BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hässelby Södra Villastad / HÄSSELBY

Spireabågen 93

  • 5 rum och kök samt garage
  • 100 kvm
  • Såld
  • 7904
  • 380
  • 4338
Värdera din bostad

Beskrivning

Söker du ett radhus med utsikt?  Önskar du också ett soldränkt söderläge och egen parkering för flera bilar? Då har du hittat rätt!

Uppe på en höjd på vid en återvändsgränd  hittar du detta radhus med milsvid utsikt från den grönskande tomten i söderläge och egen parkering på andra sidan huset. Det höga läget högst upp på Spireabågen är en av Hässelbys högsta punkter och ger dig ett mycket insynsskyddat och ljust läge med många soltimmar. Möjligheter att bygga om vinden till en extra våning- endast fantasin sätter gränserna för möjligheterna med utrymmet som har ståhöjd i mitten i dagsläget.  Med ett bygglov i handen skulle taket kunna höjas. Bygglov är inskickat men inte ännu godkänt.  Huset har både  garage och uppfartsparkering, totalt kan 3-4  bilar parkeras på fastigheten. 

Bostad i två plan  med öppen planlösning mellan de sociala ytorna på ovanvåningen.  Planlösningen har optimerats genom att vardagsrummet och sovrummet har bytt plats och det gamla vardagsrummet har delats upp i två sovrum. Eftersom ett av sovrummen har två fönster skulle ett rum till kunna byggas genom att sätta upp en vägg. Från de sociala ytorna nås även  den soldränkta altanen med intill liggande gräsytor där barnen har fina lekmöjligheter medans du sitter med en kaffekopp i handen och njuter av ett insynsskyddat läge med utsikt över naturmark med tallar, ett äppelträd och Hässelby villastads takåsar som reser sig i bakgrunden. 

Här har du en oas av södersol med sol från ca 09-20  medan framsidan där bilarna kan stå har ett svalt norrläge.

Energieffektiv fastighet då både fjärrvärme installerats och det numera finns 3-glas fönster (2+1) i huset. Välskött samfällighet i lugnt område med närhet till Mälaren och naturen

Hässelby Södra Villastad har mycket att erbjuda, inte minst närheten till vattnet med den härliga strandpromenaden längs Mälarens kant. Oavsett var du befinner dig i omgivningen är det i princip ett stenkast från fina bad och trevliga strövområden, bl a Hässelby Allmänna Bad, som erbjuder både brygga och sandstrand. I närheten finns också Berghamns brygga där du under sommaren kan fälla ned semaforen för att hoppa på skärgårdsbåten som tar dig med på en färd runt om i Mälaren. På vintern, då isen lagt sig, kan du plocka fram långfärdsskridskorna och åka ut på en underbar tur. 

I områdets västra del, intill Lövstafjärden, hittar du Riddersviks Herrgård med den intilliggande Engelska parken och Tempeludden. Samtliga byggnader och marker med anor från 1700-talet. I herrgårdens trädgård finns ett café under sommarhalvåret samt en året runt restaurang i huvudbyggnaden. För dig som är golfintresserad tar det 10 minuter med cykel till Hässelby GKs niohåls bana och driving range. På vintern brukar det även finnas spår för längdskidåkning här. Hässelby Södra Villastad är ett lugnt och fridfullt område med en skiftande bebyggelse, allt från sekelskiftesvillor och funkishus till nyproducerade villor och radhus.

Skolor och förskolor
Skolor: Hässelby Villastads skola finns i området (F6-åk9) och i Hässelby Strand finns den Internationella Engelska Skolan (åk 4-9). Förskolor: I området finns ett flertal förskolor att välja mellan, bl.a populära Friluftsförskolan Riddersborg.Läs mer på https://start.stockholm/forskola-skola/

Varmt välkommen till Hässelby Södra Villastad!

 

 

RUMSBESKRIVNING ÖVRE PLAN:

KÖK: Köksluckor i klassiskt vitt från 2021. Den maskinella utrustningen består av fullhöjds kyl/frys fläkt, häll, och dubbla ugnar varav den ena är en mikrovågsugn.  En diskmaskin finns installerad för att göra vardagen bekvämare. Ytterligare förvaring i en köksdel i grönt med en matchande fondvägg i grönt för den rätta touchen av trendriktigt monokromt. 

Här erbjuds möjligheten till stora sociala tillställningar då du kan förlänga långbordet ända in i vardagsrummet.

VARDAGSRUM: Ljust och rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot köket som ger möjlighet fint umgänge med vänner och familj. De sociala ytorna binds samman med de två största sovrummen. Flera fönster i linje i högt söderläge vilket ger bostaden ett majestätiskt ljus. 

SOVRUM 1: 

Bevarad stavparkett i kombination med vitmålade väggar. Den platsbyggda väggarderoben bjuder på generöst förvaringsutrymme och ingår i köpet.

SOVRUM 2: Det här är det största rummet och har två fönster som vötter mot en lugn återvändsgränd. Bevarad stavparkett och vitmålade väggar i kombination med fondtapet. Den platsbyggda sängen ingår om man önskar. 

BADRUM: Helkaklat badrum i stilrent svart och vitt från 2020. Handfat i vitt porslin med kommod samt WC i vitt porslin. Ett stort badkar som är barnens favorit. 

Vitmålad trappa 

 NEDRE PLAN:

HALL: Inrett med vitmålade väggar och klinkergolv. Goda möjligheter till klädförvaring eller inredning efter eget smak och tycke.

SOVRUM 3: Vitmålade väggar i kombination md fondtapet och nylagda parkettgolv. Rummet renoverades i samband med att fjärrvärmen installerades och golven öppnades upp. Fönster mot lugn återvändsgata. 

 TVÄTTSTUGA: Målade väggar och golv. Utrustad med tvättmaskin med praktisk bänkskiva i svart och förvaring i lådor i vitt. 

 WC: Kakel och klinker, troligen från byggnadsåret. Duschutrymmet uppfyller inte dagens byggnormer med tätskikt och rekommenderas inte att användas. WC och handfat i vitt porslin.

 SOVRUM 4/KONTOR/ FÖRRÅD: Målade väggar och målade betonggolv. Hyllorna på väggen ingår i köpet. Utrymmet har genom tiderna använts som sovrum, kontor och förråd.

 GARAGE: Stort garage om ca 20 kvm som för  närvarande används som förvaring och inte har varit möjligt att fotografera. Inrett med ljust gult målade/ vita halvkaklade väggar och betonggolv. Rikligt med förvaringsmöjligheter i väggfasta hyllor som ingår i köpet. 

 FÖRRÅD: Till vänster när man gått ut ur entrédörren. Ca 2 kvm med full takhöjd. 

VINDEN: Utöver den angivna arean finns även en vind som antingen kan användas som förvaring eller byggas ut oh inredas som boyta, bygglov krävs och är inskickat men inte beviljat ännu.

ÖVRIGT: Vinkylen ingår inte köpet, sängen i sovrummet ingår, rutchkana på tomten ingår

 

 Förbättringar, reparationer och underhåll:

2008 Lades papptaket om

2011 Dränering syd med dräneringsrör och isodränskivor 

2015 Byttes samtliga fönster till 2+1 glas förutom tre fönster på souterrängplan

2015 Lades dränering i norr

Altan 2020, Fjärrvärme 2020, Fiber 2020, Ny elcentral med jordfelsbrytare samt översyn av el i hela huset 2020, Badrum övre plan 2020, Kök 2020-2021, Tvättstuga 2021, Gästrum/förråd 2022, Gästrum vid hall 2021, Tagit bort en vägg med blåbetong, Ventilering av golv, Ny isolering (i samband med fjärrvärme) Nytt golv i kök/v-rum 2022, Byte del av vattenrör i källare 2020