BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Fredriksdalsgatan 7, 3 tr

  • 3 rum och kök
  • 82.5 kvm

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Föreningen Brf Fredriksdals kanal.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 560 (Värme, Vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 800 /mån (9 600 /år) varav el 500 /mån, vatten/avlopp 300 /mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade och varierar.

Attraktiv och ljus hörnlägenhet i Skanskas nyproduktion i Fredriksdal! Bostadsprojektet är Svanenmärkt och präglas av ett starkt miljötänk med omsorgsfulla materialval. Lägenheten är 82,5 kvm med en öppen härlig planlösning mellan kök och vardagsrum. Från de sociala ytorna når du den stora balkongen om ca 10 kvm. Välplanerad lägenhet med gott om förvaringslösningar. Perfekt läge med Södermalms puls runt hörnet och samtidigt ett lugnt tilltalande läge vid Hammarby Kaj.

Vardagsrummet blir en naturlig förlängning av köket med väl tilltagna sociala ytor. Här flödar ljuset in från två väderstreck och skapar en luftig atmosfär. Gott om plats för både soffmöblemang, läshörna och en naturlig plats för TVn. Härifrån når du den fantastiska balkongen. Vitmålade väggar och ekparkett.

Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök skapar stora sociala ytor. Det bidrar till ett strålande ljusflöde in i det moderna köket från Marbodal. Skåpluckorna är klassiskt släta och vitmålade med dekorativ svart skiffer som stänkskydd. Köket är välutrustat och inredningen väl genomtänkt. Den maskinella utrustningen i köket består av: rostfri hel kyl/frys (Siemens), induktionshäll (Siemens), utdragbar fläkt (Franke), rostfri diskmaskin (Siemens), underlimmad diskho med dubbla hoar med köksblandare. Inbyggd ugn i arbetshöjd samt inbyggd mikrovågsugn ovan (Siemens). Vitmålade väggar och ekparkett. Badrum Badrummet är välutrustat och har allt du kan tänka dig: tvättmaskin och torktumlare (Siemens) med en arbetsbänk ovan som underlättar vid vikandet av tvätt. Över arbetsbänken finns smart förvaring via de vägghängda förvaringsskåpen, praktisk kommod med förvaring både via två lådor undertill samt via spegelskåp som går att öppna, handdukstork samt infällbar duschvägg med glasväggar.

Den rymliga balkongen om 10 kvm blir en naturlig förlängning av de sociala ytorna i kök/vardagsrum. Det finns gott om plats för både grill och matplats samt odlingar för den trädgårdsintresserade. Husets form gör att du ifrån balkongen har viss vattenutsikt mot Hammarby Kanal.

I det stora sovrummet om ca 13,5 kvm finns det plats för stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Fönster mot lugn innergård. Ingång till walk in closet.

Walk in closet Ingång från sovrum 1, perfekt för förvaring.

I anslutning till hallen ligger detta trivsamma och stora sovrum med plats för både säng och arbetshörna. Förvaring via fristående garderob. Vitmålade väggar och ekparkett.

Välkomnande hall där du möts av stilrena och praktiska klinkers i mörkgrå ton. Bra hatthylla och vitmålade väggar. I anslutning till hallen till höger ligger sovrum 2. Rakt fram öppnar lägenhetens sociala ytor upp sig.

Bostadsområdet är Svanenmärkt och präglas av ett starkt miljötänk. Omsorgsfulla materialval rakt igenom med bland annat: - Energieffektiva fönster - Vitvaror energiklass A+ - Snålspolande kranar och duschar - FTX (återvärmning av värme i ventilationsluft) - Extra källsortering - Gröna innergårdar och tak I närheten hittar du bland annat Sjöstadens välsorterade ICA-butik, Apotek, Gym, Sjöstadens egna saluhall Food-Village, Luma park samt ett av Sveriges trevligaste Systembolag. För den matglade som gillar att gå ut och äta finns mängder av restauranger och caféer i närområdet, bland annat Tezukuri sushi, hemma hos Caj och Texas Longhorn. Fredriksdal ligger väldigt attraktivt beläget med 5 minuters promenadväg till Södermalms puls men har ändå ett lugnt tilltalande läge vid Hammarby Kaj. Inom kort promenadavstånd når du Hammarbybacken och härliga Nackareservatet med rekreation såväl sommar som vinter.

Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett! Som boende i Fredriksdal har du tillgång till goda kommunikationer. Tvärbanan trafikerar i Hammarby Sjöstad från Sickla Udde - Solna station i regelbunden trafik. Under 2017 är förlängningen av Tvärbanan klar och kommer då sträckas till trendiga Sickla köpkvarter. Via närmaste Tvärbanestation Mårtensdal når du Gullmarsplan på några minuter för vidare transport med tunnelbana. Som inte det skulle räcka går även busslinjerna 74, 71 och nattbuss 96 som kompletterande trafik. Ett signum för Sjöstaden har blivit den trevliga kostnadsfria båtturen du kan ta mellan Luma - Barnängen - Henriksdalshamnen som tar dig runt i Sjöstan och över till Södermalm på ett smidigt sätt. Eller varför inte ta betalbåten Emelie från Sjöstan in till Nybrokajen eller Djurgården. Det är några av kvalitéerna som du som Sjöstadsbo blir bortskämd med.

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk.

I området finns ett flertal caféer & restauranger och all tänkbar service som bl.a. post och bank, bibliotek, kyrka, skolor och flera dagis samt ett antal träningsanläggningar. I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Här finns även en stor lekplats för barn i alla åldrar. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö samt Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. Promenadavstånd till Sickla köpkvarter och även nära till Nacka forum köpcentrum. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Udde till Alvik via Gullmarsplan och Liljeholmen. M/S Lotten trafikerar sjövägen över Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se