platsbyggd garderob bakom skjutdörrar av spegelglas. Ekparkett och vitmålade väggar. 

Badrum
Intill hallen finner du det rymliga helkaklade badrummet med dusch. Vitt kakel och grått klinker. 

Kök
Kök i öppen planlösning mot vardagsrum med vita skåpluckor, bänkskiva ovan disk- och arbetsbänk. Gott om förvaring och generösa arbetsytor i detta luftiga kök som inrymmer allt att önska för den matlagningsglade. Utrustning finns i form av kombinerad kyl/frys, diskmaskin, fläk och ugn. Vitmålade väggar och fint trägolv. 

Vardagsrum
Vardagsrum med stora fönster vilket ger ett generöst ljusinsläpp. Utgång till stor och härlig balkong balkong i högt fritt solläge. Där finns gott om plats för bord och stolar. Vardagsrummet erbjuder vidare perfekta ytor för stor sittgrupp och mediamöblemang. I anslutning till rummet finns en rymlig garderob. Även här fint parkettgolv och vitmålade väggar. 

Sovrum 
Stort sovrum med plats för både dubbelsäng och nattduksbod. Stor garderob även här. Insynskyddat fönster. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Områdesbeskrivning

Bostaden är belägen i ett mycket trivsamt och barnvänligt område intill Jakobsbergs gård, charmiga Café Lyran, Klubbens borg, Mälarhöjdsbadet samt vackra promenadstråk längs Mälarens vatten.

Utmärkta kommunikationer med gångavstånd till Bredängs tunnelbana, alternativ går buss 135 från Mälarhöjdsvägen till Bredäng, en resa på bara sex minuter. Föredrar man cykel ligger Mälarhöjdens tunnelbana på bekvämt avstånd. Service och matbutijker finns i både Bredäng, Mälarhöjden och Skärholmen. Kungens Kurva står till förfogande med sitt enorma utbud då större inköp skall göras.

Bostadsområdet ligger på gångavstånd Skärholmen centrum, tunnelbanan och flertalet busslinjer. I centrumet finns ett enormt utbud av affärer, restauranger och service. På gångavstånd finner du Kungens Kurva med världens största IKEA och Heron city med all tänkbar underhållning och shopping för hela familjen. I Skärholmen finns även gott om möjligheter till friluftsliv, med närhet till grönområden samt Mälarens vatten och stränder. Njut av bad, båtliv, skridskoåkning, fiske och promenader längs strandpromenaden. I området finns också trevliga Skärholmens gård och Café Lyran. Gott om dagis, förskolor och grundskolor gör att området lämpar sig väl för barnfamiljer. Skärholmen är knutpunkt för flera busslinjer och tunnelbanan tar 20 minuter till city.