BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Tegelviksgatan 41

  • 2 rum och kök
  • 73 kvm
  • 6116
  • 153
  • 21366
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden - Gaveltrea tvåa med både balkong och uteplats
Här bor du i en ljus och välplanerad tvåa med klockrent läge. Denna lägenhet har allt du kan önska så som utsikt mot lummig omgivning, väl tilltagna ytor och mycket vackra materialval. Lägenheten är belägen på populär adress mitt med närhet till service, kommunikationer och natur.

- Gavellägenhet
- Möjlighet att göra om till trea
- Insynsskyddad
- Balkong och uteplats
- Mycket gott skick
- Lummig omgivning
- Ljusinsläpp från olika väderstreck
- Förening med god ekonomi
- Bredband ingår i avgiften
- Föreningen äger marken

Rumsbeskrivning
Välkomnande och ljus hall som öppnar upp mot lägenhetens resterande rum. Invid hallen finns gott om plats för avhängning i direkt anslutning till entrén. I hallen finns dessutom flera garderober. Säkerhetsdörr är installerad. Väl inne i lägenheten möts du av ett ljust och rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier i olika väderstreck. Tack vare de generösa ytorna kan du enkelt möblera utifrån drömmar och behov. Från rummet nås lägenhetens rymliga balkong belägen på entréplanet. Detta är utan tvekan bostadens hjärta och bidrar till ytterligare känsla av rymd. Detta utrymme går att nyttja som ett extra rum årets alla årstider. Invid balkongen finns ytterligare en uteplats som tillhör lägenheten. Välbevarat och gediget kök med gott om plats för förvaring och arbetsytor. Maskinellt utrustat med fullstor kyl och frys, spis med tillhörande ugn och diskmaskin. Invid köket finns matplats för sällskap om ca 8-10 personer.  Utöver detta finns ett och insynsskyddat sovrum med plats för dubbelsäng och övrig möblering. Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv. Utrustat med dusch, förvaring och wc. Förberett för tvättmaskin.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan -1. Lägenhetsnummer 0001. Föreningen Brf Mandeln.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 659 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV och bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 425 kr/mån (5 100 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 175 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

360 825 kr

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Byggnadsår
1999.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Mandeln bildades 2002 och har adress Tegelviksgatan 41 - 51 samt Nackagatan 19, 21, 23 och 29. husen uppfördes 1999. Föreningen består av 115 lägenheter, varav 114 är bostadsrätter och en är hyreslägenhet. Föreningen har fyra hyreslokaler som hyrs ut till två förskolor, ett kontor och till en sushibar. 3 st hyresrätter har sålt och ombildats de senaste 2 åren och 7 miljoner har använts för att amortera på föreningens lån vid årsskiftet 2021/2022..

Lägenhetsfördelningen är enligt följande; 12 st 2 rok, 35 st 3 rok, 12 st 4 rok, 7 st 5 rok.

Besök gärna föreningens hemsida: www.mandeln.se.

Tomträtt
Föreningen äger marken sedan 2008.

Gemensam el
Föreningen har gemensam el. Detta innebär att elen automatiskt debiteras separat efter förbrukning per lägenhet.

TV- och internetanslutning
Sedan januari 2021 har föreningen gemensamt Internet via Stockholm Stadsnät, vilket finansieras genom ett tillägg till årsavgiften (f n 69 kr per månad). Fastigheten har Comhem kabel-TV där de fria markbundna kanalerna sänds ut. För större TV-utbud eller Internet vida kabel-TV krävs att abonnemang tecknas med Tele2 med ytterligare debitering.

Kommande renoveringar
Föreningen gör löpande reparationer enligt en framtagen underhållsplan och för nuvarande (vår till höst 2022) pågår underhåll av altaner och vissa fasadpartier.

Nyligen gjorda renoveringar
2020-2021 uppgradering av skalskyddet i form av nytt låssystem och installation av porttelefoni

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har 3 tvättstugor och en grovtvättstuga, föreningslokal med övernattningslägenhet, cykelförråd, barnvagnsrum, gård med utemöbler samt boulebana. Till lägenheten hör ett källarförråd. Utöver detta förråd har föreningen extra förråd som går att hyra

Bilplats
Föreningen äger ett garage tillsammans med brf Sjölejonet. Brf Mandeln disponerar 40 bilplatser och fyra mc-platser. Plats kan hyras till en kostnad från 1 650 kr/månad för bilplats och MC-plats till en kostnad om 723 kr/månad (ingen kö i dagsläget 2022-09-19). Elbilsplatser finns.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu- och fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande om det är makar, föräldrar, sambor eller registrerade partnerskap. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift & pantsättning
Överlåtelseavgiften är 2,5 % av basbeloppet och betalas av köpare. Pantsättningsavgiften är 1 % av basbeloppet.

Övrigt
På grannfastigheten - där SL:s bussdepå ligger idag, planerar Stockholms stad sju nya bostadskvarter med cirka 1 240 lägenheter. Den 6 mars 2017 antog kommunfullmäktige detaljplanen för området. Preliminärt blir byggstarten för de första bostadskvarteren 2019 eller 2020. Innan bostäderna börjar byggas ska den gamla bussdepån rivas. Tidplanen för rivningen är inte fastställd. SL:s nya bussdepå i Fredriksdal beräknas vara klar under 2017.

Staden planerar att bygga sju nya bostadskvarter med totalt ca 1 240 lägenheter. Fördelningen blir ca 665 hyreslägenheter och 575 bostadsrättslägenheter. Staden planerar också för två nya förskolor med totalt 10-12 avdelningar. För att knyta ihop kvarteren planeras ett gång- och cykelstråk genom området.

Förhoppningen från Stockholms stads sida är att "Persikan" ska bli en levande och varierad stadsdel. Det planeras för lokaler i kvarterens bottenvåningar för butiker, bland annat en större livsmedelsbutik, och annan service. Tunnelbanans planerade förlängning, med uppgångar i området, kommer också att skapa mer dynamik.

Persikan är idag ett industrikvarter med SL:s bussdepå som en barriär i området. De nya kvarteren som planeras kommer att binda samman området vid Hammarby Sjö med övriga Södermalm och fungera som en fortsättning på den gamla stenstaden.

Kontakta Stockholm stad och/eller läs mer på deras hemsida för mer information i detalj.

Områdesbeskrivning

Allmänt om området
Kvarteren härom kring har gamla anor, omskrivet av bl.a. Per Anders Fogelström i "Mina Drömmars Stad" och Holger Rosman. Det vimlar av intressanta namn och platser i omgivningarna kring kvarteren Barnängen - en verklig kulturmiljö att ta del av.

Området är i övrigt mycket lugnt och barnvänligt utan genomfartstrafik men ändå nära till Söders puls. Här finns populära promenadstråk runt hörnet längs vattnet vid

Hammarbykajen och invid grönområden som Vitabergsparken och Blecktornsparken. Flera dagis och skolor finns också i närheten. Bra kommunikationer med flertalet busslinjer finns i närområdet som snabbt tar dig till Södermalmstorg vid Slussen och vidare.

I direkt anslutning finns även ett generöst utbud av resturanger, shopping och dagligvaruhandel. Ringens köpcentrum innehåller över 60 butiker. Här finns även systembolaget och den populära resturangkomplexet Teatern. Dessutom finns här trevliga lokala resturanger Bleck, Bacaro och Dirty Vegan för att nämna några.

Kollektiv trafiken i området är omfattande och erbjuder en mängd lokala busslinjer. Till Skanstull och tunnelbanan är det en kortare promenad.