BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Sickla - Järla Sjö

Winborgs väg 31

  • 3 rum och kök
  • 85 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till en av de mest exklusiva lägenheterna vid Järla Sjö – här kan du vakna upp till vattnets mjuka kluckande precis utanför ditt fönster. Denna ljusa och rymliga trerummare erbjuder dig en unik bostadsupplevelse. Med en hänförande sjöutsikt och solen som följer dig från morgon till kväll blir detta verkligen ett hem utöver det vanliga. 

De generösa ljusinsläppen genom de stora fönsterpartierna skapar en öppen och inbjudande atmosfär, perfekt för både sociala sammankomster och avkoppling. Läget är svårslaget och ger dig en oemotståndlig miljö med natursköna äventyr att utforska året om.

Lägenheten disponeras idag med vardagsrum och kök i social öppen planlösning med stora fönster, två stora sovrum, två stora förråd, hall samt inre hall, badrum samt en stor balkong i söder. 

Järla Sjö, en förtjusande småstad omgiven av vatten, bjuder in med charmiga gränder och gator som löper längs vattnet. Utforska de fridfulla promenadstråken längs bryggorna vid Järla- och Sicklasjön och ta en behaglig promenad till både Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. Järlasjön lockar till bad, kräftfiske, och båtliv och omvandlas till en vinterparadis för isaktiviteter. Båtplatser och kajakförråd finns inom räckhåll. På andra sidan sjön utvidgar Nackareservatet och Hellasgården sina härliga motionsspår. Efter en löprunda kan du avnjuta en uppfriskande simtur i Järlasjön.

 Det omgivande området innehåller två vackra parker. I Gustaf Daléns park får barn och ungdomar utlopp för lek och utmaningar som främjar deras motoriska förmåga. Här finns en mångsidig multiplan för fotboll, basket och bandy, klätterställningar, gungor och mer. Herrgårdsparken fungerar som områdets gröna oas med dignande fruktträd. Plocka frukt och njut av parkens skönhet, spela boule eller ha picknick med nära och kära. På vintern blir parken en skön pulkabacke för de små. Järla Sjöklubb, etablerad i juli 2020, bjuder in till medlemskap med möjlighet till båtuthyrning, kajaker, kanoter, båtplatser vid bryggan och deltagande i sjörelaterade aktiviteter.

Kommunikationsalternativen i området är flera och smidiga. Bussar tar dig snabbt till och från Järla Sjö. Inom gångavstånd finns en rad bekvämligheter som stormarknad, restauranger, shopping och träningscenter i närheten av Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. Den nya tunnelbanan kommer även att nå området inom några år. Under rusningstrafik finns direktbussar som förbinder Järla Sjö med Centralen, och tvärbanan går från Sickla. För dem som föredrar sjövägen ligger Nacka strand bara en stenkast bort där SL-båten pendlar mellan Nybroplan och Lidingö.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Lägenhetsnummer 13. Föreningen Brf HSB Järla strand.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 523 kr (Värme, vatten, Kabel-TV, bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 599 kr/mån (7 189 kr/år) varav El 425 kr/mån, Försäkring 174 kr/mån. Antal personer: 2.

Byggnadsår
2003-2004.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Föreningen
I bostadsrättsföreningen Järla Strand ingår 51 lägenheter fördelade på fem hus vid Winborgs Väg 29-43. Alla hus ligger ut med stranden vid Järla Sjö. I maj 2004 flyttade de första boende in i 43:an. Sist av "nybyggarna" i föreningen var de som flyttade in i 29:an i september samma år.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.

Kommande renoveringar
I dagsläget finns inga planerade renoveringar - uppgifter hämtade från föreningen 2024-03-11.

Kommande avgiftsförändringar
Avgiften höjs med 7% från och med april - uppgifter hämtade från föreningen 2024-03-11.

Gemensamhetsutrymmen
Varje lägenhet är utrustad med både tvättmaskin och torktumlare varför det inte finns någon tvättstuga. Föreningens cykelrum finns på Winborgs Väg 33.
Varje lägenhet är utrustad med minst ett förråd. De flesta har förrådet inne i lägenheten. Utöver dessa har Samfälligheten förråd för uthyrning i området, se http://jarlasjo.se/omradet-jarla-sjo/forrad/ för mer information.

TV- och internetanslutning
Föreningen har ett gruppavtal med Telenor för bredbands- och telefonitjänster, som alla boende kan nyttja. I korthet innebär avtalet att de fasta månadsavgifterna faktureras till föreningen och de boende betalar själva för samtalskostnader och extratjänster som man kan beställa efter eget önskemål (musik, film, o.dyl.). Föreningen har Tele 2 som TV-leverantör.

Bilplats
Gott om parkeringsplatser direkt utanför fastigheten. Boendeparkering i området kostar 400 kr/månad. Garageplatser finns att hyra av samfälligheten i Järla sjö för 850 kr/månad. Till dessa är det kö.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande.

Överlåtelseavgift
1432,50 kr betalas av överlåtare.

Pantsättningsavgift
573 kr.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Järla Sjö är en levande småstad vid vattnet med gator och gränder samt två restauranger. Sköna promenadstråk finns längs områdets brygga, runt Järla- respektive Sicklasjön.

För den som gillar friluftsliv är det nära till Hellasgården. I närområdet finns även många bra förskolor och skolor. Järlasjön bjuder till bad, kräftfiske, båtliv samt många aktiviteter på isen vintertid.

Båtplatser samt kajakklubb finns i området. En kort promenad från området finns expansiva Sickla köpkvarter med alla tänkbara butiker samt träningsmöjligheter och stormarknad. Matbutiken Paradiset öppnade 2017 en butik här, och sedan tidigare finns bland annat restaurangen Urban Deli för den som vill avnjuta en härlig frukost, lunch, brunch eller middag! Åt andra hållet, även detta på en kort promenads avstånd ligger Nacka Forum.

Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss eller Saltsjöbanan till Slussen eller vidare utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar tåget endast ca 8 minuter. Den 1 oktober 2017 börjar tvärbanan gå från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2025.