BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Högalid

Högalidsgatan 52C, 4 tr

  • 2 rum och kök
  • 39 kvm
  • 4.800.000 kr / Såld
  • 9842
  • 1856
  • 6990
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till Högalidsgatan 52, - här högst upp i gårdshuset med hiss finns spännande möjligheter då föreningen godkänt att man kan köpa loss råvinden ovanför. Det skulle innebära ett till plan, ytterligare 25 kvm och en etage 3:a om 64 kvm med både solig balkong och terrass på vindsplanet. Ett möjligt boende utöver det vanliga på mycket attraktiv adress. För den som vill ta vid detta projekt är bygglovsansökan redan inskickad och mer information hittar du längre ner på annonsen. Nuvarande ägare har gjort stort förhandsarbete och arkitektritning finns som underlag. 

Tittar du på denna lägenhet som den är välkomnar jag dig till ett magiskt läge, högst upp i huset med hiss, solig balkong och utsikt över kvarterets takåsar. Läget är oslagbart med sitt lugna läge mot vackert grönskande innergård och en balkong man bara vill sitta kvar på. 

Interiört är lägenheten renoverad i sin helhet med ett modernt kök - utrustat med extra djup bänkskiva, skåp hela vägen upp till tak och väl utrustat. Renoverat och helkaklat badrum då föreningen gjorde stambyte 2018, vackra golv och eget sovrum med stort fönster mot innergården. Sovrummet har plats för en större säng och plats för möbel på båda sidor. Genomgående högt till tak och en hall med god förvaring i form av flera garderober. Den öppna planlösningen där kök, matplats och väl tilltagna balkongdörrar finns ger en mycket social lägenhet med gott om ljusinsläpp. Några detaljer jag lägger extra märke till är byggårets kännetecken som bevarats och skjutdörr till sovrummet installerats med vacker spegling och likaså dörr och beslag till badrummet. En vacker blandning med moderna inslag från renoveringen och byggårets historiska attribut.

I huset från 1911 finns här idag en stabil BRF som äger marken, genomfört många renoveringar - senast renovering av innergården 2020 och som sagt genomfört stambytet 2018 då alla badrum renoverades. 

Varmt välkommen till denna lägenhet med minst sagt stora möjligheter. Jag hoppas att vi ses på visning och tills dess kontakta mig gärna vid frågor och intresse.

Vindsprojekt information:
Bygglovsansökan är idag inskickad och kan tas över av köpare. Arkitektritning finns bifogad längst ner som separat pdf och skissen utgör en av handlingarna för bygglovet. Nuvarande ägare har genomgått stort förhandsarbete och informerar gärna vidare och överlämning. Råvinden är godkänd och beslutad av föreningen att ägare kan köpa loss och priset kommer vara ca 30 000 kr/kvm för råytan. Ett kontrakt för detta tas nu fram och betalning görs preliminärt överenskommet i två steg, först vid avtal och därefter resterande belopp vid byggstart. Ytan för det klara vindsplanet är kalkylerat till 25,5 kvm. Totalt ca 64 kvm för hela lägenheten i två plan.
Då ansökan om bygglov ännu inte är godkänd är detta idag endast en möjlighet och ingen garanti. Däremot talar mycket för att projektet går att genomföra då ritning granskats och tagit in beräkningar av ventilation, takfönster och utformning.

Lägenheten är registrerad 1 rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning.