BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen

Fridhemsgatan 53, 4tr

  • 1 rum och kök
  • 25 kvm
  • 3.200.000 kr Accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Accepterat pris

Här erbjuds en industriell och exklusivt hem med drygt 8 kvm fönsteryta med fri utsikt mot lummiga innergårdar och Karlbergs slott! 

Här kombineras charmig och vackert 20-tal med Oscar Properies moderna industriella charm i den gamla Chokladfabriken. En otrolig rymd skapas tack vare de vackert spröjsade fönsterpartierna kombinerat med en takhöjd om ca 3 meter. Genomgående så är det smakfulla och exklusiva materialval som både ska vara visuellt vackra och slittåliga. Alla detaljer är noggrant utvalda och bildar tillsammans en välkomponerad enhet. Golven består av vitpigmenterat, hårdvaxoljat askträ i finaste sortering från Danska Wiking Gulve. Strömbrytare, eluttag och element har en klassisk utformning. Dimbara takarmaturer i porslin betonar byggnadens industriella 1920-tals karaktär. Bostaden har väggar målade i vit nyans som tillsammans med de ljusa golven reflekterar in det naturliga ljuset. Tak och snickerier är vitmålade och högskåp samt garderob har en klassisk grå nyans.

Köksstomme kommer från Kvänum. Den maskinella utrustningen består av en stilren induktionshäll och inbyggnadsugn från det prestigefyllda italienska familjeföretaget Bertazzoni, fläktkåpa från Fjäråskupan samt inbyggd kyl/frys och inbyggd diskmaskin från Siemens. Exklusivt och modernt badrum med tvättpelare. Missa inte detta unika tillfälle att förvärva den perfekta ettan med bästa läge på Kungsholmen! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 4 . Föreningen Brf Chokladfabriken.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.200.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 1 395 kr (värme, vatten, bredband och IP-TV ingår).

Driftskostnad

Totalt 250 kr/mån (3 000 kr/år) varav El 150 kr/mån, Försäkring 100 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen
Oscar Properties totalrenoverade Chokladfabriken 2013-2015 och omvandlade lokalerna från kontor och chokladtillverkning till 85 bostadslägenheter och 5 lokaler. I samband med renoveringen bildades bostadsrättsföreningen i syfte att förvärva fastigheten. Föreningen sålde lägenheterna till medlemmarna med inflyttning 2015. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.

Fastigheten
Fastigheten består av två huskroppar med ingång från Industrigatan 2 A och Fridhemsgatan 53. De två huskropparna har något olika karaktär och uppfördes ursprungligen under 1920- och 1970-talet. Totalt finns 85 lägenheter om 1 - 5 rok och den totala bostadsytan uppgår till 7 044 kvm. Hiss finns i båda trappuppgångarna. Mellan huskropparna med ingång från Industrigatan finns en innergård. Båda huskropparna har access till garaget via hiss och trappa. Det finns ingen gemensam tvättstuga i föreningen då alla lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare. Samtliga lägenheter har källarförråd av något varierande storlek. Soprum och återvinningskärl finns i källaren. Föreningen har cykelställ på gården och i källaren samt låsbara barnvagnsförråd. Fastigheten är ansluten till fjärrvärmenätet.

Ekonomi
Föreningens ekonomi beskrivs i årsredovisningen. Räkenskaperna förs kalenderårsvis. Föreningsstämma hålls normalt i maj månad. Fastigheten är i gott skick och styrelsen har inte identifierat några större renoveringsbehov de närmaste åren utöver normalt löpande underhåll. Föreningen har god ekonomi och amorterar i dagsläget 3 mnkr av kapitalskulden på årsbasis. Inga avgiftshöjningar är planerade i närtid. Avgift per kvm uppgår till ca 650 kr.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Renoveringar
Fastigheten totalrenoverades av Oscar Properties innan bostadsrätterna såldes. Det innebär att styrelsen inte räknar med att behöva genomföra några större renoveringar under de närmaste åren.

Tv och bredband
Alla lägenheter har fiberanslutning från Ownit. I månadsavgiften ingår bredband med hastigheten 250/250 Mbit/s samt ett basutbud av TV-kanaler.

Parkering
I källarplan finns 57 garageplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. 45 av dessa har installerade laddstationer för elbilsladdning.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok, minsta ägarandel 10%.

Överlåtelseavgift
1 190 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
476 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Allmänt om området
Här bor du nära vattnet längs Kungsholms Strand som karaktäriseras av sin närhet till vattnet samt härliga promenad- och joggingstråk. Här finns bl.a. Västermalms Båtklubb (anno 1919) vid Karlbergssjön mitt emot Karlbergs Slott.

Närhet till både Fridhemsplans och Kungsholms Torgs pulserande utbud av restauranger, caféer, butiker och all tänkbar service. Scheelegatan och Fleminggatan är populära gator runt husknuten. Citypuls & grönska i härlig balans med shopping i bl.a. populära Västermalms gallerian kombineras med sköna strandpromenader. I närheten hittar du livsmedelsbutiker, bank, bibliotek, systembolag, post, träningsanläggningar samt många mysiga mode- och inredningsbutiker.

Samtidigt har du bara ett par fotsteg till vattnet och den populära strandpromenaden/joggingstråket utmed Kungsholms Strand eller vidare till Norr Mälarstrand via Stadshuset. Det ligger även ett stenkast från Vasastan och Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger och charmiga pubar trängs med varandra.

Kommunikationer
Kommunikationerna är utmärkta med T-banestationer Fridhemsplan, Rådhuset och T-centralen inom några minuters avstånd samt buss 1. Pendeltåg och Arlanda Express finns på gångavstånd.

Parkering
I området finns det bra parkeringsmöjligheter på gatan och som folkbokförd i stadsdelen kan man erhålla tillstånd för boendeparkering. För mer information ring Trafikkontoret på telefon 08-508 263 00 eller besök deras hemsida på www.stockholm.se/boendep