BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gröndal Centrum

Sjöbjörnsvägen 1, 4tr

  • 2 rum och kök
  • 70 kvm
  • Såld
  • 2493
Värdera din bostad

Beskrivning

Tag chansen att förvärva denna lägenhet som upplåtes direkt av Brf Galjonsbilden 22 / 32. I Galjonshuset med entrén vänd mot hörnet Gröndalsvägen / Sjöbjörnsvägen finns denna klassiska lägenhet med fina originaldetaljer och materialval, ett stycke modern kulturhistoria. 

Byggmästaren Olle Engqvist i samarbete med arkitektfirman Backström & Reinius förnyade bebyggelsen i Gröndal 1944-1962. Området med de första stjärnhusen, höghuset (Galjonshuset) och terrasshuset med ett insprängt äldre hus är nu av riksintresse för kulturminnesvården och kommer att bevaras för framtiden. En antikvarisk förundersökning har genomförts av föreningen och ett färgprogram har tagits fram. Dessa två skall utgöra underlag för föreningens ev. framtida ombyggnader för att säkerställa att områdets 50-tals charm bibehålls.

Nu upplåts en fantastiskt trevliga lägenhet i det elva våningar höga punkthuset i Brf Galjonsbilden 22/32. Ett enastående boende i populära Gröndal! Här bor du nära till allt och litet till - city, Mälaren, naturområden, klipp- och strandbad, caféer, restauranger, affärer, bibliotek, skolor.

Fastigheten är "blåmärkt" enligt Stockholms stadsmuseum, vilket är den högsta skyddsklassen beträffande kulturhistoriskt värde och som jämställs med byggnadsminnen. Detta innebär vissa begränsningar i vad som får göras i lägenheterna.

- Underbar balkong i söderläge med fantastisk utsikt 
- Gavellägenhet på 4;e våningen
- Originalkök
- Fantastiska fönsterpartier med generöst ljusinsläpp
- Stort och ljust vardagsrum
- Ett fräscht och helkaklat badrum
- Klädkammare och gott om förvaring samt fönster
- Stambytt 2010
- Ny el dragen 2010
- BO | STHLM förmedlar i år denna samt ytterligare en lägenheter för föreningen räkning, vilket ytterligare kommer att förstärka föreningens ekonomi.
- Mitt i Gröndals centrum
- Bra kommunikationer i form av tvärbana och bussar strax utanför dörren och nära till t-bana Liljeholmen
- Källarförråd finns