BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Järla Sjö

Gjuterigränd 26

  • 1 rum och kök
  • 43 kvm
  • 2.495.000 kr Accepterat pris
  • 11598
Värdera din bostad

Beskrivning

Accepterat pris 2.495.000 kr! Kontakta mäklaren för visning på tel 073-616 88 84. Nu har ni chansen att få köpa denna fantastiskt fina och välplanerade 1:a om 43 kvm med radhuskänsla och egen ingång i eftertraktade Järla Sjö! Här bor du med ett magiskt läge med närhet till både stadspuls och natur. Järlasjön som bjuder in till härliga sommardopp och skridskor vintertid.

När man kommer in till bostaden välkomnas man av den trevliga hallen som erbjuder goda avhängningsytor. Vidare in i bostaden kommer man till vardagsrummet med sovdel. Köket erbjuder mycket bra förvaring och goda arbetsytor och den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, inbyggt micro och spishäll med ugn. Matplats till 4-6 personer. Badrummet är helkaklat i naturliga färger och är väldigt generöst med golvvärme, dusch, wc, handfat, vägghängt överskåp och både tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan.

Utanför bostaden har man den stora, härliga terrassen med gott om plats för tillställningar och grillkvällar. En perfekt privat oas för den som önskar att odla och plantera!

Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss till Slussen eller med Saltsjöbanan utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar bussen endast ca 11 minuter. Tvärbanan går från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2030. Bra cykelväg hela vägen till Slussen (6 km).

Denna bostad måste upplevas på plats!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan BV av 2, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 429. Föreningen BRF Marketenteriet i Nacka.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.495.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 3 419 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår). Andel i föreningen är 1.676 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1. Observera att driftskostnader är uppskattade och därmed kan variera.

Föreningen
Föreningens hus stod klara för inflyttning från april 2005. I föreningens finns 38 lägenheter. Ett av husen på grannfastigheten har tidigare fungerat som marketenteri, därav föreningens namn.

Byggnadsår
2005

Uppvärmning
Fjärrvärme

Kommande renoveringar
Altaner på Fyrgränd 5 måste renoveras och en del av fasaden bytas ut mot innergården pga. vattenskada. Detta är under utredning och förväntas åtgärdas under 2023.

Kommande avgiftsförändringar
Ingen planerad avgiftsförändring. 

Gemensamhetsutrymmen
Barnvagnsrum finns bredvid hissen i respektive port. Det finns även två st cykelförråd, ett i anslutning till port 25 och ett vid port 29.

Förråd
Ett stort förråd finns i lägenheten och externa förråd går att hyra från föreningen.

TV- och internetanslutning
Kabel-TV via Telenor där basutbudet ingår i avgiften. Bredband via Ownit mot ett obligatoriskt tillägg om 119 kr/mån.

Bilplats
Gott om parkeringsplatser direkt utanför fastigheten. Boendeparkering i området kostar 400 kr/månad. Garageplatser finns att hyra av samfälligheten i Järla sjö, mer information finns på hemsidan https://jarlasjo.se/omradet-jarla-sjo/parkering/samfallighetens-garage/. 

Ägande
Juridisk person godkänns inte som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgift
En överlåtelseavgift betalas av köparen om 2,5% av gällande prisbasbelopp, 1190 kr. Pantsättningsavgift utgår om 1% av prisbasbeloppet, 476 kr per pant.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Årsredovisning, stadgar och energideklaration finns bifogat till annonsen. Är det något som är av stor vikt för köparen uppmanas denne att kontrollera detta med föreningens styrelse på marketenteriet@jarlasjo.se

Områdesbeskrivning

Järla Sjö är en levande småstad vid vattnet med gator och gränder samt två restauranger. Sköna promenadstråk finns längs områdets brygga, runt Järla- respektive Sicklasjön. 

Järla sjö fick Stadsmiljörådets utmärkelse 2004
Stadsmiljörådets motivering:
Järla sjö i Nacka får Stadsmiljörådets utmärkelse 2004 för förvaltningen av ett industriarv och omvandlingen av detta till en stadsdel för boende, arbete, handel och rekreation. Järla sjö visar att det går att skapa blandade och variationsrika stadsmiljöer som tar vara på det historiska arvet, samtidigt som nya och höga kvaliteter tillförs. Det är just denna koppling som är förutsättningen dels för den spännande och variationsrika miljön, dels för att få lokaler med överkomliga hyror även för småföretagare.

Stadsmiljörådets utmärkelse delas ut till förtänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter. Den består av en bronsplakett, utformad av konstnären Sivert Lindblom och har delats ut sedan 1992.

Friluftsliv
För den som gillar friluftsliv är det nära till Hellasgården.  Järlasjön bjuder till bad, kräftfiske, båtliv samt många aktiviteter på isen vintertid. Båtplatser samt kajakklubb finns i området. I närheten ligger Hammarbybacken som vintertid är en av Stockholms bästa slalombacke men är även populär sommartid med bland annat utegym.

Närservice
En kort promenad från området finns expansiva Sickla köpkvarter med alla tänkbara butiker samt träningsmöjligheter och stormarknad. Här finns även restaurangen Urban Deli för den som vill avnjuta en härlig frukost, lunch, brunch eller middag! Åt andra hållet, även detta på en kort promenads avstånd ligger Nacka Forum.

Parkering och garage
Boendeparkering i Järla Sjö hanteras med digitalt p-tillstånd. I hela Järla sjö gäller gratis besöksparkering via SMSParks app eller SMS under 1 timme. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn. Varje lägenhet kan få två parkeringstillstånd, ett utan kostnad och det andra för 300 kr/månad. Boendeparkering kostar 400 kr/månad vilket innebär att den andra bilen kostar 700 kr/månad inräknat kostnaden för parkeringstillstånd P-tillstånd (400 kr/mån+300 kr/mån).

Garage kostar 900 kr/månad. För parkeringsregler se samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade varför inga garageplatser är personliga. Det finns idag några reserverade platser för elbilar i det stora garaget på Winborgs väg 24 och en elbilplats i det lilla garaget på Gustaf de Lavals väg 5. Månadsavgiften för en elbilsplats är 1 400 kr. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn ca 1 000 kr/månad.

Skolor
I närområdet finns även många bra förskolor och skolor.

Kommunikationer
Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss eller Saltsjöbanan till Slussen eller vidare utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar tåget endast ca 8 minuter. Tvärbanan går från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2030.