BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Östermalm

Banérgatan 25A 4tr

  • 1 rum och kök
  • 25 kvm
  • 2029
  • 403
  • 3252
Värdera din bostad

Beskrivning

Trevlig 1:a med låg avgift i skuldfri och välskött förening. Perfekt läge, ett stenkast från Karlaplan och Strandvägen.

Gott skick med mycket välplanerade ytor. Litet kök med det viktiga för mästerkocken och lugnt gårdshus. Fönster mot lugn gård. Retrodetaljer såsom beslag och platsbyggd förvaring bevarad i gott skick. Nymålade väggar och nyslipad ekparkett i hela bostaden. Föreningen har en härlig och grönskande innergård som är en av innerstadens största och lugnaste. Här finns grillplatser, boulebana, pingisbord och stor gräsmatta. Garage i huset. 

- välplanerad
- låg avgift & skuldfri förening
- välskött förening
- mycket bra läge
- några minuter till t-bana

Rum
Trivsamt rum med stort fönsterparti och här finns plats för säng, soffgrupp, tv-möbel och matbord. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar. 

Kök
Charmigt litet kök med platsbyggd förvaring som är utrustat med kyl/frys, spis.  

Badrum
Utmärkt badrum med vitt kakel på väggarna, utrustat med WC, tvättställ, badrumsskåp, handdukstork, dusch.

Hall
Välkomnande hall med plats för garderober och förvaring om så önskas. Säkerhetsdörr.

Förråd
Ett källarförråd på ca 4 kvm hör till lägenheten. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 01244. Föreningen Brf Fanan 12.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 605 kr (Värme, Vatten, Förråd ingår. obligatoriskt bredband 100 kr/mån ingår ej). Andel i föreningen är 0.77484 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 300 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

Betalas av säljaren.

Allmänt om föreningen
Föreningen äger och förvaltar fastigheten Fanan 12 på adressen Banérgatan 25 i Stockholm. Föreningens fastighet byggdes 1970 och består av 49 medlemsklägenheter. Byggnadens totalyta är 3412 kvm varav 3227 kvm utgör lägenhetsyta och 185 kvm utgör lokalyta. Tomtytan är 2142. Marken till fastigheten innehas med äganderätt. 

Föreningen upplåter som hyresrätt 2 lokaler, 3 förråd och 25 garageplatser. 

Husen byggdes av SIAB 1970, som ett Östermalms tillskott till dåvarande satsning på hyresrätter, och förvärvades av LRF 1986. I samband med detta bildades BRF Fanan12, men blev vilande. Huset förvaltades under åren på ett bra sätt, och många av hyresgästerna kände att det i slutet av 90-talet var tid att köpa fastigheten och bilda bostadsrättsförening, vilket skedde 1998. Några av de ursprungliga hyresgästerna bor fortfarande kvar.

Föreningens ekonomi
Obelånad förening, god ekonomi. 

Uppvärmning och energi
Fjärrvärme, undercentral bytt under 2022.
Solpaneler, installerades 2022 och utnyttjas till fastighetsel.

Sophantering
Sortering finns på gården för matavfall, glas, metall, wellpapp, tidningar, batterier, glödlampor, plast samt grovt avfall. 

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstugor, barnvagns- och cykelförråd, innergård med bl.a utekök och sittgrupp. 

Bredband och TV
Gemensamt gruppavtal vars avgift tas ut tillsammans med medlemsavgiften varje månad. Basutbud för TV, bredbandshastighet 250 Mbit/s. Oboligatoriskt bredband 100 kr/mån. 

Ekonomisk och teknisk förvaltning samt drift
Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo. Teknisk förvaltning sköts av styrelsen och FtDrift. Trappstädning, skötsel av innergård samt växter är utlagda på entreprenad.

Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person

Parkering
Garage finns i källarplan och drivs tillsammans med grannföreningen. Laddboxar för elbil finns installerade på vissa platser. Föreningen äger ett 20-tal garageplatser.

Genomförda renoveringar:
2020 Installation av laddboxar i garage
2019 Porttelefon
2018 Takomläggning
2017 Översyn och förbättrat brandskydd
2016 Godkänt OVK i båda husen
2015 Renovering av hiss i gårdshus.
2014 Total renovering av WC/duschrum i gårdshuset. 2
2013 Ommålning av entrer och trapphus.
2011 Renovering av balkonger.
2011 Lagning av papptak gatuhuset.
2010 Renovering av balkonger.
2010 Fjärrstyrning och automatöppning av garagedörrar. 2009 Hissreparation gårdshus.
2007 Elektroniskt nyckelfritt inpasserings- och bokningssystem.
2007 Automatisk dörröppning av ytterportar.
2007 Renovering garage inkl. egen port.
2006 Golvbyte i gårdshus.
2005 Tilläggsisolering av vindar, cykelrum och gavelvägg. 2001 Anordnande av tvättstuga i gårdshuset.
2001 Anordnande av egen fjärrvärmeundercentral.
1998 Omläggning av takpapp på båda byggnaderna.

Andrahandsuthyrning
Andrahandsuthyrning tillåts under vissa förutsättningar och kräver alltid styrelsens godkännande. Andrahandskontrakt skall skrivas och föreningen tar ut en avgift av medlemen som hyr ut. Avgiften uppgår till 10% av pbb per år.

Övrigt
Föreningen anordnar Glöggmingel inför jul, Magnoliafest med bobubbla Magnoliaträden blommar i maj/juni, årsmöte då de bokar lokal och bjuder alla medlemmar på middag, fotbollscup för de yngre har arrangerats på den stora gård etc.

Kontakt
https://www.fanan12.se/
ordförande Erik Norling
info@fanan12.se

Områdesbeskrivning

Lägenheten är centralt belägen i ett av Stockholms mest populära områden. Inom gångavstånd finns allt som behövs för att tilltala en storstadsbo: pulsen vid Stureplan, Östermalmstorgs saluhall, Djurgårdens rekreationsområden och Strandvägens charm.

Vidare erbjuds förstklassiga restauranger och krogar i området. Inom området finns ett flertal kommunikationsmöjligheter. Närmsta tunnelbanestation är Karlaplan.

Namnet Banérgatan
Många av gatunamnen i den här stadsdelen appellerar på Gustaf II Adolf härtåg. Berömda härförare och stora slag finns i gatunamn som Lützengatan, Breitenfeltsgatan eller Narvavägen. Johan Banér (1596-1641) var krigskonungens närmaste man, och bidrog bland annat till segern vid Breitenfelt samt utnämndes efter konungens död 1632 till fältmarskalk och vann den stora segern vid Wittstock.

Namnet Banér har också lokal anknytning. Flera söner till den sedermera avrättade Gustav Banér ägde tomter inom stadsdelen på 1600talet. Gatan kom till år 1884 då stadsfullmäktige fattade beslut om att inköpa delar av de dåvarande kasernområdena vid Ladugårdsgärdet, vilket gav möjlighet att lägga ut flera nya gator över tidigare till stor del obebyggda områden, bland dem Banérgatan och Narvavägen. På bilden ser ni "tvillingregementena" i början av förra seklet.

Huset byggdes 1970, en period då många av kvarterets äldre hus, revs ”för att få ljus och luft” som Strindberg skrev. Denne bodde själv i kvarteret Fanan i det samtidigt rivna hörnhuset mot Karlaplan. Hans bostad på Banérgatan 31 finns dock kvar!