BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Lidatorp

Åvägen 38

  • 5 rum och kök
  • 124 kvm
  • 8170
  • 321
  • 6715
Värdera din bostad

Beskrivning

I ett grönskande naturlandskap nära hav och skärgård ligger familjeidyllen Lidatorp. Attraktivt och efterfrågat modernt och naturnära boende där vilt som rådjur kan strosa förbi utanför. Omgärdat av sol och massor av lantlig natur finner du här ett ett välskött familjärt kedjehus beläget i bästa läge. Här är det lugna livet på landet med livsglädje men ändå nära kommunikationer och service. Stocholm (Globen) nås med bil på ca 35 min.

Åvägen 38 är modernt och välplanerat med fyra bra sovrum, två påkostade badrum och sobert kök. Tre härliga trädäckade uteplatser är oaser för avkoppling samtidigt som barnen leker med kompisarna i området. Här kan barn växa upp i lugn och trygg miljö med stora bilfria lekytor. Du har fin uppsikt över både den stora gräsytan för större barns spring i benen och den fina lekplatsen för de mindre. Har du hund finns massor av promenadvägar i inbjudande naturlandskap.

Uteplatsen på baksidan med direkt kontakt till vardagsrummet har fast skärmtak. Uteplatsen på framsidan med dörr direkt från köket blir en härlig matplats utomhus stora delar av året. Här har många ljuvliga grillkvällar avnjutits med familj och vänner. Eller ta en fika på soliga trädäcket ute på tomten. Baksidan är fin mjuk gräsmatta och omgärdas av ett modern trästaket med grind mot grönområdet som vackert ramar in fastigheten. Lite mer kulna dagar tänder du en mysig brasa i kaminen som ger värme både för kropp och själ.

Separat förråd och carport som idag används som ett utomhusgym. Carportens tak har förlängts till förrådet. Den generösa uppfarten ger plats till hela sex bilar om det behövs. Gångavstånd till busshållplatsen och motorvägen Nynäshamn-Stockholm når du på 1 min. Stort serviceutbud finns inom några minuters buss/bil i både Nynäshamn och Ösmo.

 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 5 rum och kök varav 4 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund. Stomme: Träregelstomme. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Tak: Betongpannor. Murstock: Plåt. Ventilation: FTX System. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp. Plåtarbete: Lackerad plåt. Fönster: 3-glas. Eldstad: Vedkamin.

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump, vattenburet system + en nyinstallerad internetstyrd luft-luft AC/värmepump, Vedkamin.

TV- och internetanslutning

Fiber via Telia. Husägaren står för eget abonnemang (ca 5 500 kr/år).

Driftskostnad

Totalt 3 428 kr/mån (41 136 kr/år) varav El 1 300 kr/mån, Vatten/Avlopp 842 kr/mån, Sotning 42 kr/mån, Samfällighet 500 kr/mån, Försäkring 745 kr/mån. Antal personer: 4. uppgift om kostnad el är basared på senaste året och kan vara lägre än framtida elkostnad. Nuvarande årsförbrukning ca 16 500 För fiber (internet) tillkommer kostnad med med 500 kr/mån.

Servitut & gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning NYNÄSHAMN LIDATORP GA:2
GA2

Gemensamhetsanläggning NYNÄSHAMN LIDATORP GA:1
GA1

Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.

Rumsbeskrivning

Vid entrén finner du det första trädäcket med plats för utomhusmatsal och grill. Förutom entrédörren har även köket en utgång till uteplatsen. Här har många ljuvliga grillkvällar avnjutits med familj och vänner. Efter entrédörren är det en hall med skjutgarderober för kläder och skor samt en klädkammare. klinker på golvet. 

Entréhallen leder in i ett stort kök med gott om plats för matlagning och måltider. Här ryms ett matbord för 6-8 personer och de tre stora fönstren ger mycket ljus. Modernt mellanmörkt enstavs parkettgolv och vita väggar, vit  skåpinredning och sober stensättning som stänkskydd över mörkgrå diskbänken med spotsbelysning och gott om eluttag. Mycket skåp ger stora förvaringsmöjligheter och köket är modernt utrustat med rostfria vitvaror - häll/ugn och spisfläkt, diskmaskin, integrerad micro i god arbetshöjd samt fullhöjds kyl samt frys (Siemens).

Jämte köket finns en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, VVB samt bänk med ho och plats för tvätt och utrustning på hyllor. Våtrumsmatta på golvet.

Fortsätter du mot vardagsrummet är det till vänster trapphuset med mindre yta jämte och dagens ägare har vinkylen placerad där. Till höger hittar du entrévåningens moderna badrum. Mörkgrått klinkergolv och modern vit kakelsättning på väggarna och vädringsfönster. Här finns duschhörna med takdusch och vikbara glasväggar, wc, handfat i kommod och badrumsskåp med spegel samt handdukstork. Inbyggda spots i taket.

 

Vardagsrummet är ljust med tre fönster och vita väggar. På golvet är det fortsatt modernt mellanmörkt enstavs parkettgolv och mitt i rummet hittar du en braskamin som lite mer kulna dagar ger värme både för kropp och själ när du tänder upp en härligt sprakande brasa. Från vardagsrummet går du ut på det större trädäcket under skärmtak på baksidan. Här rums en rejäl soffgrupp för mysiga kvällar under sommaren. 

 

Tar du så trappan upp når du fyra sovrum och ett ytterligare badrum. Alla sovrummen är i bra storlek, ett är lite större med rymlig klädkammare. I det rummet passerar braskaminens skorsten och ger fin värme även i sovrummet när braskaminen används. Övre hall och alla fyra sovrummen har ekparkett på golven och tapet på väggarna. I trapphuset är en luft-luft AC/värmepump placerad (kan även styras via internet).

Badrummet har mörk klinker på golvet och moderna stora kakelplattor på väggarna samt vädringsfönster. Här finns badkar med takdusch, wc, handdukstork (el), handfat i kommod med sensorstyrd beröringsfri vattenkran och badrumsskåp med spegel. Inbyggda spots i taket.

 

Vid infarten finns rejäl plats för upp sex bilar om det behövs. I carporten är det idag ett utomhusgym för aktivt liv men naturligtvis kan det ställas bil även där. Carportens skärmtak är förlängt ända till förrådet. Gräsmattan på baksidan ramas in av ett modernt staket med grind mot de stora lekytorna för barn och i hörnet finns ytterligare en solig trädäckad uteplats. 

 

Områdesbeskrivning

ALLMÄNT OM LIDATORP

Lugnt och trivsamt område mellan Nynäshamn och Ösmo. En riktig familjeidyll för stressade storstadsbor. Här kan vilt som till exempel rådjur strosa förbi ditt köksfönster. Det är ca 8 km till Nynäshamn och ca 2,5 km till Ösmo. Här finns många vackra strövområden i lantlig idyll och sjön Älvviken.

Väg 73 (motorväg) mellan Nynäshamn och Stockholm ligger nära men stör inte alls utan ger snabb tillgång bilväg mot Stockholm. Stockholm (Globenområdet) når på ca 35 minuter med bil eller direktbuss. Lokal buss till Ösmo eller Nynäshamn.

 I Ösmo finns pendeltåg/buss-station med infartsparkering. Vid Ösmo trafikplats finns hållplats för direktbuss 861 till Gullmarsplan.

 I närheten finns flera kommunala förskolor samt grundskolorna Vanstaskolan F-9, Tallbackaskolan F-5. Gymnasieskola finns i Nynäshamn.

 

Daglig service finns i både Ösmo och centralorten Nynäshamn. Från Lidatorp når du till exempel Sjötelegrafen med bland annat Maxi. Men inom kort avstånd finns även Coop, Lidl, Willys, Matrix, Priskrossaren med flera. Här finns även det mesta du behöver dagligen inom service, vård och skolor.

 

 

Nynäshamns kommun är inte bara centralorter som Nynäshamn eller Ösmo utan består även av stora genuina lantbruksområden med hästgårdar, ängar och hagar, men även massor av skärgårdsområden och många badplatser och öar att besöka.

Från Nynäshamn når du en mängd vackra skärgårdsöar som Öja, Landsort, Nåttarö, Rånö eller Ålö-Utö.

 

Nynäshamns hamn är en modern passagerar- och godshamn. I dag är Nynäshamn en av tre hamnar på fastlandet som trafikeras av Destination Gotlands och Gotlandsbåtens färjor till Visby. Härifrån trafikeras även destinationerna Gdansk, Ventspils och Liepaja. Nynäshamn tar även emot större internationella kryssningsfartyg som inte har möjlighet, eller inte vill, ta sig in genom Stockholms skärgård.

 

Ett fåtal kilometer bort finns Sorunda Ridklubb vid Ösmo men likaså Nynäshamns ridklubb vid infarten mot Nynäshamn. Rummeltorp är även ett alternativ.

 

I Ösmo respektive Nynäshamn finns mängder av idrottsklubbar och många idrottshallar, -idrottsplaner. Ishallen ligger vid Kvarnängen med både tennis, idrottshallar och idrottsplaner samt många motionsspår.

Nynäshamns gymnasium ligger granne med Kvarnängen.

Någon km närmare Nynäshamn ligger Nynäshamn tennisklubb.

I Nynäshamn finns flera båtklubbar och Nynäshamns seglarsällskap.

 För den golfintresserade finns fina Körunda golfbana med hotell ca 5 km från Lidatorp.

 

 

Nynäshamn bjuder på landsbygd & skärgårdsmiljö med livskvalité men samtidigt kan du relativt snabbt ta dig närmare Stockholm. I Hamnen finns mysiga restauranger, små hamnbodar, Rökeriet, fisk & skaldjur, och båttrafik. varför inte ta en tur ut i skärgården? Eller besöka det lokala bryggeriet? Eller promenera längs Nordens längsta pir belägen i hamnen?

 Men Nynäshamn bjuder även lantbruksnatur och stora naturområden. Kanske vill du surfa ute vid Stenstrand?

 Vill du bada på en sandstrand med bryggor och hopptorn ligger Nickstabadet ca 5 km bort men Nynäshamn har mängder av fina badplatser att besöka, till exempel Rangsta, Stora Vika, Käringboda, Lövhagen eller ute på Torö respektive Lisö.