BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Skuru

Skurusundsvägen 120b

  • 5 rum och kök
  • 135 kvm
  • Såld
  • 34080
  • 198
  • 16680
Värdera din bostad

Beskrivning

Arkitektritad designdröm med skärgårdsläge nära stan, Sickla och pendlarbåtar. The best of both worlds!

Nu finns det en unik chans att förvärva och flytta in ett av de speciella och exklusiva Lovehusen Skuru, som helt nyligen är färdigställda! Det finns bara några få av de arkitektritade och omtalade parhusen, som sticker ut och imponerar på var och en av sina besökare.

Del av naturen

De 8 parhusen i cederträ är arkitekt Love Arbéns kompletta och förverkligade vision, från första tanken till sista plankan. Husen har han ritat specifikt för platsen, med inspiration från den vackra skärgårdsnaturen med sina vindpinade tallar, pampiga ekar och lekvänliga bergsknallar som omger dem. Påkostade, naturliga och hållbara material som jura-kalksten och ek blev därför en självklarhet även invändigt.

Den här extremt ljusa och luftiga bostaden ligger högt uppe på berget mot skogen, med små utblickar mot Lidingö och Stockholms inlopp, som kan anas mellan träden när löven fallit. Här finns lika mycket plats för barnens trygga lek i skogen utanför köket, som för en stilla stund i kvällssolen högt uppe på takterrassen. Samtidigt som du lagar mat eller äter middag kan du se de stora fartygen sakta glida förbi, höra ångbåtarna tuta och känna doften av mossa, ljung och blåbär. Solen värmer dig från morgon till kväll, tills du ser den gå ner längre bort mellan träden, i en makalöst färgsprakande västerhimmel. När natten kommer hoar kattugglan, syrsorna spelar och stjärnhimlen lyser med sin magiska närvaro uppe på taket.

Högt i tak

Bostaden har en lekfull arkitektur med många burspråk och utsiktsplatser. Rymden och ljusinsläppet är imponerande, tack vare de många fönsterna, de stora skjutdörrspartierna och taket som löper från nedre plan ända upp till takterrassens utgång. Arkitekten har fört samman smarta planlösningar med moderna innovationer, där det är njutbart att umgås men också lätt att välja mellan socialt och privat.

Området

Lovehusen ligger på Skurusundsvägen – en naturskön väg som slingrar sig upp och ner genom Nackas kanske vackraste villakvarter och ut till Sicklaöns yttersta udde. Här på Skuru Udde har du saltsjöns vågor mellan tårna bara ett par minuter bort, alldeles nedanför backen och trapporna vid Kungsviken där det är skönt att bada. Här kan du ta en löptur längs vattnet i Skurusundet, cykla eller promenera i Nyckelvikens naturreservat eller gå ut med barnen till områdets lekplatser.

Det är gångavstånd till förskolan Utskogen och Borgvallaskolan, alternativt en cykeltur eller 5 minuter med bussen till någon av skolorna i Ektorp. Till stan tar du dig med bil via Värmdöleden som ligger 5 minuter bort, med motorvägsbuss ända från huset, eller varför inte med cykel eller buss till Nacka Strand och pendlarbåtarna som går året om? I närheten finns Ektorps Centrum, Nacka Forum, ICA Maxi och Sickla köpkvarter är inte längre än 10 min bort med bilen. På andra sidan Skurubron finns pärlor som exempelvis Björknäs Handelsträdgård, Kennys Gelato i Tollare och grillrestaurangen The Old Smokehouse.

Välkommen att uppleva den här idylliska designdrömmen, som erbjuder en hög livskvalitet på alla tänkbara sätt!