BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Högdalen

Skebokvarnsvägen 366, 10 tr!

  • 2 rum och kök
  • 66 kvm
  • 5008
  • 602
  • 3932
Värdera din bostad

Beskrivning

** EL ingår i avgiften ** Varmt välkommen till ett underbart och ljust boende beläget högt upp i huset utan insyn med områdets tveklöst bästa utsikt! Den fria utsikten från alla rum samt från den stora inglasade balkongen är milsvid och häpnadsväckande med Globen och Tele2 arenan i horisonten! Se fantastiska solnedgångar härifrån och njut av det insynsskyddade läget! Fantastisk förening med låg avgift (Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband och El ingår i månadsavgiften).

Varmt välkommen till Skebokvarnsvägen 366!

- Unik chans med bland områdets bästa utsikt
- Högt upp i huset helt utan insyn (våning 10 av 15)
- Stor och inglasad balkong
- Låg avgift, (Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband, bostadsrättstilläggsförsäkring, IP-telefoni och EL ingår i avgiften).
- Genomgående parkettgolv
- Stort badrum
- Lätt möblerade rum.
- Optimal planlösning.
- Rikligt ljusinsläpp.
- Rikligt plats för förvaring.
- Vacker innergård med grillplats att nyttja.
- Föreningen disponerar även 46 p-platser, varav 22 har motorvärmaruttag och 8 platser är avsedda med laddning för elbilar.
- Gemensamma utrymmen: cykel/barnvagns förråd och sophantering.
- Fantastiska naturnära promenadstråk med massor med lekparker och barnens djur på 4-H gården i Bandängen, bara en bit ner för centrum, här hittar du också utegym.
- Rikligt utbud med service och kommunikationer.

Hall – Inbjudande och praktisk
Välkomnande hall med gott om förvaringsmöjligheter i garderob och rymlig klädkammare. Redan när du tar dina första kliv in i lägenheten så kommer utsikten att fånga din uppmärksamhet. Den här lägenheten är något alldels extra! Snygg klinker på golvet som övergår i ekparkett i resten av lägenheten. Vitmålade väggar. Säkerhetsdörr.

Kök – Stilrent och funktionellt
Köket är lagom stort och lättarbetat även om ni är flera personer här samtidigt. Det finns gott om arbetsytor och förvaring i lådor och skåp. Fina köksskåp, massiv bänkskiva i ek och vitt stilrent kakel ovan. Utrustat med diskmaskin, kyl/frys, spis och fläkt. Ekparkett på golvet och målade väggar. Naturlig matplats alldeles utanför köket.

Vardagsrum – Ljust och fri utsikt
Öppen planlösning med matplatsen och ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna med magisk utsikt. Här finns det plats för soffgrupp, tv-möbel och fåtölj. Ekparkett på golvet och målade väggar.

Solig balkong – Suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne. På balkongen som har sol på eftermiddagen finns plats för en loungedel eller utemöbler som bord och stolar. Här får man ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av fina solnedgångar.

Sovrum – Stort med perfekt förvaring
Rymligt sovrum med himlen som närmsta granne. Här ryms en större säng samt tillhörande sängbord och byrå. Den stora garderobsväggen med skjutdörrar slukar det mesta i klädväg. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.

Badrum & WC Stilrent, stort och bekvämt
Stort och helkaklat badrum med golvvärme. Vitt kakel på väggarna och klinker på golvet. Utrustat med WC, vikbar duschvägg, tvättmaskin och torktumlare samt bänkyta ovan med skåp för förvaring, handdukstork, handfat och spegelskåp ovan.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 10, hiss finns. Lägenhetsnummer 0103. Föreningen Brf Ekbacken i Högdalen.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 525 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband, El och bostadsrättstilläggsförsäkring ingår). Andel i föreningen är 1.3299 %.

Driftskostnad

Totalt 150 kr/mån (1 800 kr/år) varav Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

Betalas av säljaren.

Byggnadsår: 2008
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft
Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Förening och fastighet
Föreningen består av 66 lägenheter byggda 2008/2009 av Veidekke. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Huset inrymmer 66 lägenheter som är fördelade enligt följande:
1 rok 6 stycken
2 rok 20 stycken
3 rok 18 stycken
4 rok 22 stycken
Fördelat på yta och procent av totala ytan 5067 kvm.

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner delat ägande. Minsta ägarandel: 10%. Föreningen godkänner dock ej juridisk person.

Föreningens ekonomi
För ytterligare information om föreningen och dess verksamhet hänvisas till bilagd årsredovisning samt stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp.

Kommande avgiftsförändringar
Det finns för närvarande inga planerade ändringar av månadsavgifterna.

Tv & Bredband
Kollektiv anslutning till digital och analog TV med basutbud och bredband från Bredbandsbolaget. Ingår i avgiften.
Det är Ownit som är leverantör (ISP) av bredband och Bredbandsbolaget som levererar TV-kanalerna. För de som vill ha fler TV-kanaler utöver grundutbudet, eller få bättre bildkvalitet, går det att köpa ett kompletterande utbud via bredbandsnätet av Bredbandsbolaget och Ownit.

Gjorda renoveringar
Inga stora renoveringar då huset är från 2008/2009.

Kommande renoveringar
Inga väsentliga planerade arbeten rörande fastigheten för närvarande.

Gemensamma utrymmen
I huset finns gemensamma utrymmen för: sopsortering, cykelförråd, städrum, barnvagns- och rullstolsrum. I huset finns en lokal för uthyrning till medlemmar. I lokalen finns en bäddsoffa för två personer, två extrasängar, fyra kuddar, fyra filtar. Bord och stolar för sex sittande, toalett med dusch, pentry med ett litet kylskåp, mikro samt kaffebryggare och vattenkokare. Till lägenheter om 4 RoK hör varsitt lägenhetsförråd beläget i källaren. Därutöver finns 25 extra lägenhetsförråd för uthyrning till medlemmarna.

P-plats
Föreningen har tillgång till 46 parkeringsplatser, varav 26 har motorvärmaruttag. Det finns ingen besöksparkering.

Övrigt
Bostadsrätten är pantsatt. Detta innebär att säljaren tagit lån med bostaden som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet eller byter säkerhet i samband med tillträdet.

Lägenheten står som en 2:a i lägenhetsregistret.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift utgår med 2,5% av prisbasbeloppet och betalas av säljaren.

Pantsättning
Vid pantsättning av lägenheten utgår en pantförskrivningsavgift om 1% av prisbasbeloppet och betalas av pantsättaren.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Högdalen
Tidstypiskt 50- tals område med mestadels trevåningshus och punkthus. Radhus tillkom senare del av decenniet. På senare år har även nyare produktion brett ut sig i Högdalen, och pågående just nu är ett helt nytt område med 450 st bostadsrätter under uppbyggnad. Högdalen är ett mycket populärt område som konstant är under utveckling. Området gränsar mot Örbys villor i väst. Mellan Högdalen och Bandhagen ligger en stor härlig parklek, Bandängen med lantgård i stadsmiljö, för de mindre barnen. För det äldre finns Högdalens skatepark som är en så kallad "skatevärld", som ligger ett stenkast nedanför Högdalens Centrum.

Närservice
Högdalens Centrum finns ett stort serviceutbud i form av välsorterade matvarubutiker som t.ex. ICA, Coop och Matdax, apotek och bank, systembolag samt ett flertal affärer som t.ex. Kicks, Jysk och Lindex, restauranger, caféer och gatukök. På sommaren dukas även upp trevlig torghandel med färsk frukt och grönt vid den fina fontänen i Högdalen. Större shoppingmöjligheter finns i Globen City som erbjuder över 60 butiker och nås med tunnelbanan från Högdalen på ca 8 min. Titta gärna in på Högdalens Centrum egna hemsida för mer information.

Omgivningen
Högdalen Centrum har småstadens charm med sina många små butiker och sin trevliga atmosfär. Det finns bland annat en simhall, där det i samma byggnad finns idrottshall, gym samt en bowlinghall. I närheten finns även en av Europas största skateparker. Högdalen har närhet till fina strövområden och sjön Magelungen, som har ett stort frilufts- och naturvärde, för fiske, bad, båtturer och skridskoåkning. I närområdet finns även flera trivsamma grönområden vilka är givna för både picknick och lek.

Kommunikationer
Kommunikationerna med stadsdelen är mycket goda med tunnelbanestationen Högdalen bara någon minut från bostaden. Den tar dig till citylivets begivenheter på ca 10 minuter. Det finns också flera bussar som trafikerar området, bl.a. buss 143 som trafikerar sträckan Liljeholmen, Årstaberg, Älvsjö Station, Hagsätra och Högdalen samt buss 172 som trafikerar Norsborg, Hallunda, Fittja, Huddinge, Högdalen, Gubbängen, Hökarängen, Norra Sköndal och Skarpnäck.

Skolor
Det finns också flera bra både förskolor och skolor i närområdet. Närmast hittar ni Bandhagens skola (åk 0-6), men även Bäckahagens skola (åk 0-9) och Gullvivaskolan (åk 0-6) ligger nära. Ca 1,3 km bort hittar ni Rågsvedsskolan (åk 0-9), 1,5 km bort Sturebyskolan (åk 0-9) och 1,6 km bort Örbyskolan (åk 0-6). För mer information om skolorna i området se www.stockholm.se