BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solna Frösunda

Gustav III:s Boulevard 161

  • 3 rum och kök
  • 82.5 kvm
  • 1294
  • 2317
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en ljus och optimalt planerad 3:a på attraktiv adress! Ljusa ytskikt och ekgolv genomgående i hela lägenheten. Stora längsgående fönster som vetter mot söder och släpper in mycket ljus i hela lägenheten. Trevligt kök med naturlig matplats för 6-8 sittande matgäster intill vardagsrummet.  Stilrent kök i svart och vitt med gott om plats för förvaring. Vardagsrummet är luftigt med stora fönster som ger gott om ljusinsläpp. Två stora sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Ena sovrummet har utgång till den stora balkongen och vy mot skogsparti samt föreningens lugna innergård. Solig balkong i sydväst med plats för den stora soffgruppen och trevliga planteringar. Stor klädkammare intill hallen med plats för det mesta samt ett rymligt tillhörande källarförråd. Rymligt, stort badrum med golvvärme, tvättmaskin, torktumlare och elfa-tvättställning. Föreningen har haft avgiftsfri månad vilket tyder på stabil ekonomi. Garage i huset, nås med hiss. Trevlig och familjär innergård perfekt för utomhuslek för både vuxna och små.

Nära bra närservice, gångavstånd till Mall of Scandinavia, Friends Arena, Winery hotel takterras med pool, Oasen Hagaparken & Brunnsviken, förskolor samt skolor och mycket bra kommunikationer.

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 0451. Föreningen BRF Lovisedal 5.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 427 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband, ip telefoni ingår). Andel i föreningen är 0.83646 %.

Driftskostnad

Totalt 478 kr/mån (5 736 kr/år) varav el 230 /mån, försäkring 248 /mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

FÖRENING OCH HUS

Förening: Brf Lovisedal 5
Kommun: Solna
Byggår: 2009
Byggnadstyp: Gathus
Hiss: Hiss finns
Parkering: I föreningen finns ett garage med 88 bilplatser och även 6 är MC-platser. Garageplats för bil kan hyras till en kostnad om ca 850 kr/månad och för MC ca 250 kr/månad. Föreningen har även 4 st parkeringsplatser utomhus som kan hyras till en kostnad om ca 450 kr/månad. I övrigt råder råder boendeparkering i området. Månadsmärke kostar 300 kr/månad. Säsongskort (3 månader) kostar 750 kr. För mer information www.solna.se.

Uppvärmning och el: Fjärrvärme
TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV (Lagom) och bredband via Telia.
Allmänt om föreningen: Brf Lovisedal 5. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 113 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt.

Föreningen köpte fastigheten 2010 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 138 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 455 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2018.

Föreningen har en gemensam innergård med utemöbler. Det finns även utepingis, lekplats och tillgång till en verkstad samt en takterrass.

På markplan finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Ingång från innergården i port 167.

Barnvagnsutrymmen finns i alla portar och det finns två cykelförråd samt flertalet cykelställ på gården.

Besök gärna föreningens hemsida för information. www.lovisedal5.se

RENOVERINGAR

2011 utfördes garantibesiktning.
2014 spolades stammarna.
2015 installerades nya postboxar och LED-lampor installerades i allmänna utrymmen.
2016 rengjordes ventilationskanaler. Epoxymålning utföres i soprum. Nytt större torkskåp installerades i tvättstugan. El-uttag för dammsugare installerades i garaget. Kameror installerades på garageplan i fem trapphus.

Föreningen ska installera 6 st laddstationer för el-bilar i garaget. Detta beräknas vara klart i februari/mars 2018. Plats kommer kunna hyras till en kostnad om ca 975 kr/månad.

Det finns inga planerade renoveringar då huset är relativt nybyggt.

Områdesbeskrivning

I Frösunda har man nära till både City och vackra naturområden. Runt hörnet har man Hagaparken som erbjuder stora grönområden, sol, bad och picnic på sommaren och skridskoåkning och skidåkning på vintern. Här finns  bland annat Haga slott, Fjärilshuset och Koppartälten. Härliga promenadslingor och cykelbanor som sträcker sig runt Brunnsviken och Edsviken med badplatser.

Frösunda ligger i ett av Solnas mest expansiva områden. Här bor du i en populär stadsdel med bostäder, kontor, restauranger, affärer, skolor, dagis och vackra naturområden runt hörnet samt goda kommunikationer i närområdet med endast sju minuters bilväg från Stockholm C.

I närheten växer nya Arenastaden fram och hösten 2015 invigs Skandinaviens största shoppingcenter, Mall of Scandinavia, som kommer att rymma 230 butiker, samt restauranger och all annan tänkbar service i tre våningsplan. Här finns även den nya nationalarenan. Läs mer på www.arenastaden.se.

Goda kommunikationer med en kort promenad till Solna Station för pendeltåg och tvärbana. Pendeltåget tar 7 min till Sthlm C. Motorvägarna E4 och E18 ligger i nära angränsning till Frösunda, 20 min till Arlanda, 7 min till Sthlm C. Flertalet busslinjer bl.a. linje 70 mot Odenplan och Universitetet. Linje 508 mot Danderyds sjukhus via Solna Centrum och Karolinska Sjukhuset. Linje 509 mot Brommaplan via Solna station och Solna centrum och Djursholms torg. Flygbussar till Arlanda från Frösunda nonstop var 10:e minut.