BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Saltsjöqvarn

Sjökvarnsbacken 4, 1 tr

  • 3 rum och kök
  • 77 kvm
  • 5.195.000 kr /bud
  • 3336
  • 563
  • 7634
Värdera din bostad

Beskrivning

Fantastisk trea med öppen social planlösning, fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier och en inglasad balkong i soligt söderläge! Läget är utmärkt och lägenheten är som gjord för umgänge. Köket har en matplats som går att duka upp för många gäster vid behov, tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrummet. Köket är nyligen uppdaterat med ny bänkskiva, diskho och nylackade luckor i en sober grå nyans.
Här bor du i en omtyckt BRF som också erbjuder en övernattningslägenhet för gäster till en billig peng. Under fastigheten finns ett garage som är en gemensamhetsanläggning i vilken föreningen disponerar 65 bilplatser.

Detta är en perfekt möjlighet för den som söker en modern och bekväm bostad i en vacker och lugn omgivning. Endast en kort promenad ner till Saltsjön. Underbart vackert med härlig utsikt, båtliv och fina promenadstråk. På hotellet Marina Tower finns den populära restaurangen SQ som under sommarhalvåret har en stor uteservering där du kan stanna till för en helgfrukost eller ett glas vin en solig kväll. I den andra änden av hotellet huserar Sturebadet med gym, hamam, pool och spabehandlingar. Boule & Berså ligger under Danvikstullsbron vid Hammarbykanalens utlopp och är öppen från maj till september. Från kajen ansluter SL-båt som tar en till Gröna Lund och Nybrokajen på ca en kvart. Den som hellre föredrar en promenad når Södermalm på ca 10 minuter. Flertalet bussar tar dig snabbt till Slussen. Ett helt fantastiskt och naturskönt område!

De två sovrummen
Trevlig planlösning där de två sovrummen ligger avskilda från sällskapsytorna, båda med ingång från hallen. Den ena rummet har stor garderobsvägg med skjutdörrar, med plats för massor av förvaring. Väggarna är målade i en snygg och sober rosa kulör. Det andra sovrummet är målat i en fin beige nyans, även här har man bra förvaringsutrymmen i dubbla garderober.

Vardagsrum
Det stora vardagsrummet har ett ljust och fint läge och här kan man möblera på flera sätt, utrymme finns för en stor soffa, tv-möbel, läsfåtölj och en massa växter! Från de stora fönsterpartierna kan man skymta Stockholms inlopp och topparna på de passerande kryssningsfartygen. Från vardagsrummet har man även utgång till den mysiga balkongen.

Balkong
Balkongen blir verkligen till ett extrarum under större delen av året, tack vare inglasningen och läget. Det härliga söderläget resulterar i många soltimmar. Plats finns för en utemöbel och en massa blommor och växter.

Kök
Köket har snygga mörkgråa köksluckor som bryter av fint mot bistrokaklet och den nya ljusgråa bänkskivan. En fin detalj är det avlånga fönstret ovan diskbänken. Mycket bra matplatsdel för minst 6 personer, eller fler om man nyttjar den öppna planlösningen mot vardagsrummet. Den maskinella utrustningen består av kyl & frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn och mikro samt induktionshäll. För den som är i behov av ett extrarum kan möjlighet finnas att dela av matplatsen. 

Badrum
Badrummet är utrustat med golvvärme, dusch, tvättmaskin och torktumlare. Här finns också en praktisk arbetsbänk samt vägghängda skåp. 

Hall
Trevlig hall med plats för bl.a en sittbänk och spegel. Längs ena väggen finns en hatthylla och garderober.
Bostadsrättsinnehavaren förfogar också över ett rymligt källarförråd.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Lägenhetsnummer 04105. Föreningen Brf Utsikten 2 Saltsjöqvarn.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.195.000 kr /bud. Månadsavgift 4 493 kr (värme och vatten ingår. Obl. tillägg om 200 kr/mån för bredband ingår ej). Andel i föreningen är 1.16842 %.

Driftskostnad

Totalt 667 kr/mån (8 000 kr/år) varav El 667 kr/mån. Antal personer: 3. Angivna driftskostnader är schablonmässiga och beräknade utifrån normalår. Tänk på att dessa kostnader kan variera beroende på antal personer i hushållet, levnadsvanor, avtal etc. För tillfället får man räkna med högre kostnader än angivet då framförallt elpriserna gått upp väldigt mycket i pris. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Lägenhetens nettoskuldsättning

696 879 kr

Byggnadsår
2007

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2018 - Stamspolning, lackering entrépartier, målning metalldörrar källarplan, golvvård entrér och cykelrum, justering av inglasningar balkonger, fläktbyte och målning socklar på fasad.
2015 - Byte nödljusarmaturer och reparation hisselektronik. 
2014 - Rengöring och behandling golv i entré och trapphus, åtgärder med anl. av OVK-besiktning, 
2013 - Spolning av avloppsstammar
2013 - OVK-Besiktning

Föreningen och Fastighet
Brf Utsikten 2 Saltsjöqvarn består av 65 lägenheter fördelade på två huskroppar belägna på Sicklahalvön i Nacka. Fastigheten bebyggdes av NCC Construction Sverige AB och första inflyttningarna skedde under perioden februari-mars 2007.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga, bastu, relax, cykelrum samt gästlägenhet. Del av samfällighet.

TV- och internetanslutning
Föreningen har tecknat avtal med Ownit Bredband AB (triple-play). Avgiften för bredbandet läggs på månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/månad.

Hushållsel
Föreningen har upphandlad el så man faktureras i efterhand för sin faktiska förbrukning. Man slipper alltså näthandels-avgiften.

Bilplats
Under fastigheten finns ett garage där föreningen Brf Utsikten 2 disponerar 65 platser. Varje lägenhet garanteras en parkeringsplats i garaget. Administreras av Aimopark.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande, ingen lägsta gräns. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1 313 kr. Debiteras köparen eller säljaren i enlighet med föreningens bestämmelser.

Pantsättningsavgift
525 kr/pant.

Övrigt
För mer information se föreningens hemsida: https://utsikten2.bostadsratterna.se

Områdesbeskrivning

Det här vackra området erbjuder ett brett utbud av restauranger, caféer och aktiviteter. Här finns bl.a. Boule & Berså nere vid Danvikskanalen, Elite Hotel Marina Tower, Fåfängan samt Restaurang J som nås med båt från kajen.

Strax utanför finner du båten som tar dig till Nybroplan på ca 15 minuter.

På gångavstånd tar du dig snabbt till Hammarby Sjöstad och Södermalm med dess rika utbud av butiker, restauranger, caféer mm. Sickla köpkvarter samt Nacka Forum nås smidigt med bil eller kommunala medel. För den aktive erbjuds gym rakt över gatan eller Sturebadets spa och gym i Elite Hotel Marina Towers lokaler.

I Finnboda som ligger precis intill Saltsjöqvarn finns en modern ICA-butik samt populära restaurang Docklands.

För träning eller rekreation finns även på behändigt avstånd Hammarbybacken, Hellasgården, Nyckelviken, Nackareservatet samt alla andra friluftsområden som Nacka och Värmdö erbjuder.