BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Hästhagen

Villavägen 10

  • 6 rum och kök
  • 143 kvm
  • Såld
  • 3479
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till detta fantastiska hus beläget i Hästhagen med en totalyta på ca 220 kvm. Ett vackert trähus där det charmiga äldre möter det idylliska och lantliga. Huset är byggt i tre plan med stor veranda i sydväst, uteplats i söder, öppen spis och vackra trägolv samt vackra spröjsade fönster. Huset är i gott skick och väl underhållet av nuvarande ägare.

Huset har stora sociala ytor där hela familjen kan leva, leka, elda, äta och umgås. Vardagsrummet är stort och ljust. Man slås av ljuset från de stora fina spröjsade fönsterna med fina elementskydd som följer husets ålder och stil. Från vardagsrummet tar du dig ut på den stora verandan via vackra dubbeldörrar. Här njuter hela familjen av att umgås morgon som kväll. Intill vardagsrummet ligger matsalen som rymmer stort bord för 10-12 personer. Här finns den trevliga öppna spisen som håller huset varmt under vinterhalvåret. Köket är praktiskt med mycket förvaring i skåp och lådor. Vita luckor,  bänkskiva i ek och stänkskydd i vitt kakel upp till tak. Den maskinella utrustningen består av inbyggnadsugn, induktionshäll, kyl/frys i rostfritt, fläktkåpa i rostfritt och integrerad diskmaskin. Från köket finns utgång till husets andra uteplats. Ta med dig morgonkaffet ut och njut av solen från tidig morgon för att sedan behålla den fram till eftermiddagen. I hallen finns ett helkaklat badrum med kakel i vitt och klinker i beige. Här finns dusch, handfat, toalett och golvvärme. 

Via den vackra tidstypiska trappan tar vi oss upp till övervåningen. Här finns fyra väl tilltagna sovrum för stora och små. Master bedroom rymmer dubbelsäng, sängbord och har god förvaring i platsbyggda garderober. Här njuter du av utsikten ner mot Järlasjön som du glimtar mellan träden. Övriga tre sovrum rymmer alla stor säng, förvaring och lek. Husets andra badrum finner vi här på övervåningen och är kaklat i vitt med brunt klinker. Här finns dusch, stort handfat med kommod, toalett och golvvärme. I hallen på övre plan finns fin platsbyggd bokhylla och plats för läshörna.

I källaren finns ytterligare ett stort rum som rymmer stor säng, soffgrupp, förvaring och arbetshörna. Intill finns en stor klädkammare/förråd för ytterligare förvaring. Även här finns ett stort badrum som nyligen renoverats (2021) med kakel i vitt och klinker i beige. Badrummet är utrustat med dusch, handfat med kommod, toalett, stor spegel och golvvärme. Här finns även ett stort källarförråd som rymmer massvis av förvaring och en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och praktiskt arbetsbänk samt klinkergolv och egen groventré. I källaren har man även satt in ett mindre pentry kök vilket skapar en möjlighet till uthyrning av källardelen för den som önskar.

Tomten är stor och här finns plats för hopp och lek, med eller utan boll. Slå kullerbyttor, gå på styltor eller hoppa studsmatta. Tomten är lättskött med både buskar och fruktträd som skapar en lummig och trivsam känsla. Garaget på tomten användas idag till förvaring men kan göras om till verkstad till den som önskar. Uppepå garaget finns en stor yta som idag inte används men som enkelt skulle kunna bli ytterligare en stor trädäckad uteplats. Laddstolpe för elbil finns även installerat.

Gillar du närhet till bad och natur? Ta en promenad längs gatan och upptäck områdets badplats och bastu samt kajakförvaring. För en liten avgift blir du medlem i Hästhagens bastuförening och får tillgång till bastun som bjuder in till kalla vinterbad i sjön. I Hästhagen finns en grannsämja utöver det vanliga och man kan om man vill gå med i Hästhagens villaägareförening som underhåller bryggor och badplats vid Järlasjön samt anordnar midsommarfirande på Erstagårdens stora park mitt i området.

Området är ett lugnt och trivsamt med närhet till allt du kan önska. Intill ligger Hellasgården, här kan du promenera, bada, åka skridskor, längdskidor och vistas i naturen. I Järla Sjö kan du ta härliga sommardopp eller åka skridskor vintertid. På promenadavstånd finns Sickla köpkvarter där du har allt från matbutik, butiker, café, restauranger och gym. Bra kommunikation med buss till slussen på bara 25 minuter. Här bor du med närhet till det mesta.