BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Ralångsvägen 10, 3 tr

  • 3 rum och kök
  • 63 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden - Tidtypisk och topprenoverad Årstapärla utan dess like
Trea som disponeras som tvåa med optimalt läge mitt i hjärtat av Årsta. Här erbjuds en retropärla i gott skick utan dess like. Lägenheten har ett gynnsamt läge i Årsta med bara några hundra meter till Årsta torg, en promenad bort ligger Årstaviken samt buss och tvärbana som tar dig både till Gullmarsplan och Årstaberg.

- 2,7 m i takhöjd
- Goda möjligheter till egen parkeringsplats
- Topprenoverad med bevarat original
- Rymlig balkong i söderläge
- Stambytt badrum
- Slipat originalgolv
- Stabil förening
- Låg belåning per kvm
- Bredband ingår i avgiften
- Tvättstuga i källaren
- Källarförråd

Rumsbeskrivning
Entré/hall med goda avställningsytor och plats att hänga ytterkläder. I hallen finns dessutom originalgarderober med överskåp. Säkerhetsdörr är installerad. Lägenheten har ett renoverat och platsbyggt kök. Gott om förvaring i bänk- och överskåp. Maskinellt utrustat med kyl/frys, diskmaskin och häll med tillhörande ugn.  Rymligt och ljust vardagsrum som går enkelt att möblera efter drömmar och behov. Här finns slipat och laserat parkettgolv i original och ljusa väggar. Från rummet finns utgång till lägenhetens rymliga och södervända balkong. Lägenheten har två ordentliga sovrum varav ena disponeras som matrum. I ena sovrummet finns gott om förvaring i graderobsvägg från golv till tak. Fräscht och stambytt badrum med klassiska färgval. Här finns wc, dusch, handfat och golvvärme. Förberett för tvättmaskin.

Allmänt om Ralångsvägen
På Ralångsvägen bor du mitt i hjärtat av Årsta. Här erbjuds ett stort utbud av restauranger, service och kommunikationer. Från lägenheten nås Årstaviken med några minuters promenad. Här finns härliga promenad- och joggingtråk och badbryggor. Du kan dessutom cykla till Södermalm på ca 10-15 minuter. Ett optimalt läge med småstadskänsla och med närhet till Stockholm city.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3/3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 05. Föreningen Brf Flåren, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 771 kr (Värme, vatten och kabel-tv ingår). Andel i föreningen är 7.69231 %.

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav El 275 kr/mån, Försäkring 175 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning. .

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Föreningen
I Årsta, ett av Stockholms mest trivsamma områden, ligger fastigheten Flåren 1. Här bor du i en stabil och välskött förening med låg belåning och som förra året amoterade hela 1 800 000 kr och har nyligen sänkt avgifterna med 19,5%. Fastigheten är uppförd 1944 som ett flerbostadshus om tre våningar med 13 lägenheter och 5 lokaler. Bostadsrättsföreningen Flåren bildades 1998.

Tomträtt
Föreningen innehar marken med tomträtt som löper ut 2023. Föreningen har haft en stegvis höjning av tomträttsavgälden.

Genomförda renoveringar
2003-2006 Fasadrenovering
2003-2006 Takrenovering
2005 Balkonger, renovering och utbyggnad
2009 Kökskanaler
2010 Tilläggsisolering vind
2011 Installation värmecentral
2012 Renovering tvättstuga
2013-2014 Stambyte
2015 OVK, besiktning och åtgärder
2016 3-fas
2017 Trapphus, upprustning
2019-2020 Nya maskiner tvättstuga
2020 Stamspolning och enklare takunderhåll

Kommande underhåll
2021 OVK och rensning i ventilationskanaler

Avgiftsförändringar
Efter analys med föreningens ekonomiska förvaltning Nabo har föreningen sänkt avgifterna med 19,5% och amorterat hela 1 800 000 kr.

Parkeringsplatser
Föreningen förfogar över 12 st parkeringsplatser varav 10 st med elplint. Kostnaden är 250 kr utan el, 350 kr med el. Varje medlem är alltså garanterad en parkeringsplats. Kontakta styrelsen vid önskemål om plats.

Aimo är anlitad för parkeringsövervakning.

Hushållsopor
Föreningen har sopnedkast i trappuppgångarna för hushållssopor. Hushållssopor återvinns som energi. Glas, metall, plastförpackningar, textilier och tidningar skall alltså inte slängas i sopnedkastet.

Återvinning
Närmsta återvinningsstation för glas, metall, hårdplast, kartong och tidningar finns på Vättersvägen.

El
Elavtal tecknas av varje enskild medlem.

Gas
Gasavtal tecknas av varje enskild medlem. Ca hälften av lägenheterna har gasspis.

Värme
Fastigheten värms upp med Fortum fjärrvärme.

TV och bredband
Fiber via IP-only och kabel-tv via ComHem. Varje bostadsinnehavare tecknar separat avtal för internet. Kabel-tv ingår.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningen har även ett antal extra förråd för uthyrning för den som önskar. Kontakta styrelsen för mer information.

Cykelförråd
I cykelförrådet finns plats för ett antal cyklar. Använd därför ditt källarförråd för långvarig förvaring av din cykel så att de som regelbundet använder sin cykel har möjlighet att parkera här.

Cykelrummet rensas regelbundet på kvarglömda cyklar. Styrelsen informerar om dessa tillfällen.

Hobbyrum
I hobbyrummet finns möjlighet att genomföra snickeri- och målningsprojekt till din lägenhet. Verktyg som finns i hobbyrummet är gemensamma men ta väl hand om det som finns och meddela styrelsen om något går sönder.

Mötesrum
Mötesrummet används för styrelsemöten samt vid föreningsstämmor.

Tvättstuga
Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren i port nummer 10.

Överlåtelseavgift
1208 kr, debiteras köpare.

Pantsättningsavgift
483, debiteras köpare.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.