BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariatorget

Wollmar Yxkullsgatan 11A, 1 tr ög

  • 3 rum och kök
  • 62 kvm
  • Såld
  • 9212
Värdera din bostad

Beskrivning

- Fint renoverad
- Optimalt planerad
- Anno 1884 med bevarade sekelskiftesdetaljer
- Vackra trägolv och spegeldörrar
- Generös takhöjd på 2,80
- Balkong i söderläge mot grönskande innergård
- Belägen i populärt kvarter invid Mariatorget

Välkommen till denna helt fantastiska lägenhet, som är belägen i ett gårdshus på en av Södermalms mest efterfrågade adress. Varsamt renoverad på ett sätt som bejakar både öga och själ. Detaljer från förra seklet finns det gott om. Yteffektiv hall med vackert trägolv. Väggarna är vitmålade och lite längre in finns krokar för ytterkläderna.
I angränsning till hallen ligger det totalrenoverde och fräscha badrummet med golvvärme, badkar, vägghängd wc, handfat med tillhörande lådor för förvaring och infällda spotlights.
Till vänster om hallen ligger kök och vardagsrum i öppen planlösning. Det är nu man slås av en hänförande känsla av att lägenheten faktiskt äger en egen inneboende skönhet. Känslan är genuin och i alla stycken genomarbetad. Stämningen skvallrar om att det finns en helhetstanke som säljarna tillsammans har skapat. 
Sobert vitt kök med matchande kakel upp till tak. Utrustningen består av spishäll, ugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Rejäla bänkytor av mattslipad granit medger matlagningssällskap. Matplatsen lockar många nära och kära till härliga middagar med samtal som aldrig vill ta slut. 
Den öppna planlösningen mot vardagsrummet skapar en luftig sällskapsyta, som blir en naturlig samlingsplats för såväl den lilla familjen som den stora bekantskapskretsen. Man har kontakt mellan köket och vardagsrummets sittgrupp, men varje del är likafullt sin egen värld. Här finner du även utgången till balkongen som har ett sydligt läge mot en av  föreningens två grönskande gårdar.
Mitt emot vardagsrummet ligger det större sovrummet som har vacker fiskbensparkett och målade väggar i en underbart rogivande blå nyans. Det finns fyra garderober som sörjer för förvaringen. Vägg i vägg ligger det andra sovrummet som har trägolv, vitmålade väggar och en tapetserad fondvägg. Båda sovrummen vetter mot föreningens lugna gård.