BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Sicklaön - Finntorp

Finntorpsvägen 9

  • 2 rum och kök
  • 58 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Finntorpsvägen 9, där varje dag blir en njutning i detta moderna och välplanerade hem med milsvid utsikt! 

Morgonsolen på den inglasade balkongen ger en perfekt start på dagen, och när solen blir intensiv, öppna upp inglasningen och låt den friska brisen komma in. På vintern skapar värmelampan och några fårfällar en mysig atmosfär med ett spektakulärt himlaspel.

Hallen är mycket rymlig med eleganta detaljer som det stilfulla marmorgolvet. Köket är både funktionellt och rymligt med ett nybyggt Epoq-kök, utrustat med modernt Bosch induktionshäll, ugn och mikrovågsugn. Den lilla bardelen blir inte bara din avkopplande oas efter en lång dag, utan också den perfekta platsen för dina nära och kära. Vardagsrummet ger gott om plats för sociala stunder och spelkvällar, och med justerbar belysning kan du skapa rätt atmosfär för varje tillfälle. Sovrummet är smart planerat för förvaring med en diskret inbyggd garderob, medan klädkammaren erbjuder extra utrymme för alla dina tillhörigheter. Sovrummet är en fridfull reträtt inrett med omsorg och stil. Den diskreta och smakfulla inbyggda garderoben ger gott om utrymme för klädförvaring utan att kompromissa med rummets elegans. Utsikten över Järla Sjön ger en lugn start varje morgon och skapar en fridfull atmosfär som omger sovrummet, vilket förstärker dess inbjudande karaktär. 

Finntorp ger dig närhet till allt du behöver. Svindersvik med sina vackra promenadslingor, Nacka Strands restauranger och det fantastiska bakeriet på Finntorps Torg är bara några minuter bort. Järla Sjö bjuder på sommardopp, och Sickla Köpkvarter samt Nacka Forum ger dig shoppingmöjligheter precis runt hörnet.

Att ta sig till storstan är enkelt med korta promenader till busshållplatsen och en snabb 10-minuters bussresa till Slussen. Och när du väl är hemma är det svårt att inte bli förtjust i den fantastiska utsikten över Järla Sjön, där du kan avsluta dagen med ett uppfriskande dopp följt av en avkopplande stund på balkongen med en kopp kaffe.

Upplev rymlighet och överraskningar varje dag i detta unika hem på Finntorpsvägen 9!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 7 av 8, hiss finns. Lägenhetsnummer 231216005-0244. Föreningen Brf Bergängen i Nacka.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 872 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår). Andel i föreningen är 0.39406 %.

Driftskostnad

Totalt 740 kr/mån (8 880 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 240 kr/mån. Antal personer: 3.

Lägenhetens nettoskuldsättning

139 432 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Byggnadsår
1951-1955

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Bergängen registrerades 1955 och omfattar idag totalt 10 byggnader på adresserna Fredrik Jahns gränd 4-14, Gamla Värmdövägen 5, Finntorpsvägen 1,3,6,7,8 och 9 samt Setterwalls väg 2-4. Föreningen har totalt 270 lägenheter och 30 lokaler med hyresrätt.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.

Utförda renoveringar
Stambyte Finntorpsvägen 3 - 2004
Stambyte Fredrik Jahns gränd 4-14 - 2005/2006
Stambyte Finntorpsvägen 7, 8 och 9 - 2008
Stambyte Setterwalls Väg 4 - 2007
Stamrenovering kök Setterwalls väg 4 - 2001/2002
Elen byttes ut Setterwalls väg 4 - 2007
Byte av fönster - 2006
Markarbete innergård - 2018
Stamspolning - 2019
OVK - 2021
Dränering Finntorpsvägen 7 - 2019
Dränering Finntorpsvägen 3 - 2021

Kommande renoveringar
Garage och torgrenovering påbörjas under 2024 - uppgifter hämtade från föreningen 2024-01-29.

Avgift
Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2024-01-29.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns 4 st tvättstugor (Setterwalls väg 4, Finntorpsvägen 8 och 9 samt på Fredrik Jahns Gränd 6). Cykelförråd samt barnvagnsrum. Gemensam bastu på Fredrik Jahns Gränd 6 samt övernattningsrum med två bäddar på Setterwalls väg 4.

TV- och internetanslutning
Alla lägenheter har en fiberanslutning till Telenor installerad, vilket ingår i avgiften. Dock krävs att du tecknar eget avtal med Telenor för att få anslutning. 
Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Tele2 som leverantör av kabel-TV till alla medlemmar.

Bilplats
Föreningen har ca 25 parkeringsplatser och ca 70 garageplatser. 
P-plats utan el kostar 400:-/mån
Garageplats (helt garage) kostar 800:-/mån
Garageplats kostar 550:-/mån
Garageplats MC kostar 350:-/mån
Garage- och parkeringsplatser hyrs endast ut till medlemmar. 
I dagsläget är det kö till samtliga platser - uppgifter hämtade från Riksbyggen 2024-01-29.
Annars finns det gatuparkering via Nacka kommun på gatorna runtom i Finntorp.

Ägande
Föreningen tillåter delat ägande.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift utgår om 1.433 kr och betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift utgår om 573 kr per pant.

Områdesbeskrivning

I Finntorp bor du i ett naturnära område med ett optimalt och stadsnära läge. Utmärkta kommunikationer dygnet runt med bl a Saltsjöbanan som tar dig till City på ca 7 minuter eller buss till Slussen på ca 10 min. Tvärbanan är gångavstånd från bostaden och kan ta dig hela vägen till Solna Station. Med bil når du enkelt Södra länken och parkeringsmöjligheterna utanför huset är suveräna.

I Finntorps centrum finns bl.a. ett flertal restauranger, caféer, tobaksaffärer, frisör, blomsterbutik samt ett gym (Puls och Träning). På gångavstånd finns expansiva Sickla Köpkvarter med ett stort utbud av butiker och service. Här finns bl.a. livsmedelsbutiker, saluhall, modeaffärer, inredningsbutiker, restauranger, caféer, träningslokaler, bowlinghall samt lokala konsthantverkare.

I Nacka finns natur- och friluftsliv utöver det vanliga och i direkt närhet till denna bostad finns promenad- och motionsstråk längs Svindersvik. Det är dessutom nära till Hammarby slalombacke, Nackareservatet med motionsslingor och badmöjligheter, golfbanor, Sicklasjön och Järlasjön där det vintertid går att njuta av både långfärdsskridskor och längdskidor.

Här bor du i ett oslagbart möte mellan storstad och natur!