BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariehäll - Bromma

Kamomillagatan 13

  • 2 rum och kök
  • 45 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Äntligen är denna välplanerad tvårummare med en stor balkong/loftgång till försäljning!

*LÅGAVGIFT
*Enastående läge med ICA på torget
*Bussar på mindre än 100 meters avstånd
*Stabil och fin förening 

Generösa sociala ytor erbjuds här tack vare en öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet, ett rymligt sovrum med bra garderobsförvaring och ett helt kaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Eftersom den här lägenheten är den enda som har anslutning till loftgången så används den idag som en förlängning av uteplatsen, vilket ger en generös yta på ca 20 kvm!

Här bor du i populära Brf Portalen som är en välskött förening med god ekonomi, garage i byggnaden med elplatser, cykelförråd och extra förråd att hyra om man så önskar. Ett stenskast från lägenheten har du en matbutik, gym och restauranger. Busshållplatsen är mindre än 50 meter från porten och trafikerar bland annat busslinje 113 som tar dig till Sundbyberg C, 112 till Alvik och Flygbussarna till Arlanda. I Sundbyberg finns ett gediget utbud av butiker, närservice och kommunikationsmedel som pendeltåg, tvärbana och tunnelbana.

De senaste åren har Annedal utvecklats enormt med flera nyöppnade restauranger, här finns även en av Stockholms mest populäraste sushirestauranger, MGL sushi succén Brödernas upp vid Mariehällstorget där du även hittar en välsorterad ICA-butik.

Måste upplevas på plats!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 av 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 00033. Föreningen Brf Portalen.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 1 831 kr (Värme ingår i månadsavgiften. Varm- och kallvatten samt el debiteras efter förbrukning. Obligatoriskt tillägg för bredband på 239kr/mån ingår). Andel i föreningen är 0.95359 %.

Driftskostnad

Totalt 430 kr/mån (5 160 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 180 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

364 244 kr

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Brf Portalen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2012 och består av 71 bostadsrätter och 4 lokaler (Puls & Träning (2 lokaler), SunHill samt Svenska Mäklarhuset). Föreningen är mycket välskött och populär i området. Föreningens mark upplåts med tomträtt.
- Nuvarande avgäldsperiod löper från 2022-10-01 med 10 år fram.
- Tomträttsavgälden sänktes vid omförhandling till 635 000 kr/år.

Antal lägenheter

71 lägenheter, 4 lokaler

Tv och bredband
- Föreningen har ett gemensamt gruppavtal med Telia (Triple Play) som levererar bredband 100/100 mbit/s via fiber samt TV-paket "lagom" och fast telefoni. Obligatoriskt tillägg om 239 kr/mån tillkommer.

Gemensamma utrymmen 
Gemensamma utrymmen:
- Cykelförråd
- Barnvagnsförråd
Föreningen har en gemensam innergård.

Parkering
- Föreningen har 47 st garageplatser som hyrs ut för 700 kr/månad.
- Av dessa är 17 platser utrustade med laddstolpe till en kostnad av 800 kr/mån + debitering efter faktiskt förbrukning.
- Föreningen har 3 st MC platser som kan hyras för 150 kr/mån.
- Det står i dagsläget 3 personer i kö till parkeringsplats (kontrollerat 2023-05-08).
- Det står i dagsläget 0 personer i kö till MC-plats (kontrollerat 2023-05-08).
- Kölistan hanteras av Aimo Park, telefon: 0771-96 90 06.

Gatuparkering inom området kostar 5 kr/tim vardagar 7-19.

Försäkring
I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägg.
- Hemförsäkring skall tecknas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

Övrigt
- Varje lägenhet debiteras enskilt efter faktisk förbrukning för el, varm-och kallvatten.
- Det finns 31 st extraförråd som man kan ställa upp sig i kö till om man önskar.

- Besök gärna föreningens hemsida: https://portalen.bostadsratterna.se/.

Genomförda renovering
Genomförda renoveringar-och underhållsarbeten:
2021: Utökning av antal laddplatser i garaget (totalt 17 st)
2021: OVK
2021: Stamspolning
2018: Elbilsladdning, 7 platser i garaget
2017-2018: Åtgärder efter 2-års garantibesiktning
2017: Passersystem entréer (porttelefoner/taggar)
2016: Passersystem garage (fjärrkontroller/taggar)

Kommande renoveringar-och underhållsarbeten:
- Ingen större reparation eller ombyggnad finns planerad i dagsläget (kontrollerat 2023-04-28). - Det finns inga andra avgiftsförändringar planerade i dagsläget, men det kan komma att bli aktuellt med en höjning till nästa år beroende på ränteläget (kontrollerat 2023-05-25).

Delat ägandet
Ja, föreningen godkänner delat ägande med 10% som minsta ägarandel.

Överlåtelseavgift
1 838 kr

Pantsättningsavgift
788 kr

Områdesbeskrivning

Bostaden ligger i populära Annedal som ligger intill Bällstaån som i sin tur angränsar till mysiga Sundbyberg med dess känsla av småstad. Här finns bl.a Sundbyberg Centrum och nya Signalfabriken. I centrum finns ett stort utbud av kommunikationer, service, restauranger, caféer, SATS samt både större och mindre butiker. 

De senaste åren har Annedal utvecklats enormt med flera nyöppnade restauranger, här finns även en av Stockholms mest populäraste sushirestauranger, MGL sushi succén Brödernas upp vid Mariehällstorget där du även hittar en välsorterad ICA-butik.

I barnvänliga Annedal finns Mariehällsskolan, Adolfsbergsskolan, flertalet förskolor och lekplatser. I Annedalsparken finns det gott om aktiviteter som bad i plaskdammen, en stor bollplan som på vintern förvandlas till en skridskobana. Här kan du även ta snowracer ner för den härliga pulkabacken och ta en fika på Annedals café & bageri.

För den promenerande binds Annedal på ett fint sätt samman med Sundbyberg, Solna och Stockholms innerstad tack vare den vackra strandpromenaden. Långa sträckor går längs Huvudsta strand i Solna och passerar Pampas Marina och Karlbergs slott. Närliggande Marabouparken är ett verkligt smultronställe med stora gräsytor, lekplats, plaskdamm, konstverk och restaurang Dolks kök. 

Likt Sundbybergs Centrum ligger även Bromma Blocks och Bromma flygplats inom promenadavstånd med ett stort utbud av shopping och all tänkbar service. Stockholms city når man på tio minuter med tunnelbanan från Sundbyberg. Ännu snabbare går det med pendeltåget. Tvärbanan planeras att få en hållplats där Ulvsundavägen passerar Annedal, vilket kommer bli en kort promenad från bostaden.