BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjöstaden

Götalandsvägen 230, 5tr

  • 3 rum och kök
  • 80 kvm
  • 4.195.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna välplanerade trea i Brf Entrékvarteret i ett utmärkt läge nära kommunikationer.

Här erbjuds en stor, luftig och tilltagen trerummare högt upp i fastigheten.

Bostadens hjärta är den rymliga sällskapsytan med halvöppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrumsdel. Köket är stilrent i vitt utförande, med goda arbetsytor och bra förvaring. Här finns det gott om plats för ett större matbord för att umgås.

Bostaden har två ljusa och väl tilltagna sovrum där det finns goda förvaringsmöjligheter. Badrummets materialval är smakfulla med mörk klinker och vitt kakel och rymmer även en praktisk tvättavdelning.

En rymlig Walk-In-Closet där du har gott om förvaringsmöjligheter. Utöver det ingår även ett tillhörande förråd. 

Ett centralt boende där ni kan njuta av lugnet samtidigt som ni är ett stenkast från stadens puls.

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 51502. Föreningen Brf Entrékvarteret.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.195.000 kr. Månadsavgift 5 635 kr. Andel i föreningen är 0.759 %.

Driftskostnad

Totalt 620 kr/mån (7 440 kr/år) varav El 300 kr/mån, Vatten/Avlopp 150 kr/mån, Försäkring 170 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

931 602 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Bostadsrättsförening allmänt
Brf Entrékvarteret förvärvade fastigheten Kabelverket 10 i Stockholm år 2016. Föreningen innefattar idag 135 lägenheter med bostadsrätt, tre kommersiella lokaler med hyresrätt, 51 garageplatser (varav två för MC) och 31 parkeringsplatser ovan jord. Kvarteret består av sju trapphus i en huskropp och höjden varierar mellan fyra till åtta våningar. Huskroppen bildar ett kvarter som sluter sig runt en gemensam, grönskande gård med en öppning mot sydväst. Under gården finns ett parkeringsgarage. Total lägenhetsyta är 10 354 kvm och de kommersiella lokalerna ligger på totalt 354 kvm.

Byggnadsår
2017

Uppvärmning
Fjärrvärme

Varmvatten
Individuell mätning av varmvattenförbrukning sker i varje lägenhet och kostnaden för varmvattnet tillkommer utöver månadsavgiften (uppskattad kostnad som anges i ekonomisk plan är 1 630 kr/år).

Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning.

Fastigheten/Marken
Föreningen äger även marken.

Parkeringsplatser
Föreningen har 81 parkeringsplatser som är avsedda för föreningens medlemmar. Ett garage med 51 garageplatser (varav två för MC) och 35 parkeringsplatser ovan jord. Till dessa platser är det kö. Uthyrningen av föreningens garage, parkeringsplatser och MC-platser administreras av Brf-styrelsen.

Ekonomi
Föreningens ekonomi är god och de uppvisar positivt resultat. Det finns inga planerade avgiftshöjningar. Föreningen är äkta.

Gemensamhetsutrymmen
I varje trapphus finns det barnvagsrum och rullstolsrum. För förvaring av cykeln finns cykelförråd i huset samt cykelställ på gården.

Sophantering
Det finns två gemensamma miljörum i huset och på gården finns sopsug med nedkast för hushållssopor.

Innergården
På den gröna och barnvänliga innergården finns planteringsytor och träd. Gården ramas in av bostadshuset och blir både privat och med en koppling till Älvsjö genom öppningen i huset mot sydväst.

Bredband, kabel-TV och IP-telefoni.
Obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån läggs på avgiften gällande bredband, Kabel-TV och IP-telefoni. Avtal tecknas med TeliaSonera Sverige AB. En digitalinbox per lägenhet för TV ingår.

Föreningens hemsida
www.brfentrekvarteret.se

Områdesbeskrivning

Älvsjö - Nära både stad och natur

Älvsjö är en dynamisk blandstad med lägenheter, villor, arbetsplatser, idrotts- och fina rekreationsområden. I Älvsjö kan du enkelt fly det hektiska stadslivet och söka ro i de omgivande naturområdena. Promenera längs grönskande stigar, njut av frisk luft i parker och skogar, och låt naturen vara din fridfulla reträtt. Här finns bland annat anrika och vackra Långbro Park som är en populär plats för picknickar varma sommardagar. I parken finns också omtyckta Långbro Värdshus för brunch eller middag. I närområdet finner ni populära Älvsjöskogen och fina Långsjön med dess badstrand. Vintertid då istjockleken tillåter plogas även en skridskobana upp på sjön. I stadsdelen finns ett stort serviceutbud, butiker, restauranger, mataffärer och mycket bra allmänna kommunikationer. Närheten till stadens pulserande hjärta innebär att du har omedelbar tillgång till kulturella evenemang, restauranger och shopping. Älvsjö är en plats där stadens bekvämligheter möter naturens mångfald.

Älvsjö Torg – En knutpunkt
Älvsjö Torg är ett levande centrum som ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Vivels konditori, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. Ett stenkast bort ligger medborgarhuset med bibliotek.

Utmärkta kommunikationer - Sex minuter från Söder
Om du värdesätter goda kommunikationer, promenadavstånd till butiker och service samt närhet till city, så kan du knappast bo bättre än i Älvsjö. Älvsjö resecentrum med den arkitektoniskt spännande anläggningen rymmer inte bara pendeltågstrafik utan omfattar även en rad busslinjer.
En pendeltågstur till Stockholm Central tar 10 minuter och Stockholm Södra vid Medborgarplatsen tar inte mer än sex minuter. I sydlig riktning är du i Södertälje på en dryg halvtimme och Nynäshamn på strax under en timme. Numera går det bland annat direkttåg till Arlanda och Uppsala. Det planeras också för tunnelbana i Älvsjö. Den gröna linjen till Hagsätra ska förlängas till Älvsjö, och en ny tunnelbanelinje ska dras mellan Fridhemsplan och Älvsjö, med stationer i Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet och Östberga.

Skolor och barnomsorg
Har du barn finns här en handfull förskolor på promenadavstånd och flera grundskolor i närområdet, såväl kommunala som privata.