BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmen - Liljeholmskajen

Ekfatsgatan 3, 2 tr

  • 4 rum och kök
  • 102 kvm
  • 7.995.000 kr / BUD
Värdera din bostad

Beskrivning

I Liljeholmskajens högsta hus med sina 26 våningar hittar ni denna välplanerade och rymliga 4:a. Bostaden har allt man kan önska sig; mycket stor balkong med ett härligt läge, genomgående hög standard, social planlösning, två badrum och mer därtill. Snart öppnas den inglasade restaurangen högst upp i huset med panoramautsikt över Stockholm upp. Här bor ni med ett utmärkt läge som bjuder på både natur och storstadspuls med oslagbara kommunikationer inom gångavstånd. 

Bostaden erbjuder öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som binds samman av en ovanligt stor köksö som gör att ytorna passar utmärkt för sociala sammanhang och bjudningar. Den fina kökön i natursten är utrustad med spishäll samt kombinerad inbyggd fläkt. Runt köksön kan fler gäster sitta medan kocken lagar mat, vilket ger en härlig restaurangkänsla. Köksön erbjuder även bra förvaring med underskåp. Ett stilrent och modernt kök i grått som snyggt bryter med de vita väggarna. Här underlättas matbestyren med ordentliga arbetsytor och mycket bra förvaring. Bredvid köket finner ni en bardel med den efterlängtade vinkylen. Mellan köket och vardagsrummet finns gott om plats för matbord för större sällskap. 

Vardagsrummet är väldigt socialt, rymligt och ljust. Här ryms utan problem en ordentlig soffgrupp, fåtölj, bord och mycket mer om så önskas. Från detta rum når ni ut till lägenhetens härliga och mycket rymliga balkong som vetter mot föreningens innergård. Balkongen har fin trätrall med lyxiga inbyggd lampor som snyggt matchar med den platsbyggda loungen. Här kan hela släkten samlas. På balkongen har ni för- och eftermiddagssol på sommaren. 

 

Lägenheten har tre rymliga sovrum med bra förvaringsmöjligheter. I det ena sovrummet finns det gott om plats för dubbelsäng, sängbord och flertalet garderober längs ena väggen. De andra två sovrummen passar utmärkt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Det finns även en rymlig klädkammare i bostaden, där man kan förvara kläder från alla årstider.  

Hallen är rymlig med goda avhängningsmöjligheter samt bra förvaring i form av skjutdörrsgarderoben. Här finns det gott om plats att ställa barnvagnen på stengolvet. Bostaden har två badrum som passar perfekt för stora familjer som vill undvika trängsel i badrummen. Båda badrummen är mycket stilrena som erbjuder exklusiv sten som matchar snyggt med det vita kaklet. Invid hallen finner ni ett av lägenhetens badrum med dusch, handfat och toalett. Det andra badrummet som är det större inger spakänsla och erbjuder badkar, handfat samt en praktiskt avlastningsbänk med tvättmaskin samt torktumlare. Bra förvaring finner ni ovan.

Populärt läge vid Liljeholmskajen nya nybyggda område med närhet till mycket bra kommunikationer,Liiljholmskajens service såsom flertalet restauranger, gym, vårdcentral, livsmedelsbutiker, lekplatser samt skolor och förskolor. Fantastiska träningsmöjligheter runt Årstaviken och dess natur med elljusspår, utegym, badbryggor och härliga promenadstråk. Till Liljeholmens centrum tar ni er till fots på ca 6 min och Södermalm når ni med en promenad på ca 10 min.

Varmt välkomna på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 0039-01-02-21203. Föreningen Brf Kajplats 6.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 7.995.000 kr / BUD. Månadsavgift 5 006 kr (Värme, kallvatten ingår). Andel i föreningen är 0.63 %.

Driftskostnad

Totalt 1 000 kr/mån (12 000 kr/år) varav el 650 kr/mån, vatten/avlopp 100 kr/mån, försäkring 250 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade.

Förening
Föreningen Kajplats 6 och är en äkta bostadsrättsförening med 199 stycken bostadsrätter. Utöver dessa öppnar även två restauranger - en bistro längs med kajen och en högklassig restaurang som kommer drivas av välrenommerade krögaren Frank Barshamoun högst upp på 26:e våningen med panorama utsikt över Staden. Här bor du i stilrena och påkostade lägenheter som är mellan 1-5 rum och kök med gångavstånd till bland annat Hornstull och Tantolunden. Du når dessutom City med tåg  endast 5 minuter bort.

Inredningen i Kajplats 6 är gjord av högsta kvalitet. JM har valt att utgå från den klassiska nordiska formtraditionen, med naturmateria och ljusa färgskalor. Enligt några av husets arkitekter kan husets vertikala gestaltning ses som en förlängning av skogen på berget bakom huset. Husets balkonger blir nämligen klädda i trä tillsammans med fasaden som är uppbyggd av keramiska plattor i olika kulörer och glans. Grannhuset Berghus 3 - som har ritats av samma arkitekter - bildar en brygga mellan björkskogen på berget och Kajplats 6. 

Föreningens ekonomi
Belåning ca 13 234 kr lån/kvm enligt årsredovisning 2021. Inga planerade avgiftsförändringar 2022. Budgeten för 2023 är inte lagd ännu så inget beslut är taget om avgiftsförändringar. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen erbjuder ett övernattnings/styrelserum på våning 25 med milsvid utsikt över Stockholm. Utöver övernattningsrummet finns dessutom en mysig innergård som är tillgänglig för de boende i Brf Kajplats 6. Gården kommer täckas välbyggt trädäck med upphöjda planteringslådor som ger utrymme för granngemenskap. Det planeras en ljusgård med björkar och lek för barnen. På innergården kommer det dessutom finnas en gemensam grillplats. Cyklar förvaras i källaren på huset. Dessa nås direkt via hissarna.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd beläget i källaren. 

Parkering/garage
Parkeringsplatser finns bakom Kajplats 6 på Sjöviksvägen. Dessa platser ligger i Bergrumsgaraget med över 1000 parkeringsplatser där föreningen blockhyr sina platser. I Bergrumsgaraget finns dessutom parkering för MC och besökare. Läs mer på länken: Bergrumsgaraget. 1 450:-/mån.

Planerat underhåll
Huset är nyproducerat från år 2020. 

Internet och kabel-TV
Internet och kabel-TV levereras av Telia med tjänsten Triple-play. Detta debiteras varje bostadsinnehavare separat utöver månadsavgiften. Kostnad är 220 kr per månad. Utöver detta debiteras varje bostadsrättsinnehavare sin egen förbrukning av varmvatten. 

Sophantering
På gatuplanet finns soprum med ingång från gatan. 

Trapphusen
Höghuset har dubbla hissar och kvartersdelen av huset har en hiss per trappuppgång. Restaurangen nås från en separat hiss som inte stannar på någon av bostadsvåningarna. Vid entréerna finns postboxar.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift.
Debiteras köpare från bostadsrättsföreningen.