BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Farsta - Farstaängen

Hammarögatan

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Hammarögatan – en nyproducerad pärla som erbjuder en fräsch och modern lägenhet. Här finner du en välplanerad och effektiv layout som optimerar ytan och ger dig smarta möbleringsmöjligheter, även med öppen planlösning. Förvaringsutrymmen och ett extra förråd ger dig gott om plats att organisera dina ägodelar. Lägenheten badar i naturligt ljus och skapar en ljus och behaglig atmosfär, med morgonsol i vardagsrummet och kvällssol på balkongen.

 Det här är ett lugnt och avskilt område med en trevlig grannsamverkan blandat med människor i olika åldrar. På bara 5 minuters promenad når du Farsta centrum med sitt breda utbud av mat, shopping och träningsmöjligheter. Tunnelbanan ligger bara 5 minuter bort och tågstationen i Farsta strand når du på cirka 10 minuters promenad. Kommunikationerna är utmärkta, med flera busslinjer som passerar i närheten. Inom 5 minuters gångavstånd finner du även naturen och Hökarängsbadet. I området finns flera skolor och förskolor samt en fotbollsplan och lekparker för barnens lek och aktiviteter. För de som har bil tar det bara en kort stund att nå motorvägen. 

Den smarta användningen av utrymmet i lägenheten kommer att förvåna dig, trots dess yta. Det finns gott om plats för möbler, förvaring och kreativ inredning för att skapa en mysig atmosfär. Området är omgivet av grönska, vilket skapar en vacker inramning under alla årstider. Fönstren i köket och vardagsrummet släpper generöst med naturligt ljus in året om. Här är det mysigt på vintern, även när det är mörkt ute, och under sommaren får du njuta av det ljusa dygnet runt.

 Upptäck förtjusningen på Hammarögatan i Farsta – en perfekt kombination av naturskönhet och modern bekvämlighet. Med närhet till Drevvikens vatten, vidsträckta grönområden och snabb tillgång till stadspulsen erbjuder detta hem den perfekta livsstilen. Kontakta Anas Taba idag för att få mer information!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 2, hiss finns. Föreningen Brf Teleterassen 2.

TV- och internetanslutning

Telia Tripple play.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 074 kr (Värme, Vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 733 kr/mån (8 793 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 233 kr/mån. Antal personer: 2. Obligatorisk kostnad om 169kr för Telia tripple play.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Upplev drömlivet på Brf Teleterrassen 2 i Farsta – en perfekt kombination av naturskönhet och modern bekvämlighet. Med sina 72 lägenheter belägna på en lummig höjd omgiven av granar och tallar, blir du en del av en unik miljö. Dessutom är du granne med Telias gamla högkvarter, som inom kort kommer att förvandlas till en modern stadsdel med ett högt kulturhistoriskt värde.

Vi som väljer att bo här, har allt du behöver inom bekvämt räckhåll. Mataffärer, shoppingmöjligheter, skolor och förskolor, Farsta parklek, restauranger och kommunikationer finns bara några minuter bort. Med tunnelbanan från Farsta Centrum eller pendeltåget från Farsta strand tar du dig till city på endast 15 minuter. Du har även fördelen att Drevvikens vatten bara är några minuters promenad bort. Här kan du njuta av ett morgondopp under sommaren, ta en avkopplande promenad längs vattnet på hösten, ge dig ut på långfärdsskridskor på vintern eller testa fiskelyckan på våren.

 För de som föredrar att cykla finns det också gott om möjligheter att utforska den vackra omgivningen. På bara 15 minuters cykeltur åt andra hållet når du Ågesta Friluftsgård, där du kan njuta av utegymmet, spela frisbeegolf eller ta en härlig skidtur eller löprunda längs de fina motionsspåren. Dessutom kan du utmana dig själv på Stockholms längsta elljusspår, som sträcker sig hela 6 km.

Utförda renoveringar
Husen är nyproducerade från 2022 och förväntas inte behöva renoveras de närmsta åren. 

Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar 

Tv och bredband
För bekvämlighet och underhållning har föreningen Kabel-TV med det marksända utbudet av kanaler som inkluderar SVT1, SVT2 och TV4. 
Denna tjänst ingår i den månatliga avgiften. Dessutom erbjuder föreningen Telia tripple play som är en tv och internet tjänst till denna betalas ett obligatoriskt tillägg på 169 kr per månad.

Parkering
Det finns 41 stycken parkeringsplatser utomhus varav 4 stycken är förberedda med laddstolpe för laddning av elbil och 3 stycken är handikappanpassade. Parkeringsplatser upplåtes i befintligt skick. Föreningen upplåter en parkeringsplats för nyttjande och uppställning av ett fordon. Det är alltså inte tillåtet att parkera flera fordon på en och samma parkeringsplats som tex, mopeder, cyklar, motorcyklar eller annat fordon. Det är inte heller tillåtet eller använda platsen till förvaring av tex, vinter-eller sommardäck.

P-plats med el: 400kr+ el 800kr= 1 200kr/ månad
P-plats utan el: 400kr/ månad

Mark
Föreningen äger marken. 

Överlåtelseavgift
2,5 % av prisbasbeloppet. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
1% av PBB kr. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.

Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Välkommen till Farsta - ett fantastiskt område som erbjuder det bästa av både stad och natur! Här kan du njuta av ett lugnt och fridfullt boende i hjärtat av Farsta strand, omgiven av charmiga kvarter och grönska. 

Farsta har verkligen allt du kan önska dig. I närområdet hittar du ett pulserande centrum med ett brett utbud av butiker, restauranger och kaféer. Ta en promenad till Farsta Gård med sitt pittoreska värdshus och njut av den vackra miljön med grönska runt omkring. Det är en perfekt plats att koppla av och njuta av en läcker lunch eller fika.

 Bostadens läge i kombination till Farstas kommunikationsmöjligheter går inte att slåss mot. Med tunnelbanans gröna linje tar du dig snabbt och smidigt till Stockholms C, vilket gör att du har hela stadens utbud inom räckhåll. Pendeltåg och bussar i gångavstånd ger dig ännu fler alternativ för att utforska Stockholm och dess omgivningar. Att bo i Farsta betyder att du har närhet till stan samtidigt som du kan njuta av lugnet och friden i ditt eget område.

En av de fantastiska fördelarna med Farsta är den perfekta kombinationen av närhet till centrum och naturen. Här har du nära till sjöarna Drevvike och Magelungen, där du kan njuta av bad på sommaren och åka långfärdsskridskor på vintern. Fiska, paddla eller bara ta en avkopplande promenad längs vattnet - möjligheterna är oändliga. För idrottsentusiaster finns Farsta IP där du kan delta i olika aktiviteter och njuta av utomhusaktiviteter året runt.

Farsta stoltserar även med flera vackra parker där du kan njuta av lugna stunder och umgås med familj och vänner. Området är också känt för sin mångfald och inkludering, med en härlig mix av människor från olika åldrar och bakgrunder. Det skapar en levande och dynamisk atmosfär där alla kan känna sig hemma.

För familjer är Farsta en dröm med flera förskolor och skolor i närheten. Det är ett tryggt och barnvänligt område där du kan ge dina barn en utmärkt utbildning och tillgång till olika fritidsaktiviteter.

Sammanfattningsvis erbjuder Farsta det bästa av två världar - närhet till stadens puls och samtidigt närhet till den vackra naturen. Här kan du njuta av ett liv i harmoni med grönska, sjöar och parker samtidigt som du har tillgång till alla bekvämligheter och nöjen som staden har att erbjuda. Kom och upptäck Farsta - ditt nya hem där du kan leva och trivas på bästa möjliga sätt!