BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö - Örby

Malmköpingsvägen 42D 1tr

  • 2 rum och kök
  • 42.5 kvm
  • 3021
  • 1824
  • 2333
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till vad som kan vara en av Örbys bästa 2a - nybyggt 2022! I detta moderna och mycket väldisponerade hem finns en känsla av lyx och elegans helt enkelt. Gillar du när allt är i toppskick? En social planlösning? Är fina material och ytor valda med omsorg och känsla något som är viktigt för dig? 

Välkommen - du är hemma! 

Här finner du en trivsam och optimalt planerad tvåa med lättillgängliga ytor och en öppen social planlösning, utmärkt sovrum och en synnerligen snyggt iordningställt hem med eleganta färg- och materialval. Suveränt läge med närhet till bussar och service gör ju inte bostaden sämre direkt. Ett boende i total harmoni att njuta i helt enkelt och med ett ypperligt läge!

- mycket välplanerad
- öppen social planlösning
- toppskick
- förening med god ekonomi
- närhet kommunikationer

Vardagsrum & kök
Fint rum med en härlig atmosfär och plats för för umgänge med familj och vänner. Rummet flyter bra ihop med köket och det är verkligen ett socialt boende för skönt häng med familj och vänner. Plats finns för stort bord för många och även soffgrupp. Generösa fönster från golv till tak.  

Kök
Stilrent kök med fokus på njutning och umgänge. Köket har öppen planlösning vilket ger bra gemensamma ytor och låter funktionaliteten stå i centrum. Köksutrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spis, ugn samt en spisfläkt. 

Sovrum
Det separata sovrummet får plats med dubbelsäng och nattduksbord. Två garderober vilka lämnas. 

Badrum
Generöst badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, tvättställ med tillhörande underskåp, golvvärme, samt tvättmaskin vilken lämnas. Toppklass helt enkelt! 

Entré
Välkomnande hall med mycket bra avhängningsmöjligheter. Praktiska garderober med ger tacksamt förvaringsutrymme.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 207. Föreningen Brf Örby Villastad.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 203 kr (Värme, Vatten, Förråd ingår). Andel i föreningen är 0.027 %.

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav El 300 kr/mån, Vatten/Avlopp 150 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade. Varmvatten. .

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Föreningen Brf Örby Villastad
Föreningens fastighet har adress Malmköpingsvägen Malmköpingsvägen 42 och Västermovägen 64 i Örby. Fastigheten byggdes 2022. Fastighetens beteckning är Självstarten 22. Föreningen omfattar 30 bostadslägenheter 1640 kvm, 1 lokal om 33 kvm, samt garage 19 platser, 941 kvm.  Total yta ca 2 614 kvm.

Föreningens ekonomi
Förening med god ekonomi. 

Föreningens fastighet
Föreningen äger marken, friköpt.

Kommande avgiftsförändringar
Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Renoveringar
Huset byggt 2022, inga behov av renoveringar. 

Driftkostnader
Driftkostnaderna varierar beroende på familjestorlek och förbrukning.

Kabel TV 
Signalen för tv går med fiber Tele2 var baspaket ingår i månadsavgiften. 

Bredband 
Fiber via Tele2. 

Övriga utrymmen
Tvättstuga, cykelförråd och barnvagnsförråd. 

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 1,5 kvm.

Parkering
Föreningen har 19 garageplatser, pris 1 500:-/mån. Finns lediga platser. 

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner dock ej juridisk person.

Kontakt
ordförande Daniel Kuhen
daniel@kuehn.se

Områdesbeskrivning

Allmänt om Örby
Välkommen till trivsamma och attraktiva Örby som andas härlig småstadskänsla. Örby är en av de äldsta boplatserna i Stockholms söderort och redan i mitten av 1600-talet byggdes Örby slott. I slutet 1800-talet började dagens Örby att formas då mark från Örby slott såldes till markexploatörer som lät uppföra hus med varierande storlekar och former. Villabebyggelsen i Örby utgör idag en av Stockholms äldsta villastäder.

Örby Centrum – Under förvandling
Örby centrum ligger inom bekvämt promenadavstånd och här finns livsmedelsaffär (Hemköp) och flertalet restauranger. Inom kort kommer den befintliga centrumbyggnaden att rivas för att ge plats för ny bebyggelse på samma plats. Planens syfte är att förbättra den allmänna platsen i Örby centrum. Här planeras ny bebyggelse som innehåller butiker, kontor, ungdomsgård och bostäder.

Kommunikationer - knutpunkt
Örby/Älvsjö kännetecknas av utmärkta kommunikationer med såväl bussar och pendeltåg. Inom några minuters promenad nås Älvsjö pendeltågstation med destination Södertälje/Nynäshamn & Uppsala/Märsta/Bålsta samt mängder med bussar och pendeltåget. Bussförbindelse bara några minuter bort, med buss 144 exempelvis till Gullmarsplan och Älvsjö, buss 165 till Liljeholmen exempelvis. Finns ett flertal andra bussar också till närliggande tunnelbanestationer såsom Bandhagen, Högdalen, Stureby och Enskede. En promenad på ca 20 minuter ligger Högdalens centrum med tunnelbanans gröna linje, som tar dig till t-centralen på 17 minuter.

Natur och rekreation
I Örby finns flera parker och grönområden, det största av dessa utgörs av Örbystråket, ett kilometerlångt parkstråk genom bebyggelsen. Ytterligare parker finns vid kvarteren Fickuret och Hastighetsmätaren, samt Turingeparken och Aspöparken. Vid Magelungsvägen finns ett större fältområde med bland annat promenadväg, lekplats och hundrastgård. I närheten av Örby finns även sjön Magelungen, som förutom bad sommartid erbjuder goda möjligheter till skridskoåkning på vintern. På promenadavstånd ligger också Älvsjöbadet som är ett av Stockholms äldsta utomhusbad. Genom idrottsklubben Örby IS kan man spela bland annat fotboll och innebandy. 

Skolor och Barnomsorg
Det finns flera bra både förskolor och skolor i närområdet. Närmast hittar ni Örbyskolan (åk 0-9) som är på kort avstånd med en säker skolväg för barn, ca 1,5 km bort ligger Sturebyskolan (åk 0-9). Sjöängsskolan i Örby Slott några minuters promenad. För mer information om skolorna i området se  www.stockholm.se 

Älvsjö - Expansivt och modernt – Endast sex minuter från Söder
Älvsjö finns omnämnt redan 1461 och sedan dess har området förändrats radikalt från gammal åkermark till en modern stadsdel och en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Älvsjö bjuder även på en rad restauranger och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden där vi bland annat finner erkända Aloë med en Michelinstjärnaoch med Rinos Bodega dörr i dörr, gemytliga Långbro Värdshus, Primitivo di Papa Gabi, Texas Longhorn, Älvsjö konditori och Fru Marias Bak.