BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hagsätra

Vintrosagatan 3, Vån 7

  • 3 rum och kök
  • 82 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Optimalt planerad trea med högt läge och magisk utsikt mot Södermalm, Globen och längre därtill! 
Varmt välkommen till denna ljusa gaveltrea med fantastisk utsikt över stor del av Söderort. Lägenheten är i mycket fint skick och har genomgått en total renovering 2020 med fina parkettgolv och vitmålade väggar. Fräscht kök och stambytt badrum. Balkong med plats för utemöbler och växter där du kan njuta av den fantastiska utsikten. Bra förvaring i både garderober med överskåp, rymlig klädkammare och förråd. Här är det bara att flytta in!

Rumsbeskrivning
Ljus och välkomnande hall med gott om plats för avhängning. I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare. Där det finns gott om plats för både ytterkläder och annan förvaring dessutom finns en garderobsvägg med fyra garderober med överskåp för ytterligare förvaringsmöjligheter. Vidare ligger badrummet, stambytt med dusch, handfat, wc och bekvämt med tvättpelare och golvvärme. Stort kök med matplats intill fönster med plats för minst 6-8 personer. Härifrån når du lägenhetens balkong. Redan här möts du av den magiska utsikten och ljuset tack vare högt och gavelläge. I köket finns goda förvaringsmöjligheter bakom vita köksluckor och underskåp. Fullt maskinellt utrustat med spis, mikro, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Rymligt vardagsrum med plats för både plats för soffgrupp, bord och TV-möbel. Stort fönsterparti som bidrar till ett fint ljus och här finns även plats för ett matsalsbord eller annat möblemang om så önskas. Lägenheten har två bra sovrum med plats för både säng och förvaringsmöbel. 

- Fri utsikt från alla fönster 
- Stora fönsterpartier och vackra ljusinflöden
- Balkong
- P-plats finns ledigt 
- Gavelläge
- Bra planerade rum
- Stambytt badrum med golvvärme och tvättpelare 
- Goda förvaringsmöjligheter
- Goda kommunikationer, T-bana och buss 
- Närhet till grönområden  

Allmänt om läget
Lägenheten ligger endast ett stenkast bort till Hagsätra centrum med affärer, butiker, bussar och tunnelbana. Direkt närhet till skola och förskola samt grönskande omgivningar.

Varmt välkommen på visning - Anmäl gärna ditt intresse på vår hemsida för att hållas uppdaterade!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 7, hiss finns. Lägenhetsnummer 8072-1261. Föreningen Brf Stubbåkern 2.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 6 978 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 1.399 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 100 kr/mån. Antal personer: 4. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Lägenhetens nettoskuldsättning

1 187 145 kr

Överlåtelseavgift

573 kr

Pantsättningsavgift

1 433 kr.

Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen bildades 2019 och tillträdde fastigheten Stubbåkern 2, 2017. Föreningen omfattar 120 st lägenheter varav 12 st är hyresrätter (dold tillgång) på adresserna Vintrosagatan 1-3. Vidare finns 2 st enklare lokaler som f.n. är uthyrda. Till varje lägenhet hör ett förråd. Föreningen disponerar 16 garageplatser samt 46 st p-platser utomhus. 

Byggår
1958

Ombyggnadsår
2019/2020

Mark
Föreningens mark är upplåten med tomträtt. Omförhandlas 2028.

Föreningens ekonomi
Stora renoveringar gjorda. Det finns 12 st hyresrätter kvar i föreningen, vilket är en dold tillgång. I dagsläget finns inga planer på att höja månadsavgiften. Föreningen amorterar på lånen kvartalsvis. 

Genomförda renoveringar
Föreningens två fastigheter Vintrosagatan 1 och 3 har under 2019-2020 genomgått omfattande renoveringar. Detta innefattar VA-stambyten, utbyte av elinstallationer, byte av hiss, ventilationsarbeten, ny entréport. Renoveringsarbeten i två tvättstugor och två torkrum inklusive flytt av befintlig maskinpark samt inkoppling av denna. Målning av trapphus, utbyte av VA-installationer i källarplan samt iordningställande av förråd på vindarna inkl. målning. Renovering/reparation av 50 balkonger. (årsredovisning 2022)

Kommande renoveringar/åtgärder enligt teknisk statusbesiktning i ekonomiska planen
2026 - Gemensamma utrymmen, utbyte av 4 tvättmaskiner i tvättstugan.
2028 (eller vid behov)- Tak/takavvattning, utbyte av takpapp
2028 - Avlopp/vatten, spolning/rensning avlopp)

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns en renoverad tvättstuga med torkrum (belägen på Vintrosagatan 1). det finns även cykel- och barnvagnsförråd samt grovsoprum.

Parkering
Garage: 16 st, 1200kr /mån.
Parkering: 47 st, 500kr/mån.
I dagsläget finns parkeringsplatser lediga. 

TV- och internetanslutning
IP-Only har installerat fibernät i hela fastigheten, Det innebär att bredband, telefoni och TV är i fibernätet. Den boende kan beställa olika tjänster såsom bredband, TV osv från flera olika leverantörer på IP-Onlys beställningsportal.

Ägande
Delat ägande godkänns, minsta ägarandel är 10%.

Områdesbeskrivning

Allmänt om området
Området Hagsätra började byggas på 50-talet och är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. I Hagsätra centrum finner du ett bra centrumutbud av butiker samt även olika serviceinrättningar så som exempelvis vårdcentral, bank, bibliotek och apotek, matbutiker, konditori och olika restauranger. I Hagsätra finns även Vantörsbornas stora sommar-oas, Älvsjöbadet med bassänger, stora gräsytor och aktiviteter för stora och små. För den sportintresserade finns Hagsätrahallen, Hagsätra IP, Stuvsta IP samt stora grönområden såsom Ormkärrskogen och Älvsjöskogen med sina fina motionsspår. 

Högdalen
För utökat utbud så ligger Högdalen centrum inom bekvämt tunnelbaneavstånd, 2 stationer bort. Där finns ett större utbud av affärer, restauranger, caféer, apotek, banker etc.

Kommunikationer
I Hagsätra Centrum går tunnelbanans gröna linje, som tar dig till centralen på 25 min. Buss 143, mot Liljeholmen tar dig till Älvsjö Centrum på ca 12 min, eller Högdalen. Vid Älvsjö finns flertalet busslinjer samt pendeltåget mot Stockholm Central. Är du bilburen når du från bostaden snabbt flera större trafikleder och tar dig till Stockholm C på ca 10 minuter. Skolor och Barnomsorg

Skolor
Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy.