BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gröndal

Utkiksbacken 24

  • 4 rum och kök
  • 101 kvm
  • Såld
  • 14507
Värdera din bostad

Beskrivning

Inom kort finns möjligheten att förvärva en helt unik lägenhet på Utkiksbacken 24. Lägenheten ligger i ett av de gamla trähusen som vid sekelskiftet var en del av Gröndals villastad och erbjuder ett av områdets mest attraktiva bostäder. Intresseanmälan kan göras på vår hemsida.

Arbetarna och deras familjer sökte sig mot slutet av 1800-talet utanför staden, framförallt för att komma ifrån innerstadens trångboddhet och ofta dåliga sanitära förhållanden. För industriarbetarna blev  det ekonomiskt möjligt att bygga dessa hus då ägaren behöll en lägenhet för den egna familjen och fick hyresintäkter från de övriga. 1913 fanns det ett 100-tal av dessa villor i Gröndal, Utkiksbacken 24 tillsammans med ytterligare 11 fastigheter är en rest av denna villastad.

Stadsplanen från 1946 samt 1968 angav att alla de gamla hyresvillorna skulle rivas. Några ägare gav dock inte upp utan bodde kvar, medan kommunen successivt köpte in flera hus för rivning. Villorna är nu renoverade till moderna bostäder både som bostasdsrätter samt privatvillor med ett antal lägenheter som hyresrätter. Området representerar idag en fantastisk miljö för barnfamiljer och för dem som söker boende i lugnt läge mitt i Stockholm. Området erbjuder allt från närhet till skolor, kommunikationer, natur och klippbad.

- Sekelskifteslägenhet med charm
- Stor uteplats i ogenerat västerläge med gräsytor och stenläggning
- Möjlighet till tre bra sovrum
- Skola, daghem och fritids alldeles intill fastigheten
- Tvättstuga och förråd i källaren
- Plats för odlingslådor etc. på tomten
- Klippbad rakt nedanför fastigheten
- Nära Gröndals centrum med goda kommunikationer