BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gröndal

Sjöbjörnsvägen 1

  • 4 rum och kök
  • 84 kvm
  • Såld
  • 14857
Värdera din bostad

Beskrivning

Tillfälle att förvärva en unik ateljevåning i Brf Galjonsbilden 22/32, ett stycke modern kulturhistoria och ett objekt som aldrig tidigare erbjudits till försäljning.

När byggmästaren Olle Engqvist i samarbete med arkitektfirman Backström & Reinius förnyade bebyggelsen i Gröndal i Stockholm iordningställdes en specialritad ateljé för professor Otte Sköld högst upp i områdets höga punkthus. Där levde och agerade Otte Sköld som konstnär innan han varje morgon i klanderfri kritstrecksrandig kostym åkte till arbetet i sin Volkswagen för att utföra sin ämbetsmannagärning som chef för Nordiska Museét.

Fastigheten är "blåmärkt" enligt Stockholms stadsmuseum, vilket är den högsta skyddsklassen beträffande kulturhistoriskt värde och som jämställs med byggnadsminnen. Detta innebär vissa begränsningar i vad som får göras i lägenheterna.

Högst upp i huset finns en del av denna mycket unika våning med fina detaljer och materialval. Ett enastående boende i populära Gröndal! Här bor du nära till allt och litet till - city, Mälaren, naturområden, klipp- och strandbad, caféer, restauranger, affärer, bibliotek, skolor.