BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariaberget

Tavastgatan 8b, 2tr

  • 2 rum och kök
  • 50 kvm
  • 5.800.000 kr / Såld
  • 8071
  • 1322
  • 9429
Värdera din bostad

Beskrivning

Charmig Gavellägenhet på Historiska Tavastgatan!
Denna gavellägenhet, belägen på en kullerstensbelagd gata i en fastighet som snart har existerat i ett sekel, är perfekt planerad för att ge dig den perfekta boendeupplevelsen. Njut av naturligt ljus som strömmar in genom stora spröjsade fönsterpartier på andra våningen, den höga takhöjden med fönster i två väderstreck skapar en underbar atmosfär under morgonen och dagen.

Lägenheten har renoverats med omsorg och moderniserats för att bibehålla originaldetaljerna samt erbjuda en modern öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Rummen är rymliga med en generös takhöjd som ger en luftig känsla. Den fina fiskbensparketten löper genom hela bostaden, vilket bidrar med dess eleganta charm.

Föreningen är relativt stor för att vara på Mariaberget med 31 lägenheter samt 1 lokal. Dess låga belåningsgrad på 4 073 kr/kvm samt en månadsavgift som successivt sjunkit de senaste 5 åren visar på föreningens redan stabila ekonomiska situation. Föreningen äger även marken.

Fastigheten ritades av arkitekten Nordenskjöld år 1928 och har bibehållit sin tidlösa elegans samtidigt som den har anpassats till moderna boendestandarder. T.ex. är rör- samt elstambyte utfört vilket innebär mindre underhåll för dig som ägare.

Bostaden ligger på Tavastgatan, ett område i Stockholm känt för sina kullerstensbelagda gator och historiska karaktär. Denna del av Stockholm erbjuder det bästa av två världar - stadslivets bekvämligheter samtidigt som du bor i ett lugnt område med rik historia.

- Låg avgift
- Gavelläge
- Stora rum
- Låg belåningsgrad 4 073 kr/kvm
- Föreningen äger marken
- Snart 100-års jubileum för fastigheten