BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Mariatorget

Krukmakargatan 5

  • 3 rum och kök
  • 76 kvm
  • Såld
  • 3887
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till ett toppfint och ljust sekelskiftesboende anno 1916 beläget i ett av Södermalms mest eftertraktade områden ett stenkast från Mariatorget. Här erbjuds en generös takhöjd, underbara kakelugnar, optimal planlösning samt planer på balkongbygge!

Väl inne i lägenheten möts du av en underbart luftig och inbjudande känsla där sekelskiftescharm samspelar med moderna materialval i harmonisk balans. Här finner du vackra ytskikt, snickerier och ursprungsdetaljer, spegeldörrar samt höga fönster från två väderstreck som ger härligt ljusinsläpp med ett rogivande läge mot innergård.

Här finns ett stort vardagsrum som erbjuder goda sällskapsytor och flera möbleringsalternativ samt en fungerande kakelugn som förhöjer mysfaktorn. Sovrummet är rogivande och är även denna försedd med en vacker kakelugn, denna är ej godkänd för användning. Vid balkongbygge kommer denna finnas placerad mot gård med utgång från detta rum. Utöver detta finns även mycket goda förvaringsmöjligheter i praktisk garderobsvägg. Det mindre sovrummet passar perfekt som barnrum men kan även disponeras som arbetsrum för den som önskar.

Köket är fullt utrustat och erbjuder middagsplats för 4-6 personer och är även detta ett socialt tillhåll. Gott om förvaringsutrymmen finns i såväl över som underskåp. Badrummet är fräscht och i gott skick med stilrent kakel och klinker. För högsta komfort finns även tvättpelare med tvättmaskin samt torktumlare installerat. 

Charmigt bevarad med en väl genomtänkt helhet som tillsammans med den generösa takhöjden, stora fönsterpartierna samt läget gör detta till ett ytterst trivsamt och unikt boende.

Föreningen har genom majoritet röstat igenom att ansöka om bygglov för balkongbyggnation mot gård. Vid godkännande beräknas byggstart hösten 2017.

- Toppfint och ljust drömboende

- Sekelskiftesfastighet anno 1916

- Balkongplaner

- Fungerande kakelugn

- Generös takhöjd om 3 meter

- Mycket bra förvaringsmöjligheter

- Genomgående vackra trägolv

- Stabil och välskött förening med låg belåning

- Gemytligt område med populära restauranger, barer och butiker. Inte minst omvandlas Swedenborgsgatan till gågata under sommartid och erbjuder en hel oas av uteserveringar, kaffebarer och glasstånd.

- Mariatorgets tunnelbana runt hörnet, samt 8 minuters promenad till Södra stations pendeltåg och busskommunikation