BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Lundagatan 41, 1,5tr

  • 2 rum och kök
  • 65 kvm
  • Såld
  • 5569
  • 2973
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till trevliga Lundagatan 41, högt belägen i välbevarad fastighet från 1903 finner ni denna välplanerade och genomgående sekelskifteslägenhet som erbjuder allt ni kan önska -- en underbart ljus och välplanerad 2a (möjlig 3a se alternativ planlösning) om luftiga 65 kvm. Lägenheten har totalrenoverats de senaste åren till ett inflyttningsklart boende med en välbevarad charm där klassiskt möter modernt på bästa sätt.

Här strålar ljuset in från två väderstreck och genom höga breda fönsterpartier över stora rejäla ytor. Fina välbevarade originaldetaljer såsom glaspartier, spegeldörrar, stuckaturer och väggpaneler för tankarna till en svunnen tid. En takhöjd om ca 3,25 m i vardagsrummet till 2,90 m i övriga rum ger våningen extra rymd. Stor balkong i soligt söderläge med utsikt över vackra Hellstens Malmgård höjer livskvaliteten ytterligare.

Väl inne i lägenheten möts ni av en rymlig hall som inrymmer gott om plats för avhängning och förvaring i garderobslösning. Kliv in i det härliga vardagsrummet där ljuset flödar tack vare de stora insynsfria fönsterpartierna mot Lundagatan och grönskan utanför. Här får ni ett välplanerat rum som inrymmer både matsalsmöbler och soffgrupp. Vacker fiskbensparkett i hall och vardagsrum och väggarna är genomgående i ljus nyans. Sovrummet är stort och luftigt här finns gott om plats för 180 cm dubbelsäng. Förvaringsmöjligheter i en rymlig walk-in-closet.

Ljust kök med vita skåpsluckor och skåp i fullhöjd samt gott om arbetsytor. Plats för matbord för 4-6 personer. I köket finns bra förvaringsmöjligheter och all maskinell utrustning såsom inbyggnadsugn, micro, glaskeramikhäll, fläkt, helintegrerad kyl/frys samt diskmaskin. Från köket når ni balkongen som har ett härligt söderläge mot innergården och med utsikt över takåsarna och grönskan. Gott om plats att möblera upp med trädgårdsmöbler och odling tack vare den generösa ytan.

Badrummet ligger centralt placerat i anslutning till hallen och är helt klart lägenhetens höjdpunkt då det totalrenoverades under 2018. Helkaklat med vacker kolmårdsmarmor av högsta klass. Badrummet är inrett med inbyggnadsbadkar, dusch, kommod, WC och tvättmaskin för all bekvämlighet. Skön golvvärme håller fötterna torra. 

Stabil förening med samtliga stora renoveringar gjorda och trevlig grönskande innergård. Till lägenheten hör även ett stort vindsförråd. Belägen i trivsamma kvarter runt Zinkensdamm med direkt närhet till t-bana och all tänkbar service i närområdet vid Mariatorget och Hornstull med bra utbud av restauranger, kommunikationer och service runt hörnet.

Kom och upplev känslan i denna härliga pärla på söders höjder, ett hem att trivas och längta hem till!

- Topprenoverat badrum (2018) med kolmårdsmarmor, badkar, golvvärme och tvättmaskin
-Högt och fritt läge med utsikt över takåsar med stor balkong och sol stora delar av dagen
-Många bevarade tidstypiska detaljer och välbevarad charm från byggnadsåret 1903
-Omsorgsfullt renoverad de senaste åren med stilrena materialval och genomgående hög standard
- Högt i tak mellan ca 3,20 till 3,50 som mest vilket skapar en otrolig rymd och fönster genomgående åt två väderstreck
-Goda förvaringsutrymmen i rymlig walk-in-closet, inbyggda garderober samt vindsförråd
-Stabil och välskött förening med trevlig grönskande innergård med grillmöjligheter och sittgrupper
-Attraktivt läge vid Zinkensdamm på lugn adress med t-baneuppgång i direkt närhet