BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Slätbaksvägen 8, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 44.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Årstapärla med klockrent läge
Välkommen till en högt belägen tvåa i gott skick.  Här bor du i en gedigen och välskött bostadrättsförening endast ett stenkast från Årsta torg. En suveränt disponerad bostad med hög standard och fantastiskt ljusflöde tack vare gavelläget.

Rymlig och ljus hall som öppnar upp mot lägenhetens resterande rum. I hallen finns gott om plats för avhängning i direkt anslutning till entrén. I hallen finns dessutom originalgarderober som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Säkerhetsdörr är installerad. Vardagsrum med gott om plats för soffa, säng och övrig möblering. Renoverat och väldisponerat kök i tidtypik stil. Invid köket finns matplats för sällskap om ca 2-3 personer. Maskinellt utrustat med diskmaskin, kombinerad kyl/frys, spis och diskho. Gott om plats för arbetsytor och förvaring. Sovrum med plats för dubbelsäng och övrig möblering så som byrå eller sängbord. Stambytt och kaklat badrum med klinkergolv. Utrustat med dusch, handfat, wc, tvättmaskin och förvaring.

- Gavellägenhet
- Rogivande och högt läge
- 2,70 m i takhöjd
- Stora fönsterpartier
- Härligt ljusinflöde
- Bra förvaring
- Närhet till Årsta torg, Liljeholmen och Gullmarsplan
- Två förråd som tillhör lägenheten
- Mycket välskött förening

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 0529. Föreningen Brf Årstaterrassen, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 018 kr (värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband ingår). Andel i föreningen är 0.214 %.

Driftskostnad

Totalt 425 kr/mån (5 100 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 175 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning. .

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Allmänt
Brf Årstaterrassen är en äkta förening. Föreningen består i dagsläget av 33 st bostadshus med 423 lägenheter. Dessa är belägna på Slätbaksvägen 3-48. Byggår 1943.

Föreningen har valt att kollektivt teckna bostadsrättstilläggsförsäkring för samtliga medlemmar hos Trygg Hansa. Det betyder att du själv inte behöver betala för tillägget på din egen hemförsäkring.

Besök gärna föreningens hemsida: http://www.arstaterrassen.se/

Tomträtt
Marken upplåts med tomträtt, omförhandlas 2023. "Den nya tomträttsavgälden som kommer träda i kraft 2023, kommer ej att påverka avgiften dvs höjning av avgiften krävs ej." Enligt styrelsens uppdaterade hemsida från 22 mars 2022.

Avgiftsförändringar
Föreningen sänkte avgifterna med 10 % den 1 januari 2020. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar enligt styrelsens uppdaterade hemsida från 22 mars 2022.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Utförda renoveringar
1988-1991. Husen totalrenoverades med el-, vatten-, och avloppsledningar, gasspisar byttes till elspisar, nya fönster, nya balkonger, fasaderna tilläggsisolerades, taken lades om och ventilationssystemet byttes ut.

2010 Under 2010 drogs bredband in i föreningens fastigheter (1000Mbit som ingår i månadsavgiften).

2014 Takrenovering
2019/ 2020 Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) samt kanalrengöring i föreningens samtliga lägenheter. Energideklaration utfördes under april 2020. Fastigheter har fått betyget E eller F, "vilket är rimligt med tanke på husens ålder. radonmätningen gjordes under 2019 med godkänt resultat. Vi hade alla värden en ganska bra bit under gränsen."
2019/2020 Stamspolning av samtliga avloppsstammar och rör genomfördes.
2021 Installation av 120 st. laddstolpar under hösten 2021. Samtliga motorvärmarcentraler på föreningens parkering kommer att bytas ut till kombicentraler utrustade med två uttag per plats: ett för elfordonsladdning enligt Mode 3 och ett styrbart motorvärmaruttag (precis som idag).

Kommande renoveringar
I övrigt inget större utöver planerat underhåll enligt underhållsplanen t.ex uppfräschning av trapphusen under 2022. Enligt styrelsens uppdaterade hemsida från 22 mars 2022.

"Inga större renoveringar är planerade, förutom allmänt underhåll. Vi har en underhållsplan som sträcker sig till 2070 och revideras varje år efter den årliga fastighetsbesiktningen som görs av oberoende besiktningsman. Baserad på nuvarande underhållsplan och den starka ekonomin som föreningen har idag, klarar vi oss ett bra tag till utan att behöva ta nya banklån." Enligt styrelsen 21/9 2021 även bekräftat på hemsidan november 2021.

I slutet av 2019 stamspolade vi samtliga lägenheter och stammar och passade på att bl a filma och inspektera gods-tjockleken på rören. Det visade sig fortfarande vara i väldigt bra skick (stamrenovering 89-91), bra tjocklek på rören och inga skador av större karaktär. Föreningen räknar med att nästa stambyte dröjer ett bra tag till, ungefär år 2060, enligt styrelsen 21/9 2021.

TV- och internetanslutning
Kabel-tv via Com Hem. Ett basutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband vid Telenor, i alla hus finns nät för bredband och kabel-tv indraget. Grundutbudet av kabel-tv och ett 100/100 Mbit/s bredbandsalternativ ingår i avgiften.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, samlingslokal, flera vackra uteplatser. Föreningen har 2 övernattningslägenheter med adress Slätbaksvägen 7 och Slätbaksvägen 28. Du som medlem kan hyra dem max 5 nätter i rad. I föreningen finns det åtta tvättstugor plus två grovtvättmaskiner. Tvättstugorna finns i hus nummer 7 (2 st), 13 (2 st), 25, 26, 31 och 39. Grovtvättmaskin finns i hus nummer 13 och 31 och de är avsedda för mattor, filtar och dylikt.

Bilplats
Föreningen har 132 parkeringsplatser. 540 kr/mån med elstolpe och 300 kr/mån utan elstolpe.
Garage: För lediga garageplatser i området se: http://www.garageplatsen.se
Inom en snar framtid kommer föreningen låta uppföra laddstolpar för elbilar.

Boendeparkering gäller på gatorna i området med taxa 4 via Stockholm stad.

Ägande
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift med 2.5% (1208 kr) och pantsättningsavgiften med 1% (483 kr) av gällande prisbasbelopp, enligt föreningens stadgar.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.