BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskede gård

Odelbergsvägen 34

  • 3 rum och kök
  • 94 kvm
  • 7.400.000 kr Utgångspris
  • 6301
  • 2061
  • 10972
Värdera din bostad

Beskrivning

• Exceptionellt läge högst upp mot Enskedeparken
• Exklusiva materialval, genomgående fint skick
• Möjlig fyrarummare om 94 kvm med 2st toaletter

• Modern fastighet med hiss och moderna bekvämligheter
• Mitt i villaidyllen - nära T-bana och tvärbana

Varmt välkomna till denna spatiösa och representativa lägenhet i trevliga Enskede Gård. Det här hemmet skiljer sig från mängden och bör tilltala den som söker något utöver det vanliga. Belägen högst upp i huset med stora utrymmen ger en rymlig takvåningsskänsla. Lägenheten har genomgående fina ytskikt och exklusiva materialval. All rum har ljuslaserad ekparkett. Här bor du granne med gröna Enskedeparken, ridskolan och tunnelbanan. Kort sagt en unik lägenhet med ett vackert läge i populära delar av Enskede.

Det första som möter dig är en yteffektiv hall som leder vidare mot lägenhetens resterande rum. Här erbjuds plats för avhängning i anslutning till entrén. Säkerhetsdörr är installerad. Från hallen nås lägenhetens gästtoalett med WC och tvättställ. I anslutning till hallen ligger även det nyligen renoverade badrummet från 2017 utrustat med tvättmaskin, torktumlare, takdusch, rejält handfat med kommod samt spegel med belysning.

Vidare från hallen ligger det rogivande sovrummet med gott om plats för sovrumsmöbler och ingång till klädkammare. Härifrån når du även sovrummets stora walk-in-closet i det som tidigare var sovrum. Här finns gott om förvaring i rejäla garderober. Detta rum kan vid behov byggas om till sovrum.

Lägenhetens moderna kök är unikt i sitt slag och ger en exklusiv känska. Köket renoverades 2019 med ny kyl, frys, diskmaskin och spishäll. Här finns bland annat stora arbetsytor, en rejäl köksö med bardel, bänkskiva i Dekton och blandare från Tapwell. Maskinellt utrustat med kyl, frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn och mikrovågsugn. 

Intill köket ligger det rymliga och lättmöblerade vardagsrummet med öppenhet mot köket. Här finns gott om plats för soffgrupp och övrig möblering. Här finns även gott om plats att skapa ytterligare ett sovrum. Från vardagsrummet nås lägenhetens fantastiska balkong. Balkongen vetter i sydvästläge mot lummiga Enskedeparken. Sydvästläget skänker gott om trevligt ljus året om. 

Här bor du i ett lugnt och ljust läge med närhet till bland annat Enskede gårds T-bana, vackra Enskedeparken, Lindes tvärbanestation och expansiva Slakthusområdet. Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 3 av 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 143. Föreningen Brf Enskede Park 1.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 7.400.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 5 712 kr (Värme, Vatten, TV och Bredband 250/100 Mbit/s ingår). Andel i föreningen är 5.31 %.

Driftskostnad

Totalt 200 kr/mån (2 400 kr/år) varav Försäkring 200 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

308 978 kr

Överlåtelseavgift

525 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

1 313 kr.

Föreningen
I en lugn och uppvuxen del av Enskede Gård finns Brf Enskede Park 1 som består av 21 ljusa och välplanerade bostäder i två hus. Här har du den grönskande och klassiska Enskedeparken utanför dörren, tunnelbanan i närheten som tar dig till Stockholms city inom 12 minuter och all tänkbar service en T-banestation bort, vid Globen. Samtliga 21 lägenheter har en rymlig balkong eller en uteplats. Husen har putsade fasader och har byggts i en stil som harmonierar med de intilliggande husen. Föreningens hus stod inflyttningsklara i januari 2008.

Lite historia: Enskede Gård finns omnämnd redan på 1500-talet, då den var en av Stockholsmtraktens rikare lantgårdar. Den gård som fortfarande finns kvar här byggdes i början av 1800-talet och ligger just i Enskedeparken – en s.k. engelsk park som är gjord för picknick, lek och rekreation. Stadsdelen Enskede Gård är en lugn och fridfull stadsdel, till övervägande del bebyggd med småhus och låga flerfamiljshus. Småhusbebyggelsen påbörjades redan på 1910-talet medan de första flerfamiljshusen byggdes runt 1950-talet.

Utförda renoveringar
Spolat avlopsstammarn 2016.
Brandsyn genomfördes 2016.
Underhåll av soprum 2017.

Kommande renoveringar
Man följer en underhållsplan som är antagen, inga större renoveringar är dock planerade i närtid.

Ekonomi
Inga beslutade avgiftsförändringar.

Tv och bredband
BRF Enskede park har ett kollektivavtal med Telia för leverans av Bredband/TV/Telefoni till samtliga lägenheter.

Gemensamhetsutrymmen
I fastigheten finns ett styrelse-/övernattningsrum som medlemmarna har möjlighet att hyra

Parkering
15 parkeringsplatser som hyrs av medlemmarna. Nio av dessa är försedda med elstolpe för motorvärme. I dagsläget ingen kö. 

Mark
Föreningen upplåter marken med tomträtt. Avgäldsperioden löper från 2017-01-01 - 2027-01-01.

Föreningens kontaktuppgifter
styrelsen@enskedepark.se

Områdesbeskrivning

Enskede Gård är Stockholms äldsta trädgårdsstad som började bebyggas 1907. Odelberg, ägare till Enskede Gård sålde marken. Fortsatt bebyggelse har skett sedan dess och de senaste villorna byggdes i slutet på 1980-talet.

Goda kommunikationer erbjuds med tunnelbanestationen Enskede Gård. På 12 minuter är du mitt i centrala Stockholm. Eller kanske passar tvärbanan bättre. På 10 minuters promenadavstånd finns Globen med arena och sitt stora utbud av både affärer och kommunikationer och efter ytterligare 5 minuters promenad når man Gullmarsplan, sedan är det bara 10 minuters promenad över Skantullsbron till Södermalm. Stora fina grönområden finns i närheten, till exempel Enskede Gårds park i engelsk stil och Lindeparken. Årstaskogen och Nackareservatet ligger också i närområdet.