BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmskajen

Hildebergsvägen 4, 3tr

  • 4 rum och kök
  • 95 kvm
  • 6.995.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Högt upp i huset med magisk milsvid fri utsikt över Stockholm. Bostaden ligger med ostört läge och har perfekt planerade ytor med både gavelläge och stora fönsterpartier som medför rikligt med ljusinsläpp och underbar fri utsikt över Stockholm och så långt ögat når. Här finns även utgång till en stor solig balkong med skjutbar inglasning som förlänger balkongens säsong ytterligare. 

Lägenheten är stilren och modern med en mycket välplanerad layout där man har en god balans mellan de sociala ytorna i delvis öppen planlösning och de tre stora sovrummen. Generösa fönsterytor i gavelläge i kombination med lättillgängliga rum skapar en ljus och luftig atmosfär, helt utan insyn. Här finns även två välutrustade badrum, både med dusch och badkar. Bostaden har genomgående behagliga färg- och materialval där allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet. Ett boende att trivas i året runt, i stabil förening med ett ostört läge på lugn återvändsgata med lekytor utan porten. 

Närområdet är perfekt för barnfamiljen med korta gångavstånd till flera populära förskolor och lekplatser. En ny grundskola för F-9 (Sjöviksskolan) ligger på andra sidan vägen. Utanför porten finns även en stor gård med perfekt lekplats för alla åldrar. Kommunikationerna är dom bästa med tvärbanan, bussar och pendeltåg (citybanan) som nås med kort promenadavstånd. Härifrån finns även Årstabron som snabbt tar dig över till city med cykel eller till fots. Till Liljeholmen Centrum tar ni er till fots på ca 15 min och till Södermalm på ca 20 minuter. Liljeholmens Galleria har all tänkbar service med ett 90-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek. Här finns också anslutning till t-bana, tvärbana och bussar.  

Här trivs man och det är bara att flytta in! 

Generellt om lägenheten

Hall – Inbjudande och ljus
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt med ljusa väggar. På golvet ligger ett vackert stengolv som övergår till ekparkettgolv som löper vidare i hela bostaden. Hallen har säkerhetsdörr och erbjuder bra förvaringsytor via en rymlig garderob med skjutdörrar.        

Hemtrevligt kök  – Plats för stora sällskap
Hemtrevligt kök med fokus på njutning och umgänge där man genom en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet skapat en skön harmoni med stora sociala ytor. Köket har goda arbetsytor och en praktisk rostfri diskbänk med vitt kakel ovanför. Goda förvaringsmöjligheter bakom vita skåp. Köksutrustningen består av hel kyl och frys, induktionshäll, diskmaskin samt inbyggd varmlufts- och mikrovågsugn. Allt smakfullt och påkostat i rostfritt. Här finns matplats för det stora sällskapet med fri utsikt via stora fönsterpartier med gavelläge.    

Balkong  Sommarens räddning
Från vardagsrummet når man en stor balkong som har makalös utsikt. Här kan med fördel njuta av sommaren ostört på första parkett och blicka ut över Stockholm med flertal kända landmärken i blickfånget. Här finns även skjutbara glaspartier som med fördel gör att man kan njuta av balkongen året om. 

Vardagsrum – Fokus på umgänge
Stort vardagsrum som karaktäriseras av generösa fönster i gavelläge och erbjuder underbar utsikt över stans takåsar. 
Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Sovrum 1 – Stort och rogivande
Stor sovrum med plats för dubbelsäng. Rummet ligger med ostört läge och har fri utsikt, utan insyn. Förvaringen är den bästa med rymlig garderobsvägg med skjutbara dörrar.

Sovrum 2 – Lugnt och ostört läge
Rymmer även det med dubbelsäng och arbetshörna. Rummet har härligt ljusinsläpp och ostört läge mot gården.

Sovrum 3 –  Rymligt och ljust
Perfekt som barnrum eller kontor. Även detta rum ligger i ostört läge mot gården.

Badrum 1 - Stilfullt & välutrustat
Tilltalande badrum med väggar i vitt och på golvet ligger ett passande klinkergolv med golvvärme som bryter av på ett stilfullt sätt. Badrummet är utrustat med badkar, wc, kommod, spegelskåp, samt tvättmaskin och torktumlare med praktisk bänkskiva och överskåp ovanför.  

Badrum 2- Praktiskt & bekvämt
Ligger intill hallen. Vita kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med wc, kommod och dusch. 

Förråd
Till lägenheten hör ett mycket rymligt källarförråd.

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 4 rum och kök . Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 1344. Föreningen Brf Sjövikshöjden.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6.995.000 kr /Bud. Månadsavgift 5 849 kr (Vatten, Värme ingår).

Driftskostnad

Totalt 231 kr/mån (2 772 kr/år) varav övrigt 231 kr/mån. Övrigt: 231 kr/mån är obligatorisk avgift för kabel-tv och bredband.

Byggnadsår
2006.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Sjövikshöjden består av tre hus som ligger på Hildebergsvägen 2, 4 och 6 i det nya och populära området Liljeholmskajen/Sjövikshöjden. Föreningens hus rymmer totalt 84 lägenheter om 1-4 rum och kök. Föreningen äger marken och beskattas som en äkta bostadsrättsförening. Husen är uppförda av JM och stod färdiga 2006.

Utförda/kommande renoveringar
Fastigheterna byggdes under 2006, och några större renoveringar är därför inte aktuella.   

Tv och bredband
Telia. Tv paket Lagom med 40 kanaler, digital tv och Bredband 700/700 Mbit/s. Obligatorisk kostnad om 231 kr per månad som kommer utöver månadsavgiften men på samma avi.

Gemensamhetsutrymmen
Till alla lägenheter hör ett rymligt förråd. Föreningen har en stor och välutrustad tvättstuga på Hildebergsvägen 6 och ett cykelrum finns i varje portuppgång. I källarplanet på Hildebergsvägen 4 finns även en kombinerad gästlägenhet/festlokal med plats för fyra sovplatser och dusch samt toalett: Här finns utmärkt utrymme för kalas och fest med soffa och sittplatser för 20st. Kostnad är 250 kr/dygnet. Sopsorteringskärl finns i miljöstugan på gården.

Parkering
Det finns 40 garageplatser 10st med laddstolpe) och 9 parkeringsplatser på gården att hyra för medlemmarna.  Garageplats kostar f.n. 1000 kr/månad och parkeringsplatserna utomhus kostar f.n. 600 kr/månad. Det är för närvarande kö till parkeringsplatserna. Parkeringsplatserna administreras av HSB. 

Ägande
Jurtidisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.


Föreningens hemsida
www.sjovikshojden.se

Områdesbeskrivning

Liljeholmskajen
Vid Kajen har en ny stadsdel med riktig innerstadskänsla växt fram. Här bor man med direkt närhet till stora grönområden, Mälaren och innerstaden. Här finns det verkligen något för alla!

Kommunikationer
Liljeholmskajen har ett utmärkt läge oavsett om man åker kollektivt, med egen bil, cyklar eller går. Att kajen är en del av innerstaden märks också på det stora utbudet av kollektivtrafik som erbjuds. Tvärbanan går genom området med stationen Årstadal. Liljeholmstorget, som ligger en kort promenad bort eller en minut med tvärbana eller buss, är knutpunkt för kollektivtrafiken med både bussar, t-bana och tvärbana. I närbelägna Årstaberg stannar även pendeltåget. Med bil är det enkelt att komma direkt upp på Essingeleden.

Service och butiker
På Kajen finns flertalet populära kaféer, restauranger, livsmedelsbutiker och butiker. Liljeholmsgallerian ligger även inom bekvämt gångavstånd från Kajen. Gallerian innehåller ett 90-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek. I området finns flertalet förskolor. Strax intill Hildebergsvägen (100m) finns nybyggda Sjöviksskolan som rymmer f-9:an. 

Fritid, natur och rekreation
Som boende på Liljeholmskajen har man närhet till både vatten, natur och många olika fritidsaktiviteter. Inom kort promenadavstånd ligger det stora orörda naturområdet Årstaskogen som gränsar till Årstavikens strand. Här bor man invid vattnet och kan ta trevliga promenader utmed kajen eller ett dopp direkt från någon av bryggorna. Under kalla vintrar kan man även åka skridskor på Årstaviken.

Närmsta grannen Södermalm
Bekvämt gång- och cykelavstånd till Södermalm via såväl Årstabron som Liljeholmsbron. På Södermalm finner man ett mycket rikt utbud av restauranger, pubar och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden.