BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjöstaden

Kabelverksgatan 68

  • 4 rum och kök
  • 90 kvm
  • 5.345.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Bostaden säljs på ritning med tillträde i maj 2024!

Här har noggranna materialval och en social planlösning kombinerats för att skapa en bostad som är visuellt tilltalande men också praktiskt utformad för en familjs behov. 

HALL

Den funktionella och öppna hallen bjuder in med gott om plats för avhängning på hatt- och skohylla och plats för ytterligare förvaring i två garderober. Parkettgolv och målade väggar. 

KÖK/VARDAGSRUM

Ett modernt kök. Den maskinella utrustningen består av häll, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Den  halv öppna planlösningen skapar en känsla av rymd med matplats på ena sidan och en bekväm soffhörna på den andra där man kan koppla av och njuta av kvällens underhållning på TV. Den sammanhängande designen mellan kök och vardagsrum skapar en harmonisk och praktisk livsmiljö där man kan laga mat, umgås och slappna av. Parkettgolv och målade väggar. Utgång till balkongen som ligger mot innergården. 

 

 

SOVRUM 1

Master Bedroom med gott om plats för dubbelsäng, sängbord. Längs ena väggen finns en hel garderobsvägg med gott om förvaring. Parkettgolv och målade väggar.

SOVRUM 2

Perfekt barnrum, gästrum eller kontor. Parkettgolv och målade väggar. 

SOVRUM 3

Sovrum med inbyggda garderober. Plats för säng och skrivbord. 

BADRUM 1

Stort och rymligt helkaklat badrum.Utrustad med badkar, wc, handfat med kommod samt spegel. Tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsskiva ovanpå.

BADRUM 2

Helkaklad badrum med golvvärme utrustat med duschhörna, wc, handfat med kommod och spegel. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök . Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 11102. Föreningen BRF Solveig.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.345.000 kr. Månadsavgift 6 255 kr (Obligatoriskt tillägg på 230kr/mån för bredband. ingår ej). Andel i föreningen är 0.9606 %.

Driftskostnad

Totalt 670 kr/mån (8 040 kr/år) varav El 300 kr/mån, Vatten/Avlopp 150 kr/mån, Försäkring 220 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade. Obligatoriskt tillägg på 230/kr månad för Telia Triple Play och bredband.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

BYGGNADEN

Kvarteret Solveig består av två hus där etapp 1 och 2 omfattar 63 bostäder fördelade över trapphus 1 –3. Husen sluter sig kring en gemensam gård, upphöjd från gatuplanet. De ljusa och yteffektiva bostäderna får en till två balkonger eller uteplats.

INNERGÅRD OCH GRÖNOMRÅDEN

Den grönskande gården blir upphöjd från gatuplanet och får bland annat gemensamma sittytor, cykelförvaring samt en lekyta för de minsta barnen. Innergården får en fin koppling till Medaljongparken precis intill som erbjuder fina ytor för lek och rekreation. Kvarteret Solveig gränsar till Solbergaskogens ekbackar, motionsspår och rika natur som är ett populärt rekreationsområde för Älvsjöborna.

PARKERING

Boendeparkering finns att hyra i garaget under gården i mån av plats. Både garage och innergård nås med hiss från samtliga trapphus.

SOPHANTERING

Bostädernas kök utrustas med behållare som underlättar källsortering. Nedkast för hushållssopor till sopsugsstation finns utanför entré till trapphus 1 och på gården mot Medaljongparken. Föreningen har även ett återvinningsrum.

FÖRRÅD, CYKELFÖRVARING OCH MEKHÖRNA

Varje bostad har ett tillhörande lägenhetsförråd i källaren, storleksmässigt anpassat efter lägenhetens storlek. Barnvagnoch rullstolsrum är placerat på entréplan i varje trapphus och du förvarar din cykel.

Områdesbeskrivning

Älvsjö - Nära både stad och natur

Älvsjö är en dynamisk blandstad med lägenheter, villor, arbetsplatser, idrotts- och fina rekreationsområden. I Älvsjö kan du enkelt fly det hektiska stadslivet och söka ro i de omgivande naturområdena. Promenera längs grönskande stigar, njut av frisk luft i parker och skogar, och låt naturen vara din fridfulla reträtt. Här finns bland annat anrika och vackra Långbro Park som är en populär plats för picknickar varma sommardagar. I parken finns också omtyckta Långbro Värdshus för brunch eller middag. I närområdet finner ni populära Älvsjöskogen och fina Långsjön med dess badstrand. Vintertid då istjockleken tillåter plogas även en skridskobana upp på sjön. I stadsdelen finns ett stort serviceutbud, butiker, restauranger, mataffärer och mycket bra allmänna kommunikationer. Närheten till stadens pulserande hjärta innebär att du har omedelbar tillgång till kulturella evenemang, restauranger och shopping. Älvsjö är en plats där stadens bekvämligheter möter naturens mångfald.

Älvsjö Torg – En knutpunkt
Älvsjö Torg är ett levande centrum som ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Vivels konditori, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. Ett stenkast bort ligger medborgarhuset med bibliotek.

Utmärkta kommunikationer - Sex minuter från Söder
Om du värdesätter goda kommunikationer, promenadavstånd till butiker och service samt närhet till city, så kan du knappast bo bättre än i Älvsjö. Älvsjö resecentrum med den arkitektoniskt spännande anläggningen rymmer inte bara pendeltågstrafik utan omfattar även en rad busslinjer.
En pendeltågstur till Stockholm Central tar 10 minuter och Stockholm Södra vid Medborgarplatsen tar inte mer än sex minuter. I sydlig riktning är du i Södertälje på en dryg halvtimme och Nynäshamn på strax under en timme. Numera går det bland annat direkttåg till Arlanda och Uppsala. Det planeras också för tunnelbana i Älvsjö. Den gröna linjen till Hagsätra ska förlängas till Älvsjö, och en ny tunnelbanelinje ska dras mellan Fridhemsplan och Älvsjö, med stationer i Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet och Östberga.

Skolor och barnomsorg
Har du barn finns här en handfull förskolor på promenadavstånd och flera grundskolor i närområdet, såväl kommunala som privata.