BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Intresseanmälan

Värdera din bostad

Kungsholmen

Gyllenborgsgatan 11, 2tr

  • 2 rum och kök
  • 40 kvm
  • 2.990.000 kr / Bud

Beskrivning

Varmt välkommen till ett toppfint och ljust drömboende med optimal planlösning på bästa adress intill Thorildsplan på Kungsholmen!

Väl inne i lägenheten möts du av en underbart luftig och inbjudande känsla där tidstypisk charm samspelar med moderna materialval i harmonisk balans. Här finner du mycket fina ytskikt, snickerier och ursprungsdetaljer samt stora fönsterpartier med goda ljusinsläpp.

Luftigt vardagsrum med goda sällskapsytor och matplats intill köket som är i absoluta toppskick med komplett utrustning inkl. spis och ugn från Bertazzoni La Germania samt diskmaskin. Badrummet är helkaklat och toppfräscht med dusch. Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter finns i inbyggd garderob.

Stabil och välskött förening med god ekonomi och de stora renoveringarna genomförda. Den här lägenheten måste upplevas på plats, välkommen!

- Drömboende

- Toppfin och ljus

- Tilltagen takhöjd

- Optimal planlösning

- Bra förvaringsmöjligheter

- Vackra renoverade ytskikt

- Stora fönsterpartier

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök . Våningsplan 2tr. Lägenhetsnummer 363. Föreningen HSB:s Brf Kalkonen i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.990.000 kr / Bud. Månadsavgift 2 023 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.15543 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
1926.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Utförda renoveringar
1975 Stambyte för vatten och avlopp i kök.
1993 fastigheternas vertikala stammar i badrum byttes. I samband med detta renoverades samtliga bad- och duschrum och elkablar mm bytes ut.
1996 Föreningens sju tvättstugor renoverades.
1997 Kodlås i föreningens samtliga portar installerades.
2007-2008 Föreningens undercentral byttes vilken hanterar all fjärrvärme till en fjärrvärmecentral. Föreningen gjorde även injustering av hela värmesystemet. Samtliga avloppsstammar har spolats.
2008-2009 Taksäkerheten uppgraderades i kvarteren Påfågeln och Silverfasanen. Rensningar av samtliga imkanaler genomfördes.
2009-2010 Rensning av stockholmsventilationen genomfördes och nya frånluftsdon installerades. Föreningens dörrar och fönster renoverades och energiglas sattes in i majoriteten av fönsterna.
Under 2013-2014 genomfördes en balkongrenovering för att säkerställa skicket på samtliga föreningens balkonger.

Föreningen
Föreningen registrerades den 13 mars 1926 och är en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar. Föreningen äger och förvaltar sju fastigheter uppdelade på de tre kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen. Föreningen består av 550 bostadsrätter varav 546 är upplåtna för boende samt ett 30-tal hyreslokaler.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns ett hobbyrum och en gemensam festlokal som kan bokas avgiftsfritt. Föreningen har också två gästlägenheter som kan bokas av föreningens medlemmar mot kostnad. Här finns även flera tvättstugor samt cykelförråd att nyttja. Ett rymligt vindsförråd tillhör lägenheten.

TV- och internetanslutning
Kabel-TV. Leverantör Comhem. ComHem:s analoga och digitala basutbud ingår i din månadsavgift. De flesta lägenheterna i föreningen är anslutna till bredband via ett bredbandsuttag som är placerat ovanför lägenhetsdörren. Leverantör Bredbandsbolaget.

Bilplats
Föreningen har inga garage- eller parkeringsplatser. I området gäller boendeparkering.

Ägande
Styrelsen godkänner högst två delägare till en bostadsrätt. Ingen ägarandel får understiga 25 %.

Överlåtelseavgift
1 554 kr. Debiteras säljaren.

Pantsättningsavgift
444 kr.

Områdesbeskrivning

Mycket attraktivt läge med direkt närhet till grönområden och till livsmedelsbutiker, restauranger samt ett flertal andra affärer/butiker. Promenadavstånd till Fridhemsplan, där bl.a. Västermalmsgallerian ligger. Nära till bl a populära grönskande Rålambshovsparken med Smedsuddsbadet och klippbadet på Fredhällsbadet.

Lindhagensgallerian ligger nära och här har du allt du behöver i form av närservice och mer därtill. Apotek, Systembolag, stort garage med goda parkeringsmöjligheter, caféer, frisör och hårvård, inrednings- och designbutiker samt självklart Stockholms största Ica Maxi med ett utomordentligt sortiment till förmånliga priser. Längs Västermalms strand och Hornsberg strand kan du njuta av solnedgåengen via härliga promendastråk samt de populära badryggorna.

Området har goda kommunikationer med promenadavstånd till T-bana Thorildsplan och Stadshagen. Med tunnelbanan till T-centralen tar det ca 10 minuter in till T-centralen. Inom några hundra meters avstånd finns bussarna 1, 4, 40, 62, 77 samt nattbussarna 91 och 94. Nattbuss 196, 197 och 198 passerar Thorildsplan (Lindhagensgatan). Promenadavstånd till Fridhemsplan där också blå T-banelinje finns och ännu fler bussar. Med bil kommer man direkt ut på Essingeleden och till Bromma flygplats på 10 minuter.