BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Erstagatan 22, 2tr

  • 3 rum och kök
  • 74 kvm
  • Såld
  • 6973
  • 67
  • 4222
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till detta drömhem med samtliga attribut, högt belägen på våning två på höjden av trevliga Erstagatan och mot en lugn och lummig, enkelriktad del av Åsögatan. I funktionalistisk, välskött fastighet från 1939 finns nu möjligheten och flytta in på en attraktiv adress i populära SOFO, nära både Nytorget och Vitabergsparken. Här finner ni ett hem som badar i ljus tack vare sitt härliga hörnläge, med stora fönsterpartier och rymlig balkong i två väderstreck med utsikt över grönska och Åsöbergets kulturhistoriska trähus. Centralt placerad i lägenheten sprider den öppna spisen värme och hemtrevnad.  

I lägenheten möts ni av en underbart luftig och inbjudande känsla med generös takhöjd, där tidstypiska detaljer samspelar med moderna materialval i en harmonisk balans. Lägenheten har de senaste åren renoverats med fingertoppskänsla och optimerats med ett nytt stilrent kök i ek och smarta lösningar i öppen planlösning mot vardagsrummet. Här finner du genomgående fiskbensparkett och stilfulla ytskikt, bevarade vackra originaldetaljer såsom serveringsskåp, fönsterbrädor i kolmårdsmarmor, och fönsterpartier med spanjoletter.

Det härliga köket har utrymme för större matplats, där hela familjen och vännerna ryms. Här behöver ni inte kompromissa utan får ett komplett kök med all maskinell utrustning av hög kvalitet. Stort och luftigt vardagsrum med gott om sällskapsytor och plats för hemmakontoret – utrymme för både soffa och fåtölj framför den härliga öppna spisen. Härifrån har ni utgången till den rymliga hörnbalkongen som går att möblera upp ordentligt tack vare den generösa ytan. Här skiner solen från tidig morgon till sen lunch, och kikar in igen vid middagstid under sommarhalvåret.

Fin separat wc och badrum – en stor fördel om man är flera i familjen! Badrummet inrymmer badkar och är fräscht helkaklat samt stambytt och förberett för tvättmaskin. Utöver det har ni två rogivande och rymliga sovrum som finns belägna i vardera ände av lägenheten. Flera platsbyggda förvaringslösningar samt gott utrymme för ytterligare förvaring i både sovrum, hall samt i det rymliga vindsförråd som tillhör.

Föreningen är välskött med väldigt god ekonomi, med stora lokalintäkter och två nyligen avyttrade hyresrätter som gett ett rejält tillskott i kassan på 11,5 milj kr, samt en låg belåningsgrad om endast ca 3 000 kr / kvm. Föreningen har även en härlig gemensam takterrass med soligt söderläge, möblerad med utemöbler, parasoll och grill. I fastigheten finns utmärkta bekvämligheter såsom nyrenoverat (sommar 2022) barnvagnsrum/cykelförråd, modern tvättstuga, eget gym och samtlig sortering i grovsoprum.

Läget är verkligen optimalt –  lugnt men med det bästa Söder har att bjuda om knuten – grönområden, ansedda restauranger, barer och caféer. Flera bussar trafikerar i området med hållplats nära porten och den nya tunnelbanestationen Sofia byggs med närmaste uppgång vid Stigbergsparken endast ett stenkast bort. Lägenheten passar utmärkt för både paret eller familjen som uppskattar att ha samtliga bekvämligheter i både lägenhet såväl som i fastigheten. Sammantaget ett riktigt drömhem där ni bara kan ställa in möblerna och börja bo – varmt välkommen på visningarna!