BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Hornsgatan 60, 5 tr, vind

  • 2 rum och kök
  • 57 kvm
  • Såld
  • 7700
  • 16
  • 1984
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna fantastiska vindslägenhet belägen invid populära Mariatorget! Här bor ni i en lägenhet med öppna sociala ytor, underbart kök samt typiska detaljer för en vindslägenhet så som snedtak och takfönster. 

Väl inne i lägenheten möts ni av en välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter bakom garderobsvägg. Hallen leder er in till lägenhetens samtliga rum där nylagd ekparkett i alla rum skapar en genomgående känsla. Vidare in i lägenheten möts ni av en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Detta är lägenhetens hjärta och samlingsplats. Vardagsrummet är stort och luftigt med gott om plats för soffgrupp, matbord samt övrigt möblemang. Köket är perfekt för dig som gillar att laga mat eller ha middagsbjudningar. Här finns gott om arbetsyta samt förvaring. Har du alltid drömt om köksö kan det äntligen bli verklighet! Köket är nyrenoverat febaruai 2022 med nya vitvaror så som diskmaskin, häll, ugn, fläkt, micro och kyl/frys. Här finner ni ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare det höga läget i huset och flertalet fönster som dessutom är utrustade med mörkläggningsgardiner. Inte nog med ljusinsläppet så är lägenheten otroligt tyst trots söders puls utanför porten. Det kan finns möjlighet att ta fram takbjälkar för ännu mer vindskänsla, detta har dock inte undersökts av nuvarande ägare utan det får ni i samråd med föreningen undersöka (se mer info under rubriken renoveringar i fakta). Lägenheten är genomgående och sovrummet är beläget mot innergården. I sovrummet finner ni unika nischar samt fönster där ni blickar ut mot takåsarna. Plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang. Badrummet är helkaklat och generöst tilltaget. Här finner ni gott om förvaring, wc, dusch, handfat och en diskret handdukstork. 

Detta är sammantaget en unik lägenhet! Redan innanför porten möts ni av en ståtlig entré i ett hus med byggår från 1895 med ett av Södermalms bästa lägen. Är ni kräsna och vill bo unikt så är detta boende helt rätt för er!