BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gubbängen

Knektvägen 17 3tr

  • 1.5 rum och kök
  • 40 kvm
  • 3038
  • 658
  • 1966
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till vad som kan vara en av Gubbängens bäst disponerade lägenhet och i ett attraktivt läge. I denna ljusa och stilrena mini-2:a finns en utmärkt och solig balkong, hela lägenheten är trivsam och optimalt planerad med avgränsad sovalkov/sovrum med plats för dubbelsäng. Bostaden har gott om förvaring, vinkyl och stambytt kaklat badrum. Välplanerad med en avgränsande köksö som delar av kök från vardagsrum samtidigt som den erbjuder bra förvaring och plats för socialt umgänge. Bostaden har generösa fönsterytor vilket i kombination med lättillgängliga rum skapar rymd och ger rikligt med ljusinsläpp. Lägenheten är synnerligen snyggt iordningställd med ljusa färg- och materialval. Ett boende att trivas i året runt, i stabil förening med ett ypperligt läge, i form av närhet till bland annat tunnelbana, matbutik, gym, restauranger, kaféer och trevliga grönområden. 

- mycket välplanerad
- öppen social planlösning
- balkong mot grönskande trädtoppar
- 3 minuter till t-bana & bussar
- grönskande omgivningar
- välskött förening, belåning ca 900 kr/kvm

Vardagsrum
Fint vardagsrum med en härlig atmosfär och bra sällskapsytor gjorda för umgänge med familj och vänner. Rummet karaktäriseras av de stora fönsterytorna och kontakten med det mysiga köket och balkongen. I rummet finns gott om plats för soffgrupp och övrigt möblemang. Från vardagsrummet når man lägenhetens härliga balkong vilket ger ett fint samspel mellan ute- och innemiljö. Balkongen rymmer med fördel både cafébord och växter.

Kök
Stilrent kök med fokus på njutning och umgänge. Köket har öppen planlösning mot vardagsrummet vilket ger stora gemensamma ytor och låter funktionaliteten stå i centrum. Köksutrustningen består av kyl/frys, spis med tillhörande ugn samt en spisfläkt och vinkyl. 

Sovrum
Det separata sovrummet får plats med dubbelsäng (sängen på bilden 140cm). Praktiska garderober med skjutdörrar ger tacksamt förvaringsutrymme.

Badrum
Badrummet är utrustat med dusch och toalett, med utrymme för klädvård då förberedd plats finns för tvättmaskin. I föreningen finns tvättstuga med digitalt bokingssystem och nya maskingupper från 2022.

Entré
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter i garderober. 

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett mindre källarförråd. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1.5 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 30. Föreningen Brf Stockholmshus nr 11.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 455 kr (Värme, Vatten, Förråd ingår).

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 300 kr/mån.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Föreningen
Brf Stockholmshus nr 11 bildades 1947 och består av 16 flerbostadshus i 3 våningar, 2 flerbostadshus i 6 våningar samt ett hus med gemensamhetslokaler. Totalt består föreningen av 383 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 57 lokaler som upplåts med hyresrätt. Totalt 24 314 kvm, varav 21 850 kvm utgör boyta och 2 464 kvm utgör lokalyta. 

Föreningens ekonomi
Välskött förening med god ekonomi. Belåning föreningens lån ca 915 kr/kvm. 
Inga beslutade avgiftshöjningar. (avstämt med styrelsen 23-05-15) 

Byggnadsår
1947

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2022 omputsning fasad, elkabelbyte gemensamma utrymmen
2021 målning trapphus, källarutrymmen, portar, fönster, belysning gårdar
2020 anlades nya parkeringsplatser
2018 Asfalterade ytor
2018 Balkongtvätt
2017 Balkongtvätt
2016 - 2017 Stamspolning
2016 - 2017 Låssystem
2015 Målning av samtliga källarfönster
2015 Djupkärl för sopor och pappersåtervinning, sista etappen
2014 - 2015 Ommålning av alla lägenhetsfönster etapp 1 och 2
2012 Samtliga avloppsstammar högtrycksspolas
2011 Ny hantering av hushållssopor i höghusen m. fl. portar
2011 Montering av nya hissar och kringutrustning i höghusen
2009 - 2010 Underhåll av källarfönster och lägenhetsfönster
2006 Skärmtak över entréportar
2002 - 2003 Renovering och ombyggnation av gemensamhetslokal
2002 - 2006 Portbyten och portrenoveringar
1994 - 1995 Rörstambyte och elstambyte
1994 - 1995 Omputsning av fasader, omläggning av tak och nya balkonger

Kommande renoveringar
Föreningen arbetar efter en underhållsplan som upprättades 2022 och sträcker sig till 2048. 

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett mindre källarförråd.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns flertalet gemensamma utrymmen såsom festlokal på Knektvägen 11, snickarlokal, grovsoprum och tvättstuga. I varje hus finns cykel- och barnvagnsrum.

Tvättstuga
I tvättstugan på Knektvägen 11, finns 8 effektiva tvättmaskiner, två stora torkrum, tre torktumlare och lika många torkskåp. 

TV- och internetanslutning
Fastigheten är ansluten till Tele2 (ComHem) som erbjuder ett stort antal tv-kanaler (basutbudet ingår i avgiften) och bredband. Även fiber är indraget (Ownit).

Bilplats
I föreningen finns 22 garageplatser, 29 parkeringsplatser samt MC-platser. Gratis parkering gäller på omkringliggande gator. Pris p-plats 356 kr/mån. Kö för närvarande både garage och p-plats. 

Ägande
Delat ägande godkänns

Överlåtelseavgift
Ca 1 349 kr betalas av köpare

Pantsättningsavgift
476 kr betalas av köparen

Föreningens mark
Fastigheterna är upplåtna med tomträtt vilka läggs om 2027. 

Föreningens utmärkta hemsida
https://www.stockholmshus11.se/
ordf@stockholmshus11.se

Områdesbeskrivning

Historia Gubbängen
Stockholms stad köpte egendomen Gubbängen 1908 av lantbrukaren Albin Arvidsson, men det dröjde fram till 1940-talet innan man kom igång med stadsplanering och byggande. Två historiska gårdar bildade stadsdelens kärna: Gubbängens går och Herrängens gård. Ingen av dem existerar längre. Gubbängens gård låg där Gubbängsskolans skolgård nu ligger. Gårdens sista byggnad revs 1965, det enda som återstår är rester efter gårdens gamla allé och en igensatt jordkällare. Herrängens gård låg cirka 500 meter väster om Gubbängens gård ungefär där senare Gubbängstorget anlades. Till gårdarna hörde några ekonomibyggnader, till Herrängen även en statarlänga  som låg mitt på nuvarande Lingvägen. Herrängens byggnader revs i mitten av 1940-talet. Efter den gården återstår en stor lönn i hörnet Lingvägen / Gubbängsvägen.

Gubbängsfältet
Gubbängsfältet skiljer stadsdelen Gubbängen från Hökarängen. Det är en rest av den ängsmark som en gång tillhörde Gubbängens gård. Det cirka 24 hektar stora gärdet utbreder sig öster och väster om Lingvägen. På fältet finns rugbyplaner, bland mycket annat. 

Gubbängens centrum
Denna populära 50-talsstadsdel, endast 19 minuter med tunnelbanan från city, är en liten pärla i Söderort! Nära till skogsområden, Hökarängsbadet i sjön Drevviken, Farsta centrum med ett stort utbud av butiker och förstås det lilla trevliga Gubbängens centrum. Gubbängens centrum som erbjuder livsmedelsaffär, sushi, restaurang, bibliotek, apotek, vårdcentral, tandläkare, pizzeria m m, allt inom några minuters promenad.

I närheten huset finns ett grönområde med parkleken Nybygget med gungor och sandlådor för de minsta och bollplan och skatepark för de större.

I närområdet finns teater, idrottsplats, simhallar och gym, white-guide caféer och mysiga kvarterskrogar. Nyligen har även glassbaren Morelliamo öppnat, perfekt för varma sommardagar samt Storasyster Stenugnsbageri för morgonbrödet, även asiatisk affär med det mesta från just Asien, samt 2 gym. Gubbängshallen är en uppskattad idrottshall. 

Ett centrum som har det mesta med andra ord. 

I området finns också ett flertal skolor bl.a Gubbängens grundskola och Engelska skolan (grundskola), Lövlunda (förskola) bland flera. Förskola är Gullängen förskola närmast. 

Kommunikationer
Buss 50 meter, T-bana i Gubbängens station 100 meter, Hökarängens station station 400 meter
Här stannar tunnelbanans gröna linje och på ca 12 minuter är du på söder och har tillgång till SOFOs mysiga kvarter, åt andra hållet två stationer bort finner man Farsta Centrum, där du hittar ett stort köpcentrum med bl.a. ICA Kvantum. Cykelavstånd till natur- och grönområden samt flera trevliga badplatser som exempelvis härliga Drevviken eller Magelungen för ett sommardopp.

Majroskogen
Majroskogen är det största sammanhängande skogsområde i Söderort med många ovanliga växt och djurarter samt träd som är upp till 300 år gamla. Skogen ligger i Stockholms södra förorter: Gubbängen, Svedmyra, Tallkrogen, Stureby och angränsar till Bandhagen, Högdalen och Hökarängen. Skogen omfattar en areal om cirka 56 hektar. Här finns motionsspår.