BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Globen

Bildhuggarvägen 15

  • 2 rum och kök
  • 39 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

- Välplanerad tvåa 
- Fönster i två väderstreck 
- Balkong 
- Bra förvaring 
- Fiskbensparkett 
- 1 min till t-bana 
- All närservice vid Globen 
- 15 minuters promenad till Södermalm 
- Promenadstråk och badmöjligheter vid Årstaviken 

Nu saluförs denna välplanerade och mysiga tvåa, belägen på Bildhuggarvägen 15. Optimal bostad för såväl singeln som paret, tack vare den smarta planlösningen. Lägenheten erbjuder en välkomnande hall, helkaklat badrum med badkar, kök som rymmer matplats, ett rofyllt sovrum och vardagsrum som enkelt möbleras med soffgrupp och matbord. Från vardagsrummet nås den mysiga balkongen. Generös takhöjd och vacker fiskbensparkett bevarad. 

På Bildhuggarvägen 15 bor ni på lugn adress med naturen runt knuten och absolut närhet till stadens puls! Området är mycket attraktivt med tillgång till både tvärbana och T-bana Globen samt Gullmarsplan med stort bussnät samt linjer som tar dig till Södermalm på 2 min. I Gullmarsplan finns ett stort utbud av restauranger samt mataffär, systembolaget, apotek, vårdcentral och trevlig blomsterhandel på torget. Närhet till Globens köpcentrum, Tele2 Arena & Tolv. Inom ett par hundra meter ligger underbara Årstaskogen som bjuder på härlig natur och vackert vatten på gränsen mellan Saltsjön och Mälaren. Till Södermalm cyklar du snabbt över Skanstullsbron.

Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Lägenhetsnummer 1502. Föreningen Brf Konstgjutaren 1117.

Uppvärmning

Bergvärme/oljepanna.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 240 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 3.05271 %.

Driftskostnad

Totalt 1 022 kr/mån (12 264 kr/år) varav El 475 kr/mån, Försäkring 205 kr/mån, Gas 342 kr/mån. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med 1 vuxen i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Lägenhetens nettoskuldsättning

207 025 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer huvudsakligen från föreningen senaste årsredovisning samt uppgifter inhämtade från lägenhetsutdraget.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Föreningen
Brf Konstgjutaren 117. Föreningen upplåter 28 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lägenheter och 5 lokaler med hyresrätt.

Utförda renoveringar
2016 byte av balkonger och byte av tvättstugeutrustning
2018 bytte till ledbelysning i alla portar
2019 service av värmepumpar och gården renoverades, ink iordningställande av cykelparkering samt sorteringskärl för matavfall. Dessutom målades det om i alla portar.
2021 renovering av brandluckor och installation av säkerhetsdörrar, branddörr samt byte av lås i gemensamma fastighetsdörrar.
2022: Renovering av hyreslägenhet, samt plantering av nya växter och beskärning av träd på gården. Inspektion och service/renovering av rökluckor. Förstärkt dörr till cykelrum + installerat dörrstängare.

Kommande renoveringar
Föreningen underhåller huset löpande, det som ska ske i närtid är renovering av värmesystemet, vilket föreningen avser att byta ut under Q1/Q2 2024 (kontrollerat med styrelsen per mail 21-11-2023).

Tv och bredband
Föreningen är ansluten via ComHem.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns gemensam tvättstuga och källarförråd.

Parkering
I området råder boendeparkering.

Mark
Föreningen äger marken.

Ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen per mail 21-11-2023). Föreningen har dolt kapital i form av 2 hyreslägenheter samt 3 lokaler.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

 

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med ljusa väggar och mörka golv. Goda avhängningsmöjligheter. 

BADRUM
Helkaklat badrum med ljusa väggar och golv. Utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp, badkar och handdukstork. Härlig golvvärme. 

SOVRUM
Mysigt sovrum med ljusa väggar, mörkgrön fondvägg och ljusa golv. Plats för dubbelsäng. 

KÖK 
Trivsamt kök med ljusa väggar och ljusa golv. Utrustat med gasspis, gasugn, fläkt, kyl/frys, micro och diskho. Generös arbetsyta samt gott om förvaring bakom ljusa skåpluckor. 

VARDAGSRUM 
Rymligt vardagsrum med ljusa väggar och fin fiskbensparkett på golvet. Gott om förvaring i stor garderob med skjutdörrar. Möbleras enkelt med soffmöblemang, TV och matbord. Utgång till balkong.

BALKONG 
Härlig balkong som nås via vardagsrummet. Plats för balkongmöbler och blomsterarrangemang, 

ÖVRIGT 
 Til bostaden hör ett förråd. 

Områdesbeskrivning

Gullmarsplan - Nära både lugn och puls!
Fastigheten ligger mycket lugnt belägen men ändå mindre än ett par hundra meter från södra Stockholms stora knutpunkt Gullmarsplan. Där finns T-bana, tvärbana, busstorg och butiker. Trots närheten till kommunikationer och köpstråk finns också flera fina grönområden i närheten så som Årstaskogen och Årsta holmars naturreservat. På andra sidan Skanstullsbron ligger Södermalm med mysiga caféer, restauranger och sitt härliga uteliv och några minuters promenad åt andra hållet ligger Globen, Globen City Shopping och Tele2 Arena.

Ypperliga kommunikationer
Kommunikationerna är de allra bästa där Gullmarsplan är en knutpunkt för kollektivtrafiken med både tunnelbana, tvärbana och ett stort antal bussar som tar dig runt hela stan. Utbyggnaden av Blå linje har även startat och linjen börjar vid Kungsträdgården och får två förgreningar. En gren fortsätter österut till Nacka och en söderut, via Gullmarsplan, vidare till Sockenplan där den kopplas ihop med Hagsätragrenen som blir en del av Blå linje.

Närmaste grannen - Södermalm
På andra sidan Skanstullsbron, ca 7 minuters promenad bort, ligger närmaste grannen Södermalm. På Södermalm finns det mängder av restauranger, caféer och delikatessbutiker som mättar den mest kräsne gourmanden. Här bjuds man även på fantastisk shopping.

Årstaskogen och Årsta holmars naturreservat - En lummig fristad
Årstaskogen och Årsta holmar ligger alldeles vid gränsen mellan Saltsjön och Mälaren och utgör ett vidsträckt naturområde mitt i staden. Årstaskogen ligger mycket vackert på en brant ned mot Årstavikens glittrande vatten. Naturområdet är verkligen unikt i den inre stadsregionen och har stora ekologiska och rekreativa värden. Området har också höga kulturhistoriska värden, till exempel Dianelunds koloniträdgård och Årsta gård. I området finns många vackra promenadvägar och löparspår, varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utomhusgym för den träningssugne.

En stadsdel på frammarsch
Framtidsplanerna för området som också omnämns som Söderstaden är att lösa ändar i staden knyts samman, brospannet till Gullmarsplan blir kortare och stadsdelarna närmar sig varandra. Området ska fungera som Stockholms evenemangs- och nöjesknutpunkt med ett brett utbud av arrangemang inom idrott, kultur och nöjen samt etableringar inom handel, kontor och service. Med många nya bostäder blir det en blandad stadsdel med trygga urbana stråk som gör det attraktivt att gå, cykla och åka kollektivt.

Boendeparkering
I Johanneshov finns det bra parkeringsmöjligheter på gatan och som folkbokförd i stadsdelen kan man erhålla tillstånd för boendeparkering.