BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Örby Villastad

Helgestavägen 102

  • 6 rum och kök
  • 110 kvm
  • 7.100.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna representativa villa om totalt 154 kvm med friköpt tomt fint belägen i Örby villastad – en av Stockholms äldsta villastäder. Huset byggdes 1926 och här finns massor av charm som vackra trägolv, spegeldörrar och kakelugn. Generösa fönsterytor och lättillgängliga rum skapar en ljus och luftig atmosfär. Huset har hela 6 rum och kök samt både garage och parkeringsplats för upp till 2 bilar.

TRÄDGÅRDSTOMT – EN EGEN OAS
Här har man verkligen tagit vara på tomtens naturliga fördelar och fint förstärkt dess karaktär med stensättningar, planteringar, fruktträd och vacker utomhusbelysning. Man har skapat en synnerligen gemytlig och inbjudande atmosfär för både vuxna och barn!

ENTRÉPLAN – FLÖDAR I LJUS

Hall
Välkomnande hall med mycket bra avhängningsmöjligheter. I hallen ligger praktiskt och snyggt klinkergolv med vattenburen golvvärme.

Kök
Väldisponerat och påkostat kök som är snyggt renoverat 2016 i en lantlig stil med bänkskivor i vacker natursten. Köksutrustningen består av induktionshäll, spisfläkt, två inbyggnadsugnar (den ena är en kombinerad ugn och mikrovågsugn,) integrerade kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Belysning sker via spotlights med dimmers.

Terrass
Från köket når man via fönsterdörrar husets underbara terrass vilket skapar ett trevligt samspel mellan ute- och innemiljön. Terrassen bjuder in till mingel och middagar i det fria.

Matrum
Fint matrum med utrymme för stora sällskap. Såväl matrummet som köket har fin kontakt med vardagsrummet vilket skapar stora sociala ytor med fokus på njutning och umgänge. I anslutning till rummet finns även ett inbyggt förvaringsrum. Rummet kan även enkelt konverteras til ett mycket bra sovrum.

Inre hall
Mellan köket och matrummet finns en inre hall som fungerar som en serveringsgång och här finns ett platsbyggt serveringsskåp som går i samma stil som kökets i övrigt.

Vardagsrum
Underbart vardagsrum med fungerande kakelugn och burspråk. Vardagsrummet har gott om plats för såväl soffgrupp, matbord som övrigt möblemang. Ett rum att trivas i året om!

Gästtoalett
Under trappen till övervåningen finns en gästtoalett och utrymmet renoverades 2016. Här har man även behaglig golvvärme.

ÖVRE PLAN – MYSIGT OCH PRIVAT

Sovrum
På det övre planet finns tre bra sovrum.

Badrum
Väldisponerat badrum med takfönster och både dusch och badkar. Övrig badrumsutrustning består av toalett, tvättställ med tillhörande underskåp och handdukstork.

Hall
Möblerbar hall varifrån man även når en inredd klädkammare.

KÄLLARPLAN – ANPASSBARHET

Möjlig uthyrningslägenhet med egen ingång
Källarplanet kan nås från både entréplan och via en egen ingång direkt från gården vilket ger möjligheten att skapa en inkomstbringande uthyrningslägenhet.

Badrum/Tvättstuga
Rymligt våtutrymme med fönster som ger trivsamt ljusinsläpp. Utrymmet renoverades 2012 med klinkergolv, duschkabin, wc, tvättställ, arbetsbänk samt tvättmaskin.

Sovrum/Allrum
Mysigt rum med fönster i två väderstreck. Rummet passar mycket bra som sovrum eller extra allrum.  Här finns gott om plats för dubbelsäng, skrivbord och övrigt möblemang.

Övriga utrymmen
I källarplanet finns även en matkällare utrustad med en extra frys (2015), förråd med hyllsystem samt en öppen klädkammare.

GARAGE
Mycket bra och rymligt garage - praktiskt och behändigt!

PARKERINGSPLATSER
Förutom garaget finns det ytterligare 2 etablerade parkeringsplatser.