BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Intresseanmälan

Värdera din bostad

Vasastan

Döbelnsgatan 79, 3tr

  • 2 rum och kök
  • 49 kvm
  • 5.250.000 kr / Såld

Beskrivning

Varmt välkommen till en toppfin, ljus och trivsam sekelskiftesvåning belägen på attraktiv adress i hjärtat av trendiga Vasastan. Ultimat läge på Döbelsngatan i en välhållen fastighet anno 1885, på lugn adress men med puls och nöjen runt hörnet. Lägenheten är totalrenoverad till absoluta toppskick de senaste åren där både badrum, kök och ytskikt varsamt renoverats till ett inflyttningsklart boende!

Stig in i en välplanerad hall från en vacker och väl underhållen trappuppgång. Pampiga dubbeldörrar i original välkomnar er in i denna spatiösa våning. Väl inne i lägenheten finner man en mycket väldisponerad planlösning med genomgående vackra och vitbetsade trägolv och tidlösa ytsikt, charmiga ursprungsdetaljer från sekelskiftet såsom takrosetter, djupa fönsternicher med generösa ljusinsläpp. Takhöjden om ca 3.15 m som skapar en otrolig rymd. Lägenheten har flera stora fönsterpartier i fil med originalbågar och djupa fönsternischar vilket skänker gott om  härliga ljusinsläpp.

Vidare får ni ett lyxigt renoverat kök med härlig bänkskiva i grön marmor tillsammans med ljusgråa luckor och beslag från Superfront. Badrum med hotellkänsla, golvvärme, takdusch och tvättmaskin. Rofyllt sovrum med platsbyggd förvaringslösning. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som inrymmer stora och sociala sällskapsytor och matplats för större sällskap. 

Gott om förvaring finner ni i inbyggda garderober i hallen samt att det även hör även ett rymligt källarförråd om ca 5-6 kvm. Goda kommunikationer med både T-bana och bussar vid Rådmansgatan samt Odenplan i direkt närhet! Solid och förening med extremt god ekonomi, en väl underhållen fastighet samt underhållsplan och tillgångar i form av lokalintäkter, kvarvarande hyreslägenhet och en trevlig grönskande innergård!

Välkommen på visningarna av denna fantastiska lägenhet som ni inte får missa!

-Topprenoverad sekelskiftesdröm på bästa adress!
-Välbevarad charm och högt i tak ca 3.15 m vilket skapar rymd!
-Genomgående vackra vitbetsade trägolv och smakfulla nymålade ytskikt
-Toppfräscht kök med grön marmor och badrum renoverat 2015
-Ombonat sovrum med god förvaring och plats för dubbelsäng
-T-bana samt bussar i direkt närhet från fastigheten

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3 av 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 1012-1303. Föreningen Brf Trädgårdsmästaren 3.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.250.000 kr SÅLD. Månadsavgift 2 307 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 2.86 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 150 kr/mån.

Överlåtelseavgift

1 120 kr.

Pantsättningsavgift

448 kr.

Föreningen

Brf Trädgårdsmästaren 3 bildades 2011, belägen i hörnfastigheten Trädgårdsmästaren 3 i centrala Vasastan, och består av adresserna Döbelnsgatan 79 samt Surbrunnsgatan 37. Föreningen består i dagsläget av 29 st bostadsrättslägenheter, en kvarvarande hyresrättslägenhet och 4 st kommersiella lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen äger fastigheten och beskattas som en äkta förening.

Ekonomi
Bostadsrättsföreningen har en stabil ekonomi och får ansenliga intäkter löpande från både de 4 st kommersiella lokalerna och den återstående hyresrättslägenheten. Den återstående hyresrättslägenheter är ca 46 m² och utgör en stor framtida tillgång för föreningen. Dessutom har föreningen nyligen försålt/upplåtit den näst sista hyresrättslägenheten till bostadsrättslägenhet, vilket kommer inbringa ca 5,3 milj kr till föreningen. Det finns i dagsläget (2017-01-26) inga beslutade eller planerade förändringar av månadsavgifterna, enligt föreningens styrelse.

Utförda renoveringar
Klassiskt och vackert sekelskifteshus med äldre charm anno 1885, där följande renoveringar/åtgärder redan är gjorda,

1974- Utfördes stambyte.
1974- Utfördes elinstallationer.
2006- Installerades takvärmeanläggning.
2007- Installerades frånluftfläktar tak samt installation av ny fjärrvärme/undercentral
2008- Renovering av trapphus och entré på 37:an
2010- Renoverades fönster mot gården samt målades trapphus 37:an.
2011- Renoverades trapphus och entréer i 79:an samt torktumlare byttes ut.
2012- Utfördes stamspolning hyresrätt, spolning av huvudstam, byte av radiator- och stamregleringsventiler samt injustering av värmesystem.
2014- Renoverades badrum hyresgäst och hissrenovering i 37:an samt byggdes balkonger mot gård.
2014 - Hissrenovering på Surbrunnsgatan 2014
2016 - Hissrenovering på Döbelnsgatan
2016 - Nya elstigare med trefas indraget i varje lägenhet
2016 - Indragning av bredband med optisk fiberkabel till varje lägenhet
2016 - Utförd OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
2016 - högtryckspolning av stammar

Kommande renoveringar
Under våren 2017 kommer viss renovering av fasad och tak att göras, samt ommålning av fönster och i samband med detta ges ett bra erbjudande om installation av ljudlamellglas. Tack vare att bostadsrättsföreningen nyligen sålde (upplät till bostadsrättslägenhet) den näst sista hyresrättslägenheten vilket inbringade ca 5 300 000 kr till föreningen, så kommer månadsavgiften inte behöva höjas p g a ovanstående renoveringar. Fasadrenovering och ommålning fönster på fasaden mot gatan startar 14 februari. I övrigt har föreningen en bra underhållsplan som de följer.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam gård med sittgrupp och grill som sommaren samt cykelställ. Cykelrum kombinerat med barnvagnsrum och soprum är placerat på gården. Den gemensamma tvättstugan ligger på entréplan. Maskinparken består av två tvättmaskiner, en torktumlare och torkskåp. Till lägenheten hör även ett förråd om ca 5-6 kvm.

Kabel-TV / Bredband
Fastigheten har tillgång till både kabel-tv, bredband och telefoni via ComHem. Basutbudet av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften till föreningen. Under 2016 installerades även nytt bredband med optisk fiber in i varje lägenhet och leverantör är Ownit. Tack vare gruppanslutning med förmånligt avtal så betalar de boende endast 144 kr/mån för bredband om 1 000/1 000 Mbit/s (d v s 1 Gbit/s åt båda håll), vilket är ett obligatoriskt tillägg som betalas till föreningen och tas ut i samband med månadsavgiften.

Garage / Parkering
Bostadsrättsföreningen har inga egna garageplatser men det finns 28 st garage i närheten av bostaden (se gärna www.garagekoll.se). I övrigt gäller sedvanlig "boendeparkering" i området för folkbokförda och ansökan görs hos Gatu- och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se). Boendeparkering kostar 1 100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.

I området gäller generellt gratis parkering på gatorna mellan kl 19:00 och 07:00 samt helger.

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande men ej juridisk person.

Rumsbeskrivning

Hall

Pampig entré med dubbeldörrar i original som välkomna dig in i denna spatiösa sekelskiftesvåning. Här har ni genomgående ett charmigt vitbetsat trägolv och vitmålade väggar med en imponerande takhöjd om ca 3.15 m. Gott om plats för både avhängning samt förvaring i inbyggda garderober.

Badrum

Nyrenoverat och rymligt badrum i lyxigt hotellutförande, helkaklat med ljusgrått kakel samt klinkers med skön golvvärme. Badrummet är utrustat med vikbar duschvägg, takdusch, wc, kommod med infällt handfat, handukstork, spegel med belysning ovan samt handdukstork. Här finns även en tvättmaskin installerad av märket Siemens (medföljer köpet).

Kök

Topprenoverat kök för den kräsna, ljusgråa köksluckor med beslag från Superfront, bänkskiva i vacker grön marmor, ny blandare i rostfritt stål från Tapwell samt underlimmad diskho. Maskinparken består av vitvaror från Siemens som helintegrerad kyl & frys samt 45 cm diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn i rostfritt samt frihängande rostfri fläktkåpa. Här finns utrymme för matplats för 8-10 personer tack var den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum.

Vardagsrum

Välplanerat vardagsrum med flera vackra originalfönster i fil med djupa fönsternischer som släpper in gott om ljus till både kök och vardagsrum. Här får ni plats med soffgrupp och favoritmöblerna. Imponerande hög takhöjd samt pampig takrosett och ljus tapet.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för en dubbelsäng 180 cm. Två stycken stora tidsenliga fönster med djupa fönsternischer. Gott om förvaringslösning i flera garderober längs ena väggen med draperi.

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd om ca 5-6 kvm.

Områdesbeskrivning

Väldigt attraktivt och centralt belägen bostad med bekväm närhet till precis allt man behöver och kan tänkas önska sig, men ändå ett ostört boende högt upp på 3 tr i ett av Döbelnsgatans lugnaste kvarter, där denna del av Vasastan har blivit ännu trendigare de senaste åren. Här har man praktisk närhet till bl a många populära restauranger (t ex Svartengrens, Balzac, Babette), mysiga kaféer (t ex Konditori Valand), barer (t ex Olssons Skor), hotel-lounger med internationell miljö (t ex Time Hotel), bra stand-up-comedy (Norra Brunn), stora mataffärer (t ex närbelägna ICA Supermarket i hörnet Döbelnsgatan/Odengatan) samt mängder av butiker, serviceinrättningar, träningsanläggningar/gym, m m. Dessutom är det endast tre kvarter till Odenplan, med dess sköna innerstadspuls samt rika utbud av shoping, serviceinrättningar och goda kommunikationer.

Det är även ett toppenläge om man uppskattar grönskande parker och rekreation, eftersom man bara har en kort promenad till populära Vasaparken, ca 250 m till lummiga Vanadislunden med nyrenoverade Vanadisbadet samt promenadavstånd till grönskande Bellevueparken och Brunnsviken. Här ligger Brunnsviksbadet med sandstrand och godkännt badvatten och utmed Brunnsvikens rogivande vatten löper den idylliska strandpromenaden/joggingstråket som leder till bl a vackra Hagaparken. Odenplan är även en bra knutpunkt för lokaltrafiken i Vasastan samlat med både T-bana Rådmansgatan ca 500 m bort, flertalet busslinjer och från 2017, pendeltågsstationen Station Stockholm Odenplan.