BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Ymsenvägen 3, 6,5 tr

  • 1 rum och kök
  • 22 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till södra Stockholms mest eftertraktade etta!

- Inglasad balkong med infravärme och kvällssol

- Insynsskyddat med sagolik utsikt

- Utbyggt och nyrenoverat kök från 2021 med diskmaskin, gott om förvaring och bra arbetsytor

- Ett boende i Årstas bästa BRF

- Goda kommunikationer via tunnelbana och buss

- Närheten till vatten och lummiga grönområden

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 6,5, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2073-2-58-12. Föreningen HSB Brf Ymsen, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 1 403 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband (obligatoriskt tillägg tillkommer om 38 kronor) ingår). Andel i föreningen är 0.24146 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 150 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen
HSB Brf Ymsen är en äldre stabil bostadsrättsförening som bildades redan 1948. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Ymsen 1, Ymsen 2, Ymsen 3, Rungeln 1 och Rungeln 2. Föreningen består av 180 st lägenheter varav 178 st upplåts med bostadsrätt och två med hyresrätt. Det finns även 2 lokaler. Förningen har en belåning på endast 2293 kr per kvm. Föreningen har en föreningslokal på Ymsenvägen 2, samt ett gästrum om ca 15 kvm.

Byggnadsår
1948

Uppvärmning
Fjärrvärme

Kommande renoveringar
2020-2021 Parkering
2020 Entrépartier
2020-2021 Nytt Gästrum

Genomförda renoveringar
2018-2019 Fönsterbyte
2016 Stamspolning
2015-2018 Ventilationsarbeten
2015 Garageportar
2015 Elcentral, utomhusbelysning, nödbelysning
2014-2015 Hissar
2013 Lekparker
2011-2013 Tvättstugor
2012 Energideklaration och OVK gjordes under
2010 Sophantering
2005 Undercentral
1998-2001 Stambyte för kök och badrum. Även elstigarna är bytta.
1997-1998 Fönster
1994-1995 Fasad
1988-1989 Tak

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har ett gästrum som går att hyra för dess medlemmar, båda på Ymsenvägen 2. Tvättstugor finns på Ymsenvägen 1, Ymsenvägen 3 och Sköntorpsvägen 18. Samtliga tvättstugor kan användas av alla boende i föreningen. I föreningen finns även snickerirum, cykelrum, barnvagsrum och trädgård med grillmöjlighet.

TV och internet
Brf Ymsen har bredbandsanslutning via både separat bredbandsuttag och via antennuttaget. För närvarande är det Telenor som erbjuder bredband för bredbandsuttaget och ComHem som erbjuder bredband via antennuttaget.

En övergång från Telenor till Stockholms Stadsnät är planerad till onsdag 27 maj. En anslutning till internet för varje lägenhet med 1 Gbit/s i hastighet.

Basutbud av både analoga och digitala TV-kanaler via Com hems kabel-TV. Abonnemanget för basutbudet betalas av föreningen och det ingår i månadsavgiften. Du som vill ha fler kanaler kan komplettera med ett personligt abonnemang.

Parkering
Brf Ymsen har för närvarande 31 stycken egna parkeringsplatser till förfogande som kostar 700 kr/mån. Eftersom efterfrågan är större än tillgången så finns ett kösystem för att få parkeringsplats. Om du vill ställa dig i kön anmäler du detta skriftligt till styrelsen.

Det finns även boendeparkering i området via Stockholm Stad.

Kommande avgiftsförändringar
Avgiften kommer att höjas med 38 kronor den 1/7.

Ägande
Föreningen kan godkänna delat ägande, där en eller flera inte kommer bosätta sig i lägenheten, till exempel föräldrar som är med och finansierar son/dotters lägenhetsköp. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1 183 kr. Debiteras säljaren.

Pantsättningsavgift
473 kr/pant.

Övrigt
Det krävs medlemskap i HSB för att bli medlem i föreningen. Köparen bör därför kontakta HSB efter kontraktsskrivning för att påskynda behandlingen av medlemskapen. Ekonomisk förvaltare: HSB.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfymsen.se/news_1.html

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.